Σουλούκου - Ρόμα: Το χρονικό της παραίτησης - σοκ

Σουλούκου - Ρόμα: Το χρονικό της παραίτησης - σοκ

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
οσφπ

bet365

Η Λίνα Σουλούκου αποτελεί παρελθόν από τη Ρόμα μετά τις απειλές που δέχθηκε τους οπαδούς και το Gazzetta ξετυλίγει το κουβάρι που την οδήγησαν στην παραίτηση - σοκ.

«Η Ρόμα ανακοινώνει ότι η διευθύνουσα σύμβουλος Λίνα Σουλούκου παραιτήθηκε. Ευχαριστούμε τη Λίνα για την αφοσίωσή της σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τον σύλλογο και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές της επαγγελματικές προκλήσεις» τόνισε η ανακοίνωση της Ρόμα για την αποχώρηση της Λίνας Σουλούκου από τον σύλλογο. Τα ιταλικά ΜΜΕ μιλούν για μια εκρηκτική κατάσταση που επικρατούσε στον σύλλογο τους τελευταίους μήνες, αφού οι σχέσεις ανάμεσα στη Λίνα Σουλούκου και τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι ήταν στο κόκκινο. Η απόλυση του τελευταίου έφερε την οργή των οπαδών, με τα απειλητικά μηνύματα να αναγκάζουν την αστυνομία να προσφέρει προστασία τόσο στη διευθύνουσα σύμβουλο όσο και στην υπόλοιπη οικογένειά της.

Τι συνέβη όμως και φτάσαμε σε αυτό το γεγονός; Ο Ντε Ρόσι θεωρούσε πως το μεταγραφικό παζάρι δεν κύλησε ιδανικά, ενώ όλα όσα έγιναν στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου με τον Ντιμπάλα δε βοήθησαν. Αντίθετη ήταν η άποψη της CEO του κλαμπ, όπου στεκόταν στα αποτελέσματα, τα οποία δεν ήταν ιδανικά στην αρχή της σεζόν.

Η Ρόμα άρχισε χωρίς νίκη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Αν υπολογίσουμε και το φινάλε της περσινής σεζόν έχει μία στις τελευταίες 11. Είναι αλήθεια πως δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα στις μεταγραφές, υπάρχει και μια πίεση προς την ομάδα, ενώ η έξοδος στο Champions League θεωρείται απαραίτητη για τους Ρωμαίους. Άρα, δεν υπάρχει χρόνος για απώλειες, κάτι που τονίστηκε στην απόφαση για απόλυση του Ντε Ρόσι. Ο Ιταλός διαφώνησε έντονα, όμως ο Φρέντκιν αποφάσισε να στηρίξει την Ελληνίδα CEO.

Τα ιταλικά ΜΜΕ τονίζουν πως η διοίκηση έκανε μεταγραφές χωρίς να έχει ως προτεραιότητα τις εισηγήσεις του προπονητή, ενώ υποστήριξαν πως ο Ντε Ρόσι είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει με παραίτηση πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. Ο λόγος; Η διοίκηση τού ζήτησε να μην παίζει ο Πάουλο Ντιμπάλα ώστε να μη συμπληρώσει 14 συμμετοχές και να μην ανανεωθεί αυτομάτως το ακριβό συμβόλαιό του. Όπως τονίστηκε από Ιταλούς δημοσιογράφους, η διοίκηση του συλλόγου προσπάθησε με κάθε τρόπο να πουλήσει τον Αργεντινό σταρ στη Σαουδική Αραβία. Ο Ντιμπάλα, όμως, αρνήθηκε και αυτό έκανε χαρούμενο τον προπονητή, όχι όμως και τη διοίκηση.

Οι Τιφόζι εξοργίστηκαν με την απόφαση της απόλυσης, το πανό στο προπονητικό κέντρο της Τριγκόρια ήταν απειλητικό για τη Λίνα Σουλούκου, όπως και αρκετά που κυκλοφορούσαν στα σόσιαλ. Η ίδια αποφάσισε να πάρει μια δυνατή απόφαση, που περιγράφει πλήρως το κλίμα οργής που έζησε η ομάδα μετά από αυτό το δύσκολο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου έμειναν έκπληκτοι με την απόφαση της Ελληνίδας CEO, ωστόσο όπως αναφέρει και η Gazzetta dello Sport δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την απόφασή της.

Η Λίνα Σουλούκου βρέθηκε στη Ρόμα τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Στην αιώνια πόλη σίγουρα έζησε κάποια δύσκολα χρόνια, μεταξύ της απόλυσης του Τιάγκο Πίντο, αυτής του Ζοσέ Μουρίνιο, της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Ντε Ρόσι και της νέας ανατροπής. Μόλις την Παρασκευή η κλιμάκωση απειλών, ύβρεων και προσβολών έφτασε στο αποκορύφωμά της. Η Λίνα Σουλούκου είχε αναλάβει τον πλήρη διαχειριστικό έλεγχο της Ρόμα κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Με την υλοποίηση μιας σημαντικής αναθεώρησης δαπανών.

Σε άλλο κείμενο, που υπογράφει ο Ματέο Πίντσι αφήνονται νέες αιχμές για την κ. Σουλούκου καθώς όπως τονίζεται: «επιλέγει από ανθρώπους που εμπιστεύεται κι αυτοί είναι ο ατζέντης Μπέπε Ρίσο που εγγυήθηκε για τον Γιούριτς (τον αντικαταστάτη του Ντε Ρόσι) και ο Φρανσουά Μοντέστο, επί χρόνια συνεργάτης της Λίνας στον Ολυμπιακό και τώρα στη Μόντσα», ενώ την κατηγορούν και για σωρεία απομακρύνσεων ανθρώπων που είχαν ταυτιστεί με τον σύλλογο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα