Serie A: Πρώτη νίκη για τη Νάπολι του Κόντε, η Έμπολι «σόκαρε» τη Ρόμα στο «Ολίμπικο»

Βασίλης Μπαλατσός
Νάπολι

bet365

Η Νάπολι πήρε την πρώτη της νίκη στη Serie Α, υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε, καθώς επικράτησε της Μπολόνια με 3-0. «Κάζο» για τη Ρόμα, 2-1 από την Έμπολι στο «Ολίμπικο».

Το πρώτο της τρίποντο στη Serie Α της σεζόν 2024-25 πανηγύρισε η Νάπολι. Οι Παρτενοπέι πήραν το παρθενικό τους τρίποντο επί ημερών Αντόνιο Κόντε, καθώς μετά την «τριάρα» από τη Βερόνα επικράτησαν της Μπολόνια στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» με 3-0. Πρωταγωνιστής ο Κβαρατσχέλια με γκολ και ασίστ. Βασικός για τους Ροσομπλού ο διεθνής αριστερός μπακ, Μπάμπης Λυκογιάννης, ο οποίος έπαιξε για 63 λεπτά.

Οι Ναπολιτάνοι προηγήθηκαν στο 45+2', όταν ο Κβαρατσχέια με τρομερή σκαφτή μπαλιά έβγαλε τον Ντι Λορέντσο σε θέση βολής και ο αρχηγός των γηπεδούχων αφού κατέβασε εκτέλεσε για το 1-0. Στο 75' ο Γεωργιανός σταρ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του, όταν αφού κουβάλησε την μπάλα εκτέλεσε με σουτ - δυναμίτη εκτός περιοχής. Στο 90+4' ο Νέρες γύρισε την μπάλα και ο Σιμεόνε με πλασέ εξ επαφής διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Βαριά «γκέλα» για τη Ρόμα

Back to back απώλεια βαθμών για τη Ρόμα. Μετά τη «λευκή» ισοπαλία με την Κάλιαρι στη Σαρδηνία η ομάδα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι ηττήθηκε από την Έμπολι στο «Ολίμπικο» με 2-1. Τρία δοκάρια για τους τρομερά άστοχους Τζιαλορόσι.

Οι Ρωμαίοι δεν πατούσαν καλά από το πρώτο ημίχρονο και με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών ο Γκιασί έβαλε μπροστά την ομάδα του. Στο 51’ ο Πελεγκρίνι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Έμπολι και στην επαναφορά ο Μαντσίνι «κατάφερε» να στείλει την μπάλα στη δεξιά δοκό. Στο 61' οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν το προβάδισμα τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κολόμπο. Στο 80’ ο Μπαλτάντζι έκλεψε στο κέντρο βγήκε μόνος του στα δεξιά και με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Σομουρόντοφ ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά μείωσε το σκορ. Στο 90+4’ ο Ντιμπάλα με συρτό σουτ σημάδεψε ξανά το δοκάρι της εστίας της Έμπολι, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε.

Ήττα για την Αταλάντα με ανατροπή της Τορίνο

Η Τορίνο πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν απέναντι στην Αταλάντα, καθώς υπέταξε την ομάδα του Γκασπερίνι με 2-1 σημειώνοντας μάλιστα ανατροπή. Χαμένο πέναλτι είχε η Αταλάντα στις καθυστερήσεις του ματς.

Οι Μπεργκαμάσκι είχαν προηγηθεί στο 26' χάρη στο γκολ του Ρετέγκι, ωστόσο η Τορίνο αντέδρασε άμεσα. Πέντε λεπτά μετά έφερε το ματς στα ίσα με το υπέροχο σκάψιμο της μπάλας από τον Ίλιτς και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου έκανε την ανατροπή με τον Άνταμς να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα προ κενής εστίας.

Η Τορίνο είχε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά της, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, που την έσωσε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Πάσαλιτς στο 90+6'.

«Κόλλησαν» στο μηδέν Φιορεντίνα και Βενέτσια

Στο «Αρτέμιο Φράνκι», Φιορεντίνα και Βενέτσια μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Πρωταγωνιστές για δύο ομάδες οι τερματοφύλακές τους, Τερατσιάνο και Χορόνεν αντίστοιχα, που με τις επεμβάσεις τους κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους. Πιο απειλητικοί οι Βιόλα, ωστόσο οι νεοφώτιστοι απορρόφησαν την πίεση και πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα. Για την Φιορεντίνα αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία μετά το 1-1 της πρεμιέρας με την Πάρμα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα