Φιορεντίνα - Μίλαν 2-1: «Δήμιος» Ντε Χέα για τους Ροσονέρι που... μαρτύρησαν από την άσπρη βούλα (vid)

Νίκος Κικίδης
Ντε Χέα

bet365

Ο Νταβίντ Ντε Χέα έπιασε δυο πέναλτι και τιμώρησε τη σπάταλη Μίλαν, με τη Φιορεντίνα να παίρνει μεγάλη νίκη με 2-1. Χαμένο πέναλτι και για τους Βιόλα.

Το σημείο του πέναλτι υποτίθεται πως είναι η χαρά του επιθετικού, αλλά στο Φιορεντίνα - Μίλαν οι ρόλοι ανατράπηκαν. Τρεις φορές άλλωστε η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα, τρεις φορές οι τερματοφύλακες είχαν την απάντηση. Ο Νταβίντ Ντε Χέα ωστόσο με δυο αποκρούσεις κέρδισε την προσωπική μάχη με τον Μενιάν και παράλληλα τιμώρησε τη Μίλαν, η οποία είδε τη Φιορεντίνα να παίρνει τη νίκη με 2-1 και να θέτει φρένο στο θετικό σερί των Ροσονέρι.

Πρώτοι πάντως που... μαρτύρησαν από την άσπρη βούλα ήταν οι Βιόλα, όταν στο 22΄ο Κιν ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Μενιάν έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 29΄ο Ιταλός επιθετικός σκόραρε αλλά από θέση οφσάιντ, με τη Φιορεντίνα τελικά να φτάνει στο προβάδισμα έξι λεπτά αργότερα. Ο Αντλί με όμορφη ενέργεια και τρομερό σουτ στη γωνία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μενιάν και άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν την ανάπαυλα ωστόσο η Μίλαν είχε την ευκαιρία να απαντήσει, αλλά ας όψεται ο Ντε Χέα.

Στο 45΄οι Ροσονέρι κέρδισαν πέναλτι, ο Τεό Ερναντές ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ντε Χέα με τρομερή απόκρουση κράτησε το μηδέν. Στο 55΄η Μίλαν έστησε και πάλι τη μπάλα στην άσπρη βούλα, όμως η κατάληξη ήταν ίδια. Αυτή τη φορά ο Έιμπραχαμ εκτέλεσε, με τον Ντε Χέα να πέφτει στη γωνία και με το ένα χέρι να αποκρούει τη μπάλα. Πέντε λεπτά μετά ο Πούλισικ τελικά κατάφερε να βρει δίχτυα και να ισοφαρίσει με εντυπωσιακό... αεροπλανικό, προτού η Φιορεντίνα ανακτήσει το προβάδισμα.

Στο 73΄κι έπειτα από βολέ του Ντε Χέα, η άμυνα των Ροσονέρι αδράνησε και ο Γκούντμουντσον με δυνατό τελείωμα στην κλειστή γωνία υπέγραψε τη νίκη της Φιορεντίνα. Οι Βιόλα μάλιστα φλέρταραν και με τρίτο γκολ όταν ο Κιν σημάδεψε το δοκάρι στις καθυστερήσεις, με το 2-1 να παραμένει και να περιορίζει στην 6η θέση τη Μίλαν η οποία στην τελευταία φάση έχασε και τον Τεό Ερναντές που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Μίλαν (Πάουλο Φονσέκα): Μενιάν, Έμερσον, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντές, Φοφανά, Ρέιντερς, Πούλισικ (82΄Τσουκουέζε), Λεάο (73΄Οκάφορ), Μοράτα, Έιμπραχαμ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα