Serie A μεταγραφές: Φρατέζι, το «μήλον της έριδος» του... μισού Campionato (vid)

Ο Φρατέζι είναι περικυκλωμένος από τους μεγάλους της Serie A

bet365

Ο Ντάβιντε Φρατέζι της Σασουόλο είναι το πιο hot όνομα στις μεταγραφές της Serie A, έχοντας στρέψει πάνω του τα βλέμματα όλων των μεγάλων, με τις Μίλαν, Ρόμα και Ίντερ να ασχολούνται πιο έντονα για τον 23χρονο διεθνή μέσο.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο και το Μιλάνο συγκεκριμένα, έχασε τις τελευταίες μέρες δύο από τους κορυφαίους μέσους που είχε να διαφημίσει. Ο Σάντρο Τονάλι έφυγε από τη Μίλαν για τη Νιούκαστλ αποφέροντας 70 εκατ. ευρώ στα ταμεία των Ροσονέρι, ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς αποχαιρέτησε την Ίντερ μετά από οκτώ χρόνια για την πλουσιοπάροχη περιπέτεια της Σαουδικής Αραβίας και την Αλ Νασρ, με ηγεμονικό συμβόλαιο 25 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

Ένα νέο όνομα, όμως, ετοιμάζεται να πάρει «προαγωγή» στο κορυφαίο σκαλί του Campionato. Ο λόγος για τον Ντάβιντε Φρατέζι, το ανερχόμενο διαμάντι του ιταλικού ποδοσφαίρου που στα 23 του χρόνια αποτελεί πρωταγωνιστή της Σασουόλο και πρόσφατα διεθνή με τη Σκουάντρα Ατζούρα, εντυπωσιάζοντας, μάλιστα, στην περασμένη τελική φάση του Nations League.

Μετά τις δύο γεμάτες σεζόν στους Νεροβέρντι, ολοκληρώνοντας τη σεζόν που τελείωσε με επτά γκολ σε 36 συμμετοχές, ο ευέλικτος Ρωμαίος χαφ έχει προσελκύσει πάνω του τα βλέμματα σχεδόν της μισής Serie A. Και η παρτίδα «πόκερ» μπαίνει στην τελική της ευθεία για τη μεταγραφή του στο θερινό παζάρι, η οποία μοιάζει σχεδόν βέβαιη.

Η Ίντερ το πρώτο «μπάσιμο», η Μίλαν για την ανατροπή

Η Σασουόλο έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η τιμή για το μεγάλο της αστέρι είναι τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ρόστερ της και η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου δεν προτίθεται να τον χάσει χωρίς σημαντικό οικονομικό όφελος.

Η πρώτη που μπήκε δυνατά στην κούρσα της απόκτησής του και λογιζόταν ως το φαβορί ήταν η Ίντερ, η οποία άρχισε τις πρώτες επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την οριστική επιστροφή του Ρομέλου Λουκάκου και παράλληλα σε πρώτο πλάνο για τη μεσαία γραμμή έχει περάσει ο Λάζαρ Σάμαρτζιτς, ο οποίος θα κοστίσει πιθανότατα τα μισά από τον Φρατέζι, περίπου στα επίπεδα της μεταγραφής του Μπρόζοβιτς στην Αλ Νασρ (18 εκατ. ευρώ).

Πλέον, η εικόνα μοιάζει διαφορετική. Γιατί η Μίλαν είναι αποφασισμένη να καταβάλει κάθε προσπάθεια και να εντάξει στο δυναμικό της τον 23χρονο κεντρικό μέσο, βρίσκοντας στο πρόσωπό του τον ιδανικό αντικαταστάτη του Σάντρο Τονάλι. Όχι σε όρους θέσης, αφού ο Τονάλι έπαιζε πιο κοντά στο «6» και ο Φρατέζι είναι καθαρόαιμο οκτάρι, αλλά σε όρους υπόστασης και σημαντικότητας στη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Ο παίκτης ενδιαφέρει πολύ τη Μίλαν, τόσο που ο Στέφανο Πιόλι είναι έτοιμος να αναπροσαρμόσει τη διάταξή του από το 4-2-3-1 των προηγούμενων ετών σε 4-3-3 προκειμένου να χωρέσει τον Φρατέζι και να του δώσει τον ρόλο που του αρμόζει.

Όπως αναφέρει η «Gazzetta Dello Sport», οι Ροσονέρι εκπροσωπούμενοι από τον νέο CEO τους, Τζιόρτζιο Φουρλάνι, έχουν ραντεβού την Τρίτη (4/7) με την πλευρά του παίκτη, με στόχο να διαπραγματευτούν την αγορά του. Η Μίλαν δεν φαίνεται να μπορεί να καλύψει τις αρχικές απαιτήσεις της Σασουόλο, συνεπώς η απόσταση είναι δεδομένη προς το παρόν και αυτή θα προσπαθήσει να γεφυρώσει, πιθανότατα προσφέροντας ως έμψυχο αντάλλαγμα τον 21χρονο μέσο, Λορέντσο Κολόμπο.

Το όνειρο της Ρόμα και το ενδιαφέρον των Νάπολι-Γιουβέντους

Οι Ροσονέρι, ασφαλώς, δεν παίζουν μόνοι τους και γι' αυτό δείχνουν να βιάζονται για να αποσπάσουν την υπογραφή του Φρατέζι. «Ζεστά» για την περίπτωσή του φέρεται να κινείται και η Ρόμα, η ομάδα στην οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2016 έχοντας αποκτηθεί δύο χρόνια νωρίτερα από τα τμήματα υποδομής της Λάτσιο. Από το «Ολίμπικο», άλλωστε, πήρε και τη μεταγραφή του στη Σασουόλο αντί 5 εκατ. ευρώ, με τους Τζιαλορόσι να προνοούν και να εξασφαλίζουν 30% ποσοστό μεταπώλησης. Πράγμα που σημαίνει ότι η Ρόμα μπορεί να διαπραγματευτεί για πολύ χαμηλότερο ποσό συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της, ενώ ακόμα και στο σενάριο που χάσει τον παίκτη θα αποκομίσει όπως όλα δείχνουν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί και πέρα, τόσο η πρωταθλήτρια Νάπολι όσο και η Γιουβέντους που απέκτησε τον τεχνικό διευθυντή-«αρχιτέκτονα» των Παρτενοπέι, Κριστιάνο Τζιούντολι, παρατηρούν προσεκτικά την εξέλιξη της υπόθεσης Φρατέζι. Αμφότερες θαυμάστριες του παίκτη εδώ και καιρό, η πρώτη έχει το πλεονέκτημα του Champions League, η δεύτερη το «χαρτί» του rebuilding και του καθοριστικού ρόλου που μπορεί να του προσφέρει σε μια μεταβατική χρονιά που η Γηραιά Κυρία θα στοχεύσει την επιστροφή της σε συνθήκες πρωταθλητισμού και στο Champions League.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα