Ίντερ - Γιουβέντους 4-4: Ασύλληπτο «Derby d'Italia» με νικήτρια τη... Νάπολι

Άρτεμις Κλεφτάκη

bet365

Σε ένα «Derby d'Italia» για... φίλημα, Ίντερ και Γιουβέντους ήρθαν ισόπαλες με 4-4 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» για την 9η στροφή της Serie A. Ανατροπή στην ανατροπή, ισοπαλία και χαμόγελα για τη Νάπολι.

Ανατροπές στο σκορ και στα... συναισθήματα, οκτώ γκολ και τελικά ισοπαλία με 4-4 στο «Derby d'Italia» μεταξύ Ίντερ και Γιουβέντους, σε ένα ματς κάτι παραπάνω από «χορταστικό». Η Ίντερ θα μπορούσε να είχε πάρει το «τρίποντο» μετά το προβάδισμα δύο τερμάτων που απέκτησε στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο Γιλντίζ ήταν εκεί για τη Γιουβέντους κρατώντας την ομάδα του αήττητη στη Serie A. Στο τέλος χαμογέλασε η Νάπολι που έμεινε στο +4 από τους Νερατζούρι.

Μετά από ένα ήσυχο πρώτο δεκάλεπτο, ήρθε η... μπόρα των γκολ. Η Ίντερ κέρδισε πέναλτι όταν ο Ντανίλο κλώτσησε το πόδι του Τουράμ, με τον Ζιελίνσκι να ευστοχεί στο πέναλτι βάζοντας μπροστά την ομάδα του Ιντζάγκι (15'). Η απάντηση της Γιουβέντους ήταν άμεση, με τον Βλάχοβιτς να σκοράρει από κοντά (20') μετά την ωραία συνεργασία του Καμπάλ με τον ΜακΚένι. Έξι λεπτά, ήρθε η ανατροπή για τους Μπιανκονέρι με τον Γουεά να βρίσκει δίχτυα από κοντά, μετά το... άδειασμα του Κονσεϊσάο στον Μικιταριάν.

Ο Αρμένιος πήρε το αίμα του πίσω στο 35' εκτελώντας στην κλειστή γωνία του Ντι Γκρεγκόριο για το 2-2 της Ίντερ. Προτού προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Νερατζούρι κέρδισαν νέο πέναλτι με τον Καλουλού να βρίσκει τον Ντάμφρις και τον διαιτητή να καταλογίζει την παράβαση. Ο Ζιελίνσκι νίκησε για δεύτερη φορά τον Ντι Γκρεγκόριο, βάζοντας μπροστά την Ίντερ με 3-2. Με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ενώ τα πέντε τέρματα στο α' μέρος ήταν και ρεκόρ του «Derby d'Italia» στη Serie A!

Την τιμώρησε στο φινάλε ο Γιλντίζ

Το ματς μάς αποζημίωσε και στην επανάληψη. Η Ίντερ μπήκε αποφασισμένη να βρει και τέταρτο γκολ και τα κατάφερε στο 53' με το συρτό σουτ του Ντάμφρις. Αυτό που ακολούθησε ήταν σχεδόν... αυτοκτονία για τους Νεραζτούρι που έχαναν ευκαιρίες επί ευκαιριών, με τον Ντι Γκρεγκόριο να κρατάει όρθια τη Γιουβέντους στο ματς με απανωτές επεμβάσεις. Ο Γιλντίζ ήταν αυτός που μίλησε για τους Μπιανκονέρι και μάλιστα με τρόπο αποστωμvτικό. Στο 71' νίκησε τον Ζόμερ με συρτό δυνατό σουτ, ενώ στο 82' τιμώρησε την ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων και διαμόρφωσε το τελικό 4-4. Μάλιστα, ο Τούρκος σε ηλικία 19 ετών και 176 ημερών έγινε ο νεαρότερος παίκτης σε «Derby d'Italia» με πάνω από ένα γκολ στην αναμέτρηση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα