ΑΕΚ: Φουλ για πρώτη, είναι πάντα καλύτερη, οι υπόλοιποι και η αλήθεια...

ΑΕΚ: Φουλ για πρώτη, είναι πάντα καλύτερη, οι υπόλοιποι και η αλήθεια...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Φουλ για πρώτη, είναι πάντα καλύτερη, οι υπόλοιποι και η αλήθεια...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην ΑΕΚ που συνεχίζει να επιβεβαιώνει στο χορτάρι την ανωτερότητά της, για την κορυφή που πλέον εξαρτάται από την ίδια και τους ανταγωνιστές της.

Το αναμενόμενο έγινε (και) χθες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στην δική της πόλη, στην Νέα Φιλαδέλφεια: κέρδισε για 14η φορά, τούτη την αγωνιστική τον Αστέρα Τρίπολης, έκανε 37-2 τα τέρματα στο σπίτι της, παρέμεινε καλύτερη σε όλα και περιμένει να βρεθεί εκεί που της αξίζει: στην κορυφή. Η ΑΕΚ είναι τούτη τη στιγμή που ...μιλάμε: εν δυνάμει πρώτη, αφού έχει ένα ματς λιγότερο και αναμένουμε την απόφαση της έφεσης για το παιχνίδι στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Την ομάδα που δεν έχει ευθύνη για ένα γήπεδο που της έχει παραχωρηθεί με αποδείξεις από τον Δήμο που δεν έχει καμία υπαιτιότητα για το οποίο πρόβλημα προέκυψε σε αυτό.

Όπως και να 'χει η απόφαση, το μόνο σίγουρο είναι, ότι η κορυφή πλέον εξαρτάται αποκλειστικά από την ΑΕΚ, είτε γίνει το ματς με τον Ατρόμητο είτε όχι... Ο Δικέφαλος συνέχισε όπως μας έχει συνηθίσει στο γήπεδό του: κυριάρχησε του αντιπάλου, έκανε εύκολο το απόγευμά του με τον Αστέρα και πήρε μια ακόμη νίκη εντός. Απόρθητη η Νέα Φιλαδέλφεια και όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλη σημασία έχει που απέκτησε επιτέλους, 19 χρόνια μετά, ξανά την έδρα της η ΑΕΚ και πόσο σημαντικό θα είναι το συγκεκριμένο γεγονός για τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ρόλο πρωταγωνίστριας που αποκτά για πάντα ξανά η ομάδα...

Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα και μόνο για τον αγώνα με την ομάδα της Αρκαδίας: η αποβολή είναι 100% σωστή απόφαση, αφού ο παίκτης των φιλοξενούμενων, πάει τόσο άθλια πάνω στον Σέρχιο Αραούχο, όπου προκύπτει στόχος και σκοπός να του κάνει ζημιά στον αχίλλειο τένοντα! Κόκκινη κάρτα δίχως δεύτερη σκέψη όπως συμβαίνει παντού στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Θα μου πει κανείς "καλά ρε Τσακ γιατί μας γράφεις το αυτονόητο, δεν το αμφισβήτησε κανείς, ούτε από τον Αστέρα", κανονικά δεν θα έπρεπε η αλήθεια είναι. Όμως στη χώρα που η τοξικότητα βαράει... κόκκινο πρέπει να τα λέμε μιας και υπήρξαν γελοίοι και τοποθετημένοι που επιχείρησαν και αυτό να το αναδείξουν σαν εύνοια της ΑΕΚ.

Η ομάδα έδειξε και απέδειξε πως είναι αυτή που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε είδους πίεση. Τώρα επιβεβαιώνει πως δύναται να δουλέψει με αποτέλεσμα στην ουσία του σε πρωταγωνιστικό ρόλο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος έως το τέλος! Ίσως μαζί με τον Παναθηναϊκό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ανταγωνιστή, αφού οι "πράσινοι" και στην κακή τους περίοδο (παρατεταμένη η αλήθεια είναι), κατάφεραν να μη χάσουν, όπως έγινε στο Φάληρο. Σημαντικός βαθμός για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ευτυχώς υπάρχει το var και τον πήρε. Διότι διαφορετικά δεν θα τσιμπούσε βαθμό και θα εστίαζαν όλοι στο γεγονός ότι έπαιξε άσχημα και πήρε αυτό που άξιζε...

Οι άλλοι προσπαθούν με φωνές, η ΑΕΚ απλά στο χορτάρι, πάντα καλύτερη σε όλα!

Ροντινέι

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στο ποδόσφαιρο, για αυτόν τον λόγο το λατρεύουμε, μπορεί και στην κακή της μέρα μια ομάδα να πάρει παραπάνω από ότι αξίζει. Επιβεβαιωμένο γεγονός διαχρονικά... Στην Ελλάδα συμβαίνει πιο συχνά πλέον ελέω του βίντεο και της ανάλυσης της φάσης που προκύπτει εύνοια για την όποια ομάδα, σε βάθος πολλών ετών για τον Ολυμπιακό στην χώρα μας! Η φάση του γκολ είναι ξεκάθαρα οφσάιντ, σωστά ακυρώνεται, αλλά δεν αντέχεται αυτό για την ομάδα του Φαλήρου με αποτέλεσμα να ουρλιάζει και να απαξιώνει το πρωτάθλημα που δείχνει μη ικανή να διεκδικήσει. Έως τώρα τουλάχιστον.

Την ίδια ώρα που η ΑΕΚ τρέχει για την κορυφή, αποδεικνύει ματς με ματς ότι είναι η καλύτερη, ακόμη και σε αυτό της Τούμπας που έχασε αλλά (σύμφωνα με τα λόγια του Λουτσέσκου), έκανε τον ΠΑΟΚ να παίξει σαν μικρή ομάδα, οι υπόλοιποι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν: φωνάζουν μπας και...!!! Διότι δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που αποδεδειγμένα φέτος δεν μπορεί και γκρινιάζει μπας και καταφέρει έτσι κάτι, αλλά και ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου, ο οποίος είναι η απόδειξη του "ό,τι θυμάται χαίρεται"! Έτσι τώρα θυμήθηκε να τα βάλει με το VAR σε φάση που ο Νάρεϊ (όπως φαίνεται ξεκάθαρα) κάνει φάουλ στον αμυνόμενο με χέρια και σώμα, αλλά ζητάει χέρι και πέναλτι!

Επικαλείται το VAR και υπογράμμισε ότι υπάρχει για να γ..... τον ΠΑΟΚ. Μια εβδομάδα πριν βέβαια ήταν μια συνηθισμένη Κυριακή στην Τούμπα όπου το VAR υπήρχε για να γ..... την ΑΕΚ και να χαρίσει κόκκινη μαρς στον Ίνγκασον για την ξεκάθαρη ανατροπή του Λιβάι Γκαρσία, ενώ ο τελευταίος ήταν σε απόλυτα υποσχόμενη φάση για γκολ. Φαντάζομαι και για αυτή τη τοποθέτησή του για το VAR θα κληθεί σε απολογία ο Λουτσέσκου και θα τιμωρηθεί. Τι θα πει "μα δεν έχει γίνει αυτό ποτέ ρε Τσακ για τον Ρουμάνο;". Κανονισμούς δεν θέλουν; Ορίστε η ευκαιρία... Όπως και να έχει είναι τουλάχιστον απαράδεκτο μια βδομάδα μετά την Τούμπα και όσα έγιναν εκεί να φωνάζουν από τον ΠΑΟΚ για μια φάση απόλυτα ξεκάθαρη!

Όπως ακριβώς κάνει και ο Ολυμπιακός για αντίστοιχα ξεκάθαρη φάση όπου σωστά ακυρώθηκε το γκολ του. Αλλά είναι μαθημένοι αλλιώς και τώρα θα ξεμάθουν! Την ίδια ώρα η ΑΕΚ (και ενώ θα περιμένουμε τα νέα για Λιβάι Γκαρσία από την μαγνητική), συνεχίζει να μετράει νίκες στο γήπεδό της, να έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, τη μεγαλύτερη σε διάρκεια, συνέχεια και συνέπεια, κατοχή, τις πρωτιές στις στατιστικές κατηγορίες που αναδεικνύουν την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και πάει... γράφοντας!

Αραούχο

Υ.Γ: Πολύ δύσκολο το ματς στην Κρήτη έγινε με αντίπαλο τον ΟΦΗ που μπορεί να μη διεκδικεί κάτι, αλλά παίζει όλα τα ματς στα ίσα και ειδικά στην έδρα του (και ας έχασε εύκολα σε αυτό με τον Άρη). Το θέμα είναι να δούμε με ποιον θα πάει φορ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και αφού θα έχει προηγηθεί το ματς στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό για τον θεσμό του Κυπέλλου και την ρεβάνς με 3-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...