Ο Ολυμπιακός ήταν και τώρα ανώτερος του Παναθηναϊκού αλλά δεν νίκησε διότι κυρίως δεν ήταν επιθετικά αποτελεσματικός

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός ήταν και τώρα ανώτερος του Παναθηναϊκού αλλά δεν νίκησε διότι κυρίως δεν ήταν επιθετικά αποτελεσματικός

bet365

Ο Ολυμπιακός και σε αυτό το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό άξιζε τη νίκη αλλά δεν την πήρε και αυτή τη φορά κυρίως των τελικών επιθετικών του επιλογών. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Η φωτογραφία με τον Σέρτζι Κανός να τα... βάζει με τον εαυτό του για τις χαμένες ευκαιρίες του αποτυπώνει ένα σημαντικό κομμάτι του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Μίτσελ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και με ένα καλό για τα δεδομένα τέτοιου ματς σκορ. Ακόμα και με ένα 2-0 αλλά αυτό δεν ήρθε.

Και όμως σε αυτό το ματς που ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι και αρκετές κλασικές φάσεις δεν νίκησε! Και επειδή μιλάμε για τον Ολυμπιακό ένας τέτοιος Οργανισμός ποτέ δεν αρκείται σε μία ισοπαλία σε ντέρμπι ειδικά με τον Παναθηναϊκό. Και δεν θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένος με μία ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός σε αυτά τα 2 φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό άξιζε τις νίκες και στις 2 περιπτώσεις.

Και σε αυτό το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ήταν στο πιο μεγάλο διάστημα του ματς ανώτερος αλλά πάλι δεν ήρθε το τρίποντο! Δεν ήρθε η πολυπόθητη νίκη και μάλιστα μπροστά στον κόσμο του. Σε ένα κατάμεστο φαληρικό γήπεδο θα ήταν αλλιώς μία τέτοια ενδεχόμενη επικράτηση. Σε ένα ντέρμπι όπου ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος. Εμφανώς ανώτερος εάν θέλετε να το θέσουμε και λίγο διαφορετικά.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ1

Σε τέτοια χρονιά και ο πρωτοπόρος να μην μπορεί να τον νικήσει αλλά...

Ναι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μπορεί να ισχυρίζεται ότι σε 2 ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στάθηκε σαν Πρωταθλητής. Πως έδειξε την πυγμή του και τη δυναμική του σε μία τέτοια συγκυρία και σε τέτοια χρονιά που είναι έχει βρεθεί από.. μετάβαση σε... μετάβαση και με Μίτσελ έχει μπει σε μία σταθερά ή προσπαθεί έστω να το κάνει. Πώς ακόμα και σε τέτοια σεζόν που του βγήκαν τόσες... αναποδιές ή προβλήματα εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι ο Πρωτοπόρος της Stoiximan Super League δεν μπορεί να τον νικήσει.

Όμως πάντα το.. ταμείο έχει να κάνει με το αποτέλεσμα. Ξημέρωσε 26 Φλεβάρη και ο Ολυμπιακός ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και βέβαια τον Παναθηναϊκό δεν έχει πάρει. Δεν έχει πάρει καμία νίκη. Και αυτό είναι πρόβλημα διότι τον περιμένουν τα play offs και εκεί θα έχει μόνο ντέρμπι.

Δεν γίνεται σε τέτοιο ματς να βλέπεις τέτοια τελειώματα από παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται σε ένα τέτοιο ντέρμπι που θα μπορούσε να το... καθαρίσει από το α' μέρος με τις φάσεις του ο Ολυμπιακός να μένει στο 0-0. Και δεν είναι τόσο το δοκάρι του Μπακαμπού όσο οι φάσεις του Κανός. Ο Ισπανός αυτό το γκολ που έχει χάσει σε... κενή εστία δεν... υπάρχει. Τόσο απλά. Καλός και... χρυσός με την προσπάθειά του αλλά τέτοια τέρματα δεν χάνονται ειδικά σε τέτοιον αγώνα.

Ειδικά η φάση που βρίσκεται σε... κενή εστία και σουτάρει έξω. Εκεί βλέπεις και ξαναβλέπεις τη φάση και λες δεν μπορεί να το έχει χάσει, δεν γίνεται... Και όμως. Υπό αυτό το πρίσμα ο Κανός ήταν κάπως... μοιραίος σε αυτό το παιχνίδι. Ναι και ο Ροντινέι και ο Μασούρας δεν είχαν καλά τελειώματα αλλά ο Κανός ειδικά με τη μία του φάση ήταν άλλη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση είναι γεγονός ότι με μία ενδεχομένη ήττα θα βρισκόταν σε πιο δύσκολη κατάσταση από ποτέ. Όμως και αυτό το Χ δεν τον... βολεύει και τόσο. Με μία νίκη θα άλλαζε για τα καλά τα δεδομένα στην κορυφή. Τώρα απλά δεν έχασε και άλλο έδαφος.

ΠΙΝΕΙΡΟ1

Γιατί ο Πινέιρο δεν είναι καλός διαιτητής

Ότι στον Ολυμπιακό είναι έξαλλοι με τον Πινέιρο από τη μη κατακύρωση του γκολ του Βρουσάι δεν χρειάζεται να το διαβάσετε από εμένα. Όσοι ήσασταν στο γήπεδο το είδατε από κοντά και όσοι είδατε το ματς από τη COSMOTE TV παρακολουθήσατε τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού και του ίδιου του Μαρινάκη μετά την υπόδειξη οφσάιντ στον Αραμπί. Πώς στον Ολυμπιακό δεν θεωρούν ούτε κατά διάνοια πως υπήρχε οφσάιντ στη φάση επίσης δεν χρειάζεται να το δείτε εδώ. Έχει διατυπωθεί ήδη από τον πειραϊκό σύλλογο.

Αφήνοντας τη φάση του ακυρωθέντος τέρματος του Βρουσάι - που είχαμε και τη σχετική τηλεοπτική λήψη αλλά και το τι είδε ο Πορτογάλος για τον Αραμπί για να μην μετρήσει το γκολ - ο Πινέιρο στο ντέρμπι μας έδειξε ότι δεν είναι καλός διαιτητής κατ' εμέ. Γιατί; Διότι πολύ απλά τον... έχασε τον έλεγχο του αγώνα στο σκέλος των φάουλ και των καρτών. Και είχε ακόμα και στιγμές που έδειχνε να μην έχει καθαρό μυαλό, όπως στο σημείο που σταματά το παιχνίδι για τραυματισμό του Κουρμπέλη που δεν είναι όμως στο κεφάλι (ήταν μυϊκός) ενώ ο Ολυμπιακός είχε πολλά υποσχόμενη επίθεση. Ασχέτως αυτής της φάσης ο Πινέιρο δεν είναι για να σφυρίζει τέτοιου επιπέδου ματς.

Γενικά και στις 2 ομάδες επέφερε εκνευρισμό. Και γενικά από ένα σημείο και μετά έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί τον αγώνα και την πίεση του μέχρις ότου απλά πήγε σε διαδικασία να βγάζει κάρτες.

Υ.Γ. Εντυπωσιακό το κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού. Γενικά ο κόσμος δημιούργησε πολύ καλή ατμόσφαιρα για τους παίκτες του Μίτσελ.

Υ.Γ. 2 Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως δεν αφήσει έτσι το θέμα της διαιτησίας και ως προς το ματς αυτά και γενικότερα. Θα υπάρξει και συνέχεια και σε σχέση με την ΕΠΟ.

Υ.Γ. 3 Ο Φορτούνης κατά ένα μεγάλο μέρος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και ένα ιδιαίτερα καλό παιχνίδι. Και μάλιστα έχοντας να αναπληρώσει το κενό του Χάμες.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.