Serie A: Πρωταγωνιστής Λουκάκου στο ντεμπούτο του με τη Νάπολι, μοιρασιά για Λάτσιο και Μίλαν

Βασίλης Μπαλατσός
Λουκάκου

bet365

Ο Ρομέλου Λουκάκου στο ντεμπούτο του με τη Νάπολι πέτυχε το παρθενικό του γκολ και άνοιξε τον δρόμο της ανατροπής κόντρα στην Πάρμα (2-1). Παραμένει χωρίς νίκη η Μίλαν, 2-2 με τη Λάτσιο.

Ο Ρομέλου Λουκάκου επέστρεψε με γκολ στη Serie A. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Νάπολι ο Βέλγος σκόραρε για πρώτη φορά με τη νέα του οπμάδα και άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή κόντρα στην Πάρμα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» (2-1). Στους έξι βαθμούς οι Παρτενοπέι, στους τέσσερις οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι από το 75' αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο τερματοφύλακας Σουζούκι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αναγκαστικά η Πάρμα έπαιξε για περίπου 20 λεπτά με δεξί μπακ (Ντελ Πράτο) κάτω από τα δοκάρια.

H Πάρμα προηγήθηκε στην έδρα των Ναπολιτάνων στο 19'. Ο Μπονί ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μερέτ, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο ίδιος παίκτες το εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1. Ο Λουκάκου μπήκε στο ματς στο 63' και στο 90+2' πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Σπινατσόλα και με δυνατό διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 90+6', ο Νέρες έβγαλε τη σέντρα και ο Ζαμπό Ανγκισά με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του.

Ματσάρα χωρίς νικητή, παραμένει χωρίς νίκη η Μίλαν

Σε ματς με εξαιρετικό ρυθμό και τέσσερα γκολ η Μίλαν και η Λάτσιο αναδείχθηκαν ισόπαλες στο «Ολίμπικο» με 2-2. Δεύτερος βαθμός για τους Ροσονέρι, που δεν έχουν νίκη σε τρεις αγωνιστικές, στους τέσσερις πόντους οι Ρωμαίοι.

Οι Μιλανέζοι πήραν προβάδισμα στο 8' όταν ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Πούλισικ άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο μέρος οι Λατσιάλι έκαναν την ανατροπή με δυο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 62' ο Ταβάρες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Καστεγιάνος ισοφάρισε με πλασέ από κοντά. Στο 66' ο Ταβάρες έδωσε και δεύτερη ασίστ, με τον Ντιά να είναι ο σκόρερ αυτή τη φορά.

Η Μίλαν έφυγε στην αντεπίθεση στο 72' και ο Λεάο με πλασέ από το πέναλτι ισοφάρισε. Στο 90+3' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ της ανατροπής αλλά ο Προβεντέλ απέκρουσε το σουτ του Έιμπραχαμ.

Νέο στραβοπάτημα της Μπολόνια, πρώτη νίκη για τη Λέτσε

Νωρίτερα, η Μπολόνια απέτυχε να επικρατήσει της Έμπολι εντός έδρας και με την ισοπαλία 1-1 παρέμεινε δίχως τρίποντο (2 ισοπαλίες, μια ήττα) μετά από τρεις αγωνιστικές στη Serie A. Οι Ροσομπλού άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Φαμπιάν, αλλά σχεδόν δεν πρόλαβαν να το... πανηγυρίσουν, αφού στο 3' ο Γκιασί έφερε το ματς στα ίσα. Η Μπολόνια πίεσε για το δεύτερο γκολ, είχε καλές στιγμές με τον Ορσολίνι αλλά δεν μπόρεσε να βρει το τέρμα που θα τής χάριζε την παρθενική της νίκη.

Αντίθετα, το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα, μετά από δύο ήττες, πήρε η Λέτσε, η οποία «λύγισε» εντός έδρας την Κάλιαρι 1-0. Τα κατάφερε μάλιστα αγωνιζόμενη με δέκα παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο, εξαιτίας της αποβολής του Ντόργκου στο 45'. Το γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες πέτυχε ο Κρίστοβιτς στο 26'. Στον πάγκο για την Κάλιαρι βρέθηκε ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών του ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα