Βόλος - Λαμία 1-1: Ο Κούτσιας την πλήγωσε στο αντίο του! (vids)

Γιώργος Ντυμένος

bet365

Η Λαμία με το γκολ του Τσιλούλη κρατούσε ως το 85' μια νίκη - ανάσα στο Πανθεσσαλικό, όμως πιθανότατα στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Βόλου ο Κούτσιας υπέγραψε το 1-1 που έφερε τους Θεσσαλούς μια ανάσα από τη μαθηματική παρουσία στα playoffs! Κόκκινη ο Άλχο.

Χωρίς νικητή έληξε το αποψινό (24/2) ματς του Πανθεσσαλικού, όπου Βόλος και Λαμία έμειναν στο 1-1. Αποτέλεσμα που έστειλε τους γηπεδούχους ακόμη πιο κοντά στα play offs (θα πρέπει να... αυτοκτονήσουν για να μην είναι στην εξάδα) και παράλληλα δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς μέχρι το 85' της αναμέτρησης ήταν μπροστά στο σκορ και κοντά σε μία σημαντική νίκη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Αλχο, Εσκοβάλ, Σιελή, Λούνα τετράδα στην άμυνα, τους Τσοκάνη, Γκάγκι στα «6αρο-8άρια», τους Ντέλετιτς, Πιρές, Τσιρίνος μεσοεπιθετική τριάδα και τον Κούτσια στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Σιμόν, Κορνέζο, Τζανετόπουλο, Αμπάντα τετράδα στην άμυνα, τους Τζανδάρη, Νούνιες στον άξονα, τους Ασκόφσκι, Μαρτίνεθ στα άκρα και τον Τσιλούλη κοντά στον φορ Βέργο.

Καλύτερη η Λαμία, η «τριάδα» Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Βέργος δημιουργούσαν φάσεις

Με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση φάνηκε το πλάνο και των δύο ομάδων, καθώς οι γηπεδούχοι πήγαιναν σε build up, ενώ οι φιλοξενούμενοι με νέο «λουκ» ήθελαν να παίξουν στην κόντρα και στον κενό χώρο. Η Λαμία είχε τον Τσιλούλη σε θέση φορ μαζί με τον Βέργο και αμφότεροι κινούνταν εναλλάξ των αντίπαλων γραμμών, τρικ «δούλεψε» άψογα. Παρότι η κατοχή μέχρι την ανάπαυλα ήταν μοιρασμένη (52%-48%), εκείνη ήταν που παρουσιάζονταν πιο απειλητική (7-2 οι τελικές) και πήγε στην ανάπαυλα με το σκορ 1-0 υπέρ της.

Η μόνη στιγμή που «καρδιοχτύπησε» ήταν ένα σουτ του Σιέλη στο 5' που πέρασε άουτ και έκτοτε ο Γκαραβέλης επενέβη σταθερότατα μόνο σε γεμίσματα των αντιπάλων του, μέσω στατικών ή μη.

Ο Τσιλούλης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πιρές για το 0-1

Αντίθετα στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα οι συμπαίκτες του ήταν εκείνοι που άπλωναν το παιχνίδι τους και τελικά βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Τσιλούλη στο 38', όταν και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πιρές και με σουτ βρήκε δίχτυα (ήταν ωραία και η εν γένει ενέργειά του).

Πριν και μετά το 0-1 οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν και άλλες καλές φάσεις, με πλέον χαρακτηριστικές του 5' όταν ο Μαρτίνεθ σέντραρε με ανάποδο πόδι (πολύ δραστήριος ο Ισπανός μεσοεπιθετικός), ο Βέργος έπαιξε με την πλάτη αλλά ο Ασκόφσκι αστόχησε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, στο 10', το 24' και το 29' με δυνατά σουτ των Μαρτίνεθ, Τζανδάρη και Βέργου αντίστοιχα που πέρασαν άουτ, όπως και στο 45' όπου ο Κλέιμαν έβγαλε δύσκολα εκείνο του Αμπάντα.

Αλλαγές στην ανάπαυλα ο Βόλος με σκοπό να γίνει πιο επιθετικός

Με γνώμονα τα παραπάνω και την εικόνα των ομάδων προβάλει «λογικό» που ο Κώστας Μπράτσος προχώρησε στην ανάπαυλα σε δύο αλλαγές, με σκοπό να «φρεσκάρει» τον Βόλο. Ο Οζέγκοβιτς πήγε στην κορυφή, ο Κούτσιας είχε πιο ελεύθερο ρόλο και ο Τάχατος πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να γίνουν πιο επιθετικοί και έτσι ξεκίνησε το δεύτερο μισό.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, «κέρδιζαν» στατικά αλλά δεν απειλούσαν

Σέντρα στο δεύτερο μισό με τα παραπάνω δεδομένα και αρχίσαμε να βλέπουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ο Βόλος ισορρόπησε και πλέον έπαιρνε καλό βαθμό ανασταλτικά, όμως την ίδια στιγμή δεν δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Διατηρούσε την κατοχή όμως οι φιλοξενούμενοι έκλειναν τους διαδρόμους και παράλληλα ναι μεν οι γηπεδούχοι «κέρδισαν» αρκετά στατικά δεν τα εκμεταλλεύονταν. Ετσι οδηγηθήκαμε σε σετ παιχνίδι και ο χρόνος ήταν «σύμμαχος» της Λαμίας.

Δύο μπακ στην πλευρά και τρεις στόπερ η Λαμία

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, όπου από την πλευρά των φιλοξενουμένων άρχισε να «επικρατεί» ο όρος «διαχείριση», εξέλιξη που μάλλον ήταν εύλογη ελέω της βαθμολογικής ανάγκης που υπήρχε.

Ετσι με την είσοδο του Μεθκίδα όπου ο Βόλος πλέον έδειχνε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα και σε συνάρτηση την απώλεια του κορυφαίου τους Τσιλούλη (τραυματίστηκε στον αστράγαλο), σε πρώτο πλάνο για τους φιλοξενούμενους πέρασε το πώς θα κρατήσουν το «μηδέν». Αυτόματα μετά την είσοδο του Σαραμαντά εκείνος και ο Αμπάντα (δύο μπακ) πήραν όλη την αριστερή πλευρά, ενώ ύστερα από εκείνη του Κυριάκου Παπαδόπουλου έπαιξαν με τρεις στόπερ και έτσι μπήκαμε στα τελευταία λεπτά.

Η ισοφάριση ήρθε με τον Κούτσια στην πρώτη στημένη μπάλα που εκμεταλλεύτηκε ο Βόλος

Ομως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης μέσω στατικής φάσης, με έναν τρόπο δηλαδή που ήταν ο «βασικός» τους στην προσπάθειά τους να απειλήσουν (υπήρξε και ένα τετ α τετ του Τσιρίνος από δύσκολη θέση που δεν απέφερε τελική).

Πιο συγκεκριμένα στο 85' όταν την εκτέλεσαν με πάσα για τον Γκάγκι, εκείνος έκανε τη σέντρα, ο Εσκοβάλ πήρε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε πάνω στον Αμπάντα που δεν έδιωξε αλλά επί της ουσίας «έστρωσε» στον Κούτσια που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα. Μάλιστα ο νεαρός ενδέχεται να έπαιξε για τελευταία φορά με τον Βόλο, αφού εκτός απρόοπτου θα συνεχίσει, μέσω του ΠΑΟΚ που ανήκει, στο MLS και την ομάδα του Σικάγο.

Η ψυχολογία πλέον ήταν με το μέρος τους, στο πρώτο στατικό που «έβγαλαν» ευκαιρία κατάφεραν να σκοράρουν, μαζί με τις καθυστερήσεις είχαμε ακόμη 15 λεπτά «δράσης», όμως το 1-1 δεν άλλαξε.

MVP: Ο Τσιλούλης. Οχι μόνο για το γκολ που σημείωσε που ήταν απόρροια ατομικής ενέργειας, αλλά και για την εν γένει παρουσία του στο γήπεδο. Ουσιαστικά φορ σε 4-4-2, δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Η αποχώρησή του λόγω τραυματισμού αποδείχθηκε και ήταν μεγάλο «πλήγμα» για τη Λαμία.

Στο ύψος του: Για τον Βόλο ο Κούτσιας έδωσε τη λύση, ενώ ο Τσοκάνης ανέβασε στο δεύτερο μισό κατακόρυφα την απόδοσή του. Στη Λαμία οι Βέργος, Μαρτίνεθ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πάρα πολύ καλοί, ενώ σε όλο το ματς ο Γκαραβέλης έδειξε σταθερότατος στα γεμίσματα και στις σέντρες που του έγιναν.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λούνα. Ο αριστερός μπακ του Βόλου αντιμετώπισε προβλήματα από το Μαρτίνεθ, δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα.

Το «στραγάλι»: Χωρίς τη δύσκολη φάση κύλησε το ματς. Στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Αλχο των γηπεδούχων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η γκάφα: Στη φάση του 0-1 ο Πιρές αρχικά χάνει την μπάλα από τον Τσιλούλη και στη συνέχεια δεν «κάλυψε» σωστά τον 28χρονο μεσοεπιθετικό που βρήκε κενό χώρο τόσο να φτάσει μέχρι έξω από τα καρέ του Βόλου όσο και να σουτάρει.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Οι ομάδες σημείωσαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο που πατούσαν καλύτερα (η Λαμία στο πρώτο, ο Βόλος στο δεύτερο). Οι τελικές ήταν μεν 8-6 για τους γηπεδούχους όμως οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν «καθαρές» ευκαιρίες, έτσι το τελικό 1-1 ήταν και απόρροια του παράγοντα αποτελεσματικότητα.


ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Αλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα (46΄Ταχάτος), Τσοκάνης (72΄Μεθκίδα), Γκάγκι, Ντέλετιτς (77΄Καρτάλης), Πιρές (46΄Οζέγκοβιτς), Τσιρίνος (89΄Κάτσε), Κούτσιας, Κορνέζο, Τζανδάρη.
ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης, Ασκόφσκι (72΄Σαραμαντάς), Μαρτίνεθ (82΄Παπαδόπουλος), Νούνιες (66΄Μανούσος), Τσιλούλης (66΄Σλίβκα), Βέργος (72΄Μεδίνα).

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24Η)

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου
Βόλος – Λαμία 1-1

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης (17.30)
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (19.00)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (20.30)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
Ιωνικός – ΟΦΗ (16.00)
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (16.00)
Αρης – Ατρόμητος (19.30)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 54
2. A.E.K. 50
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 49
4. Π.Α.Ο.Κ. 47
5. ΒΟΛΟΣ 36
6. ΑΡΗΣ 34
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 28
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 27
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 24
10. Ο.Φ.Η. 23
11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 22
12.ΙΩΝΙΚΟΣ 15
13. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 13
14. ΛΑΜΙΑ 13
*ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν ματς λιγότερο.
*Bόλος και Λαμία έχουν ματς περισσότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25Η)

Σάββατο 4 Μαρτίου
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος Αθηνών (20.00)

Κυριακή 5 Μαρτίου
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (16.00)
ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος (17.00)
Λαμία – Άρης (17.30)
ΟΦΗ – ΑΕΚ (19.30)
ΠΑΟΚ – Ιωνικός (20.30)

Δευτέρα 6 Μαρτίου
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (19.30)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα