Ο κορμός που χτίζεται και οι ακραίοι που πρέπει να μπουν στο παιχνίδι

Ο κορμός που χτίζεται και οι ακραίοι που πρέπει να μπουν στο παιχνίδι

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο κορμός που χτίζεται και οι ακραίοι που πρέπει να μπουν στο παιχνίδι

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για μια δουλειά που πρέπει να τελειώσει ο Άρης απέναντι στον Ατρόμητο και τη διαχείριση από το Τόλη Τερζή αφήνοντας κι ένα υστερόγραφο ιδιοκτησιακού ενδιαφέροντος.

Ανεξάρτητα της διχογνωμίας που διαπιστώνεται περί των κερδών του Άρη μέσα από την παρουσία του Άλαν Πάρντιου στην τεχνική ηγεσία, δεν αμφισβητείται αυτό που εύστοχα σημείωσε στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του περί των συνεπειών του κύματος τραυματισμών πάνω στο οποίο υποχρεώθηκε να επιπλεύσει η ομάδα. Με τις αστοχίες του, τις τακτικές υπερβολές του και κάποιες επιλογές για τις οποίες δικαιολογημένα επικρίθηκε, ο Βρετανός κλήθηκε να διαχειριστεί μια ανώμαλη κατάσταση έχοντας ένα σωρό τραυματίες ή ανέτοιμους ποδοσφαιριστές στη μεσοεπιθετική γραμμή. Για παράδειγμα, για μεγάλο χρονικό διάστημα στερούταν επιλογών στην κορυφή της επίθεσης, στο κέντρο της άμυνας αλλά και στη νευραλγική θέση του 6αριου. Αυτό βέβαια ήταν το κύριο επιχείρημά του και στη δυσκολία του στην κατάληξη σ’ έναν σταθερό κορμό παικτών.

Μετά από 6-7 μήνες αγωνιστικής δράσης, αυτό είναι απαραίτητο να συμβεί και θα φανεί αν θα τα καταφέρει ο Τόλης Τερζής. Σε πρώτη φάση, στο μυαλό του Βεροιώτη τεχνικού φαίνεται ότι έχουν ξεκαθαρίσει 2-3 πράγματα. Όπως αυτό το σχήμα 4-1-4-1 με την παρουσία δύο δημιουργικών μέσων (Νταρίντα-Ρουπ) που προσθέτει ποιότητα και δημιουργία στο παιχνίδι της ομάδας, αυξάνοντας επίσης τον αριθμό των παικτών που πατούν στην αντίπαλη περιοχή.

Είναι φανερή επίσης η προτίμηση του στον Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης καθώς ανταποκρίνεται στα (αμυντικά) τακτικά καθήκοντά του. Στο άμεσο μέλλον δεν αποκλείεται όμως να δούμε τη συνύπαρξη του Μαυριτανού επιθετικού με τον Άντρε Γκρέι ο οποίος υπερέχει στον εκτελεστικό τομέα. Ο Τζαμαϊκανός δεν είναι θιασώτης της πίεσης αλλά παίζει μέσα στο «κουτί» σε αντίθεση με τον Καμαρά.

Ο Τερζής

Ο αριθμός των επιλογών και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών καλλιεργούν αίσθημα ασφάλειας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεν ισχύει το ίδιο για τα επιθετικά άκρα όπου από τη μέρα αποχώρησης του Ντάνιελ Μαντσίνι ο Άρης παρουσιάζεται εντελώς ακίνδυνος. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ο Χουάν Ιτούρμπε σημείωσε το παρθενικό φετινό γκολ του στο Πρωτάθλημα και μένει να φανεί αν αυτό θα λειτουργήσει ευεργετικά στην ψυχολογία του. Κανείς δεν αμφισβητεί τη δουλειά του Παραγουανού στις προπονήσεις όπως και τον επαγγελματισμό του. Αντιλαμβάνεται και ο ίδιος όμως ότι στους αγώνες έχει περιορισμένη προσφορά. Η τελευταία (βασική) συμμετοχή του Ράφαελ Καμάτσο χρονολογείται στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στα Γιάννινα όπου αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Αυτή τη στιγμή, ο Πορτογάλος μοιάζει περισσότερο με χαμένο στοίχημα. Μεγαλύτερη πίστη υπάρχει στον νεοφερμένο Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο παρά στον Καμάτσο.

 

Κι έτσι ο Άρης περιμένει περισσότερα από τον Λούις Πάλμα. Στην Κρήτη, ο νεαρός επιθετικός από την Ονδούρα είχε… μια κακή μέρα στη δουλειά τόσο από πλευράς απόδοσης όσο και συμπεριφοράς. Η επιβολή χρηματικού προστίμου ήταν απαραίτητη βάσει του εσωτερικού κανονισμού, προέχει όμως να μιλήσει κάποιος μαζί του και να τον βοηθήσει στη διαχείρισης μιας κατάστασης. Δεν έχει επανέλθει μετά τον τραυματισμό του και είναι φανερό ότι αυτό έχει επηρεάσει την ψυχολογία του. Δεν χρειάζεται χάιδεμα, ούτε αφορισμός. Κουβέντα θέλει για να νιώσει ο ποδοσφαιριστής τη στήριξη της ομάδας τώρα που δεν είναι στα καλά του.

Ο Λούις Πάλμα

Με αγωνιστική σταθερά τη δημιουργία και το παιχνίδι των κεντρώων, ο Άρης θα ομορφύνει αρκετά σε περίπτωση που μπουν στην εξίσωση οι ακραίοι επιθετικοί διότι θα αυξηθούν οι τρόποι έκφρασης και το σύνολο θα γίνει απρόβλεπτο για τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό θα επιχειρηθεί μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Προς το παρόν, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να τελειώσουν τη δουλειά με νίκη επί του Ατρόμητου στο «Κλ. Βικελίδης». Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, επικράτησαν με το ίδιο σκορ (3-0).

Υγ: Προφανώς το πρόσφατο ταξίδι του Θόδωρου Καρυπίδη στη Νέα Υόρκη αφορά τον Άρη. Αυτή η ιστορία βαστά κάμποσους μήνες και θέλει αμερικανικό όμιλο επιχειρηματιών να έχει «γοητευτεί» από την ομάδα μπάσκετ έχοντας παράλληλα την πρόθεση χρηματοδότησης και της ΠΑΕ Άρης (ενδεχομένως) μέσω της απόκτησης μέρους των μετοχών. Να διαδραματίσει δηλαδή τον ρόλο του «συμπαίκτη». Για τη σημασία εύρεσης αυτού είχε αναφερθεί σχετικά ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης. Δεν έκρυψε ποτέ ότι αυτή η μορφή συνεργασίας στοιχειοθετεί προϋπόθεση ανάπτυξης του ποδοσφαιρικού οργανισμού. Τώρα αναμένονται τα σπουδαία καθώς η κρίσιμη συνάντηση είχε προγραμματιστεί τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά έγινε τώρα. Και κάτι τελευταίο.

Πριν λίγες μέρες, σ’ αυτή τη γωνιά έγραψα για τον μπασκετικό Άρη το εξής. «Ο Άρης έχει κάνει άλματα στο τελευταίο διάστημα και σύντομα θα έρθει η στιγμή που αυτά θα εκτιμηθούν». Η σχετική αναφορά δεν αφορούσε μόνο την προοπτική που επεξεργάζεται ο Θόδωρος Καρυπίδης και για την οποία θα ενημερωθούν λεπτομερώς οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε ΑΣ και ΚΑΕ. Η μεγαλύτερη φετινή νίκη του Άρη δεν έχει επιτευχθεί εντός των τεσσάρων γραμμών αλλά εκτός αυτών γιατί η εικόνα του κατάμεστου Παλέ ταξίδεψε σε αρκετές Πολιτείες. Όχι μόνο σ' αυτή της Νέας Υόρκης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.