H κατάθεση του Αλμέιδα για τον Έρικσον: «Έτσι μπήκε στην ιστορία της Λάτσιο»

Newsroom
H κατάθεση του Αλμέιδα για τον Έρικσον: «Έτσι μπήκε στην ιστορία της Λάτσιο, δεν φώναζε ποτέ»

bet365

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, είχε αφιερώσει στο βιβλίο της ζωής του ένα απόσπασμα στον Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια. Ο Πελάδο εξέφρασε μέσω των social media τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Σουηδού κόουτς. 

Η μάχη του Σβεν Γκόραν Έρικσον με τον καρκίνο ήταν άνιση και ο Σουηδός προπονητής έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια. O «Σβένις» άφησε τι δική του παρακαταθήκη στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς κάθισε στον πάγκο των Ρόμα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και Λάτσιο. Με την τελευταία, κατέκτησε το Σκουντέτο τη σεζόν 1990/00, έχοντας στο ρόστερ του τον Ματίας Αλμέιδα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, στη βιογραφία του που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την MVP Publications σε μετάφραση Βασίλη Τεμπέλη, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Έρικσον, για την ηρεμία που μετέδιδε στην ομάδα και για τον τρόπο που έχτισε τους λατσιάλι του τίτλου.

«Ο Σουηδός μετέδιδε μια τρομακτική ηρεμία και εσωτερική γαλήνη. Είχε στο ρόστερ 24 διεθνείς παίκτες και τους είχε όλους ευχαριστημένους, γιατί παίζαμε σε δύο ή τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ποτέ δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, δούλευε με την μπάλα στις ασκήσεις και σταματούσε για να διορθώσει τα λάθη. Δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο κατοχής με τις πολλές πάσες, το σύστημά του ήταν απλό. Ο τερματοφύλακας την έδινε στον Μιχαΐλοβιτς και ο Σέρβος με μακρινή μπαλιά προσπαθούσε να βρει τον Βιέρι, τον Μπόκσιτς ή τον Σάλας, ανάλογα με τη σεζόν, και εμείς οι μέσοι διεκδικούσαμε τη δεύτερη πάσα ή το ριμπάουντ. Κάποιες φορές, όταν παίρναμε το ριμπάουντ, κυκλοφορούσαμε λίγο την μπάλα, αλλά δεν του άρεσε καθόλου να χτίζουμε τις επιθέσεις με πάσες από πίσω. Έτσι κατέκτησε το σκουντέτο και μπήκε στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο», λέει χαρακτηριστικά ο Αλμέιδα.

Μάλιστα ο Πελάδο εξέφρασε μέσω των social media τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Σουηδού κόουτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα