Μίλαν - Ουντινέζε 1-0: Τρίποντο με ιδρώτα, VAR και δέκα «μαχητές» (vid)

Νίκος Κικίδης
Μίλαν

bet365

Η Μίλαν πάλευε από το 29΄με αριθμητικό μειονέκτημα, όμως με «κληρονομιά» το γκολ του Τσουκουέζε και την... παρέμβαση του VAR στις καθυστερήσεις πήρε πολύτιμη νίκη κόντρα στην Ουντινέζε (1-0).

Ο ενθουσιασμός από το γρήγορο γκολ του Τσουκουέζε έμελλε να «σβήσει» γρήγορα με την αποβολή του Ρέιντερς από το πρώτο ημίωρο. Κι αντίστοιχα ωστόσο η... ξενέρα της ισοφάρισης στο 90+5΄ξεθώριασε σύντομα κι έδωσε τη θέση της στην ανακούφιση του VAR! Η τεχνολογία έσωσε τη Μίλαν ακυρώνοντας το 1-1 της Ουντινέζε στις καθυστερήσεις και το γκολ του Τσουκουέζε αποδείχθηκε «χρυσό», υπογράφοντας το τελικό 1-0 για τους Ροσονέρι.

Μόλις στο 13΄ο Νιγηριανός επιθετικός είδε τη μπάλα να του στρώνεται στο ύψος της περιοχής και με όμορφο πλασέ σημάδεψε τη γωνία για να ανοίξει το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μοράτα άγγιξε το 2-0, όμως η φούρια... μειώθηκε στο 29΄εξαιτίας της απευθείας αποβολής του Ρέιντερς.

Αναμενόμενα το ματς απέκτησε έναν βραδυκίνητο ρυθμό, ο οποίος έσπασε σε ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο στο 70΄με ευκαιρίες για αμφότερες τις ομάδες. Αρχικά η Ουντινέζε άγγιξε την ισοφάριση με προσπάθεια του Εκέλεκαμπ, προτού η Μίλαν απαντήσει με διπλή ευκαιρία των Πούλισικ και Έιμπραχαμ που δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Οκόγιε.

Κι αφού το 2-0 δεν έγινε σε εκείνο το σημείο, είχαμε... καρδιοχτύπια στο φινάλε. Ο Καμπασέλε στο 90+5΄σκόραρε με κεφαλιά για το 1-1, όμως μετά από ενδελεχή έλεγχο στο VAR εντοπίστηκε οριακό οφσάιντ που έσωσε το ματς και το τρίποντο για την 3η Μίλαν που μείωσε προσωρινά την απόσταση στο -2 από τη Νάπολι.

 

Μίλαν (Πάουλο Φονσέκα): Μενιάν, Έμερσον, Τιό, Πάβλοβιτς, Τερατσιάνο, Ρέιντερς, Φοφανά, Οκάφορ, Τσουκουέζε (88΄Τομόρι), Πούλισικ, Μοράτα (73΄Έιμπραχαμ, 78΄Λόφτους Τσικ)

Τζένοα - Μπολόνια 2-2: Ισοπαλία για τους Ροσομπλού που προβληματίζουν

Η Μπολόνια, αν και προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Τζένοα, έμεινε τελικά στο 2-2 και μετρά μόλις μία νίκη σε 8 αγώνες στη Serie A. Αν και οι Ροσομπλού προηγήθηκαν στο 37’ με τον Ορζολίνι, που άνοιξε το σκορ, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Όντγκααρντ διπλασίασε τα τέρματα στο 56' με ένα εξαιρετικό συρτό σουτ εκτός περιοχής, κάνοντάς το 0-2. Ωστόσο, η Τζένοα αντέδρασε στο 73' με τον Πιναμόντι που μείωσε σε 1-2, και στο 85’ ισοφάρισε με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. Η Μπολόνια του Μπάμπη Λυκογιάννη, μετά από αυτή την ισοπαλία, βρίσκεται στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A, ενώ η Τζένοα είναι 4 θέσεις κάτω, στη 17η.

Κόμο- Πάρμα 1-1: Αρκέστηκαν στην ισοπαλία οι Τζαλομπλού

Κόμο και Πάρμα αναδείχθηκαν ισόπαλες στη 8η αγωνιστική της Serie A, σε ένα ματς όπου οι Τζαλομπλού ήταν ανώτεροι και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο. Η Πάρμα άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό με τον Μπονί, ο οποίος με ένα εντυπωσιακό τακουνάκι έκανε το 0-1. Η νεοφώτιστη Κόμο αντέδρασε και ισοφάρισε στο 45’ με τον Πας, ο οποίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Οι Τζαλομπλού είχαν τις ευκαιρίες τους, αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, με δύο δοκάρια στο 61' και στο 86', όπου ο Οντέρο είπε «όχι» με μια εκπληκτική απόκρουση. Με αυτή την ισοπαλία, η Κόμο βρίσκεται στην 14η θέση της Serie A, ενώ η Πάρμα ακολουθεί στην 15η.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα