Μουρίνιο: Αρνήθηκε να μιλήσει ιταλικά στη συνέντευξη Τύπου της Ρόμα

Newsroom
mourinho

bet365

Παρότι μιλάει άπταιστα τη γλώσσα, ο Ζοσέ Μουρίνιο δέχθηκε ερωτήσεις μέσω διερμηνέα και απάντησε στα Πορτογαλικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Ρόμα εναντίον Σασουόλο.

Το βράδυ της Κυριακής (3/12), η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε σημαντική νίκη με 2-1 εναντίον της Σασουόλο με τον Πάουλο Ντιμπάλα στο 76ο λεπτό να ισοφαρίζει για τους Ρωμαίους που είχαν μείνει πίσω στο σκορ, και Ράσμους Κρίστενσεν να κάνει το 2-1.

Μετά τον αγώνα, ο τεχνικός των «ζιαλορόσι» επέλεξε να μιλήσει στα πορτογαλικά αντί στα ιταλικά. Σύμφωνα με το Football Italia, ο «Special One» είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο και τον διευθυντή Τιάγκο Πίντο, που τις τελευταίες 24 ώρες μου έδωσαν την υποστήριξη και συνεπώς τη συναισθηματική σταθερότητα που μου επιτρέπει να κάνω τη δουλειά μου. Έδειξαν πίστη σε μένα. Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική, σκληρή και άξια νίκη, γιατί ακόμα και όταν ήμασταν με ένα γκολ πίσω, η Ρόμα εξακολουθούσε να είναι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ χαρούμενος με τους παίκτες και όλους τους οπαδούς μας. Θέλω να το αφιερώσω στον φανταστικό βοηθό μου μάνατζερ, ο οποίος δεν ήταν εδώ σήμερα αλλά δούλεψε πολύ σκληρά για να μας βοηθήσει να πετύχουμε τη νίκη».

Πριν από το παιχνίδι, ο Μουρίνιο είχε χρησιμοποιήσει τα γνωστά του mind games ενάντια στη Σασουόλο, τον διαιτητή και το VAR. Μόλις 24 ώρες πριν τον αγώνα είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, θα πω ότι ανησυχώ για τον διαιτητή. Είχαμε αυτόν τον διαιτητή τρεις φορές και δεν νομίζω ότι έχει τη συναισθηματική σταθερότητα για να δουλέψει σε αυτό το επίπεδο.Δεν είμαι χαλαρός για τον διαιτητή ή το VAR, με τον οποίο ήμασταν συχνά άτυχοι».

«[Και] ανησυχώ για τον Μπεράρντι, ο οποίος είναι ένας φανταστικός παίκτης, τον αγαπώ, αλλά πρέπει να δείχνει περισσότερο σεβασμό στους αντιπάλους του. Κοροϊδεύει τους άλλους παίκτες, οπότε τον αγαπώ και τον μισώ. Δεν μου αρέσει αυτή η συμπεριφορά στο γήπεδο και δεν θα μου άρεσε πολύ να το δω από έναν παίκτη μου».

 

Ο Μουρίνιο φάνηκε να λέει ότι η επιλογή της φράσης «συναισθηματική σταθερότητα» χρησιμοποιήθηκε εναντίον του από τα media και έτσι μετά το παιχνίδι, στην συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε στη μητρική του.

«Ο λόγος που μιλάω πορτογαλικά είναι ότι τα ιταλικά μου δεν είναι αρκετά καλά για να εκφράσουν ορισμένες έννοιες. Όταν μίλησα για συναισθηματική σταθερότητα, αναφερόμουν σε μια ποιότητα που στη ζωή και στο ποδόσφαιρο είναι απαραίτητη για να αποδίδεις στο υψηλότερο επίπεδο. Όσον αφορά την κατάσταση που προκάλεσε κάποιο εκνευρισμό στο επιτελείο και στους οπαδούς της Σασουόλο όταν δεν δώσαμε την μπάλα πίσω γρήγορα, πήγα στον συνάδελφό μου και απλά είπα ότι για να λάβουμε fair play πρέπει πρώτα να το δώσουμε και υπάρχει ένας παίκτης στην ομάδα της Σασουόλο που υπολείπεται σε αυτόν τον τομέα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα