Μίλαν: Πρωτοπορεί με νέα ιστορική πολιτική μητρότητας στην ομάδα γυναικών

Μίλαν: Πρωτοπορεί με νέα ιστορική πολιτική μητρότητας στην ομάδα γυναικών

Μίλαν - Ομάδα γυναικών

bet365

Με μια σπουδαία απόφαση, η Μίλαν γίνεται ο πρώτος σύλλογος στην Ευρώπη που θα εξασφαλίζει αυτόματη ανανέωση συμβολαίου στις εγκυμονούσες παίκτριές της.

Γράφει ιστορία με τη σημαντικότατη πρωτοβουλία της η Μίλαν, η οποία θέσει άμεσα σε ισχύ νέα πολιτική μητρότητας για τα μέλη της ομάδας γυναικών του συλλόγου. Μάλιστα, αυτή η αλλαγή ήρθε σε πλήρη συνεννόηση τόσο με τις παίκτριες όσο και το τεχνικό επιτελείο των γυναικών των Ροσονέρι, προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι αλλαγές θα ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Τι θα ορίζει η νέα πολιτική μητρότητας της Μίλαν; Πως οποιαδήποτε ποδοσφαιρίστρια μένει έγκυος θα βλέπει το συμβόλαιό της να ανανεώνεται αυτόματα για έναν χρόνο με τις ίδιες ακριβώς αποδοχές. Πρόκειται για μια απόφαση στην οποία δεν έχει προχωρήσει κανένας άλλος σύλλογος στην Ευρώπη. Επίσης η Μίλαν θα προσφέρει και υπηρεσίες φροντίδας των παιδιών των ποδοσφαιριστριών της. Υποστήριξη δηλαδή κατά τη διάρκεια των αγώνων, των ταξιδιών και των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους.

Η πολιτική μητρότητας των Ροσονέρι δε, θα «αγκαλιάζει» όχι μόνο τις βιολογικές μητέρες της ομάδας, αλλά και τις παίκτριες που επιλέγουν να υιοθετήσουν.

Γιατί είναι σημαντική η πρωτοβουλία της Μίλαν; Επειδή η μητρότητα στο ποδόσφαιρο γυναικών εδώ και χρόνια αποτελεί πρόβλημα, μιας και οι συνθήκες του χώρου δεν έδιναν πρόσφορο έδαφος στις ποδοσφαιρίστριες που ήθελαν να αποκτήσουν παιδί. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα, αυτή της FIFPro το 2017, μόλις το 2% των ποδοσφαιριστριών έχουν μπορέσει να συνδυάσουν την καριέρα τους και τη μητρότητα, ενώ περίπου το 50% των ερωτηθεισών δήλωσαν πως αν ήθελαν να κάνουν παιδί θα έπρεπε να σταμτήσουν το ποδόσφαιρο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα