Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι δεν θέλουν και δεν χρειάζονται έπαρση, θέλουν απλά να «ματώσεις» τη φανέλα και να τα πάρεις!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι δεν θέλουν και δεν χρειάζονται έπαρση, θέλουν απλά να «ματώσεις» τη φανέλα και να τα πάρεις!

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα ντέρμπι must win με τον Παναθηναϊκό που χρειάζεται μία συγκεκριμένη προσέγγιση. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για τα ντέρμπι και ειδικότερα για τις μεγάλες... μάχες των δύο αιωνίων αντιπάλων, των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, υπάρχουν ένα σωρό κλισέ. Ένα... κάρο πράγματα που μπορεί να γράψει κανείς.

Ένα σίγουρο και δεδομένο και σωστό... κλισέ είναι πως σε αυτά τα ματς οι όποιες προβλέψεις πάνε... περίπατο. Σε όποια κατάσταση και να είναι οι 2 ομάδες μπορεί το γήπεδο και η εξέλιξη ενός ντέρμπι να... εκθέσει τον οποιοδήποτε στις εκτιμήσεις του.

Για τον Ολυμπιακό αυτό το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη δική μου οπτική και σκέψη έχει μόνο έναν δρόμο. Τον δρόμο της νίκης. Για τους Πειραιώτες αυτό το παιχνίδι είναι must win και μάλιστα είναι ένα ματς που δεν θεωρώ πως θα έχει την ίδια συνθήκη για τον Παναθηναϊκό από πλευράς αποτελέσματος. Προφανώς κανείς δεν θέλει να χάνει σε ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά εδώ που βρισκόμαστε ο Ολυμπιακός έχει περισσότερη ανάγκη και βαθμολογικά και ψυχολογικά τη νίκη σε σχέση με τον αντίπαλό του.

Το θέμα βέβαια σε ότι αφορά εμάς και αυτό το blog προφανώς είναι ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μίτσελ έχουν ένα ματς που καλούνται να βγουν ως... μαχητές στο γήπεδο και να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Τα ντέρμπι δεν θέλουν έπαρση. Πολύ απλά τα ντέρμπι θέλουν να μπεις, να «ματώσεις» τη φανέλα και να τα πάρεις! Θέλουν προσωπικότητα, χαρακτήρα και πυγμή. Όλα αυτά τα οποία πρέπει να βγάλει στο γήπεδο ο Ολυμπιακός.

Όλα αυτά που καλείται να έχει ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον αγώνα. Και από τη στιγμή που έχουμε το πολύ καλό δείγμα του α' γύρου όπου δεν νίκησε αν και το άξιζε βάσει του αγωνιστικού προσώπου ο Ολυμπιακός μας έχει δείξει πως μπορεί, αρκεί να κάνει όσα πρέπει στο γήπεδο.

ΦΟΡΤΟΥ1

Σε αυτό το ντέρμπι θα χρειαστεί να παίξει καλή... μπάλα και ο πάγκος

Είτε είναι 4-2-3-1 είτε είναι 4-3-3 ο αρχικός σχηματισμός του Ολυμπιακού αυτό το ντέρμπι θα έχει δύο χαρακτηριστικά. Ένα που θα έχει να κάνει με τη μεγάλη στήριξη του κόσμου σε ένα ακόμα τέτοιο παιχνίδι που θα γεμίσει το Καραϊσκάκη. Ο κόσμος του Ολυμπιακού που έχει ήδη κάνει sold out. Το άλλο συνδέεται με την αγωνιστική παράμετρο. Σε αυτόν τον αγώνα θα παίξει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και ο πάγκος. Είτε σε αυτόν μείνει ο Φορτούνης ή ο Μασούρας ή ο Ελ Αραμπί ή όποιος άλλος.

Ο Μίτσελ είναι πιθανό να χρειαστεί πολύ δυνατή συνδρομή από τον πάγκο του. Και με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δεν έχει σταματήσει το αρνητικό του στοιχείο να μην μπαίνει καθόλου καλά στα πρώτα 20λεπτα των αγώνων οι αλλαγές μπορεί να είναι το σημείο - κλειδί της αναμέτρησης.

Και ναι ο Μίτσελ στο παρελθόν είχε υποστεί ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό όμως έχει πετύχει και 2 νίκες σε ντέρμπι. Και ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι να πάρει τους τρεις πόντους σε αυτό το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ. Σηκώθηκε ξανά πολλή συζήτηση με αφορμή την επιστολή του Ολυμπιακού για ελίτ διαιτητή στο ντέρμπι. Ανεξάρτητα από τα σοβαρά παράπονα των Πειραιωτών από την ΚΕΔ και το φετινό Πρωτάθλημα προσωπικά επιμένω πως ο Μπένετ θα πρέπει να βγαίνει μπροστά ως θεσμός φυσικά και μέσω του ρόλου του και της θέσης του, να απαντά σε όλα σε σχέση με τη στάση των ομάδων και τους ισχυρισμούς τους και να είναι ξεκάθαρος σε όσα λέει. Και αυτά να τα κάνει ο ίδιος ο Άγγλος αρχιδιαιτητής.

Για μένα ο συγκεκριμένος αρχιδιαιτητής δεν κάνει καλά τη δουλειά του διότι δεν έχει καταλάβει καμία ομάδα το πλάνο του, κανείς δεν έχει αντιληφθεί ποια είναι η επιμόρφωση - ανάπτυξη της ελληνικής διαιτησίας και εάν υπάρχει τέτοια και επίσης κανείς δεν έχει πάρει από εκείνον πειστικές απαντήσεις και για τις επιλογές των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι αλλά και τη γενικότερη διαχείριση του διαιτητικού υλικού που έχει στα χέρια του. Ο σωστός αρχιδιαιτητής παρουσιάζει κάθε εβδομάδα αξιολογήσεις των διαιτητών και... προλαβαίνει τις ομάδες για τα όποια λάθη σε επίπεδο διαιτησιών. Δεν αντιδρά / απαντά αφότου έχει γίνει το όποιο λάθος.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.