Έλεος κύριε Μπένετ: 17-5 οι αποβολές υπέρ των «3» άλλων, 0-2 εις βάρος του Ολυμπιακού!

Έλεος κύριε Μπένετ: 17-5 οι αποβολές υπέρ των «3» άλλων, 0-2 εις βάρος του Ολυμπιακού!

Έλεος κύριε Μπένετ: 17-5 οι αποβολές υπέρ των «3» άλλων, 0-2 εις βάρος του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta ένα δεδομένο με τις αποβολές και τις κόκκινες κάρτες στο φετινό πρωτάθλημα (και Κύπελλο!), που θα έπρεπε να κάνει τον Άγγλο αρχιδιαιτητή να ντρέπεται για τη διαιτησία.

Και μόνο γι΄ αυτό το fact που καταγράφεται σήμερα, εδώ, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ, θα πρέπει να ντρέπεται. Να ντρέπεται γιατί δικό του δημιούργημα είναι η διαιτησία του φετινού πρωταθλήματος.

Χωρίς πολλά λόγια: πόσες αποβολές υπάρχουν υπέρ των τριών παραδοσιακών αντιπάλων του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα σε αυτές τις 24 αγωνιστικές του; Πόσοι παίκτες αντίπαλων ομάδων έχουν αποβληθεί στα παιχνίδια τους με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ; Η απάντηση είναι 15! Κοινώς, 15 φορές έχουν παίξει οι τρεις άλλες ομάδες της κορυφής με παίκτη παραπάνω, 11 εναντίον 10.

Πόσες αποβολές υπάρχουν στο φετινό πρωτάθλημα υπέρ του Ολυμπιακού; Η απάντηση είναι καμία!!! Κανείς διαιτητής, Έλληνας η, ξένος, δεν έχει τιμωρήσει με απευθείας κόκκινη η, έστω με δεύτερη κίτρινη κάρτα παίκτη ομάδας με την οποία παίζει ο Ολυμπιακός. Ποτέ σε 24 αγωνιστικές. Ερώτηση προς τον κύριο Μπένετ; Είναι αποδεκτό κάτι τέτοιο; Έχει οποιαδήποτε λογική εξήγηση;

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει και τα 24 παιχνίδια του με 11 κόντρα σε 11. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο τα έπαιξε παίζοντας ο ίδιος με 10, λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου.

Κι όλα αυτά, την στιγμή κατά την οποία…

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 8ο λεπτό (!!!), με το αποτέλεσμα στο 0-0, εντός έδρας με τον ΟΦΗ (και τελικά με το ζόρι τον ισοφάρισε 1-1 στο 98’!!!)…με παίκτη παραπάνω από το 35ο λεπτό, με το αποτέλεσμα στο 0-0, εντός έδρας με τον Ατρόμητο (τον οποίο και κέρδισε 2-0 με δύο γκολ μετά το 80ο λεπτό)…με παίκτη παραπάνω από το 50ο λεπτό, με το αποτέλεσμα στο 0-0, εντός έδρας με τον Βόλο (τον οποίο και κέρδισε με 2-0)…με παίκτη παραπάνω από το 66ο λεπτό, με το σκορ 1-0, εντός έδρας με τη Λαμία (την οποία και κέρδισε 2-0, με το δεύτερο γκολ μετά το 90’)…Όπως έπαιξε ο ΠΑΟ σε άλλα τέσσερα ματς με παίκτη παραπάνω από αποβολές στο τελευταίο μεν δεκάλεπτο, αλλά με εύθραυστο σκορ τα οποία και παρέμειναν ως το τέλος (1-0 με το Λεβαδειακό από το 92’, 1-0 με τον Αστέρα από το 84’, 1-0 με τον Άρη από το 96’, 0-0 με τον Ολυμπιακό από το 99’). Συνολικά σε οκτώ παιχνίδια του, δηλαδή στο ένα τρίτο του πρωταθλήματος (24 μέχρι τώρα αγωνιστικές) ο ΠΑΟ έπαιξε με παίκτη παραπάνω, λόγω υπέρ του αποβολών.

a

Η ΑΕΚ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 4ο λεπτό (!!!), με το αποτέλεσμα στο 0-0, εντός έδρας με τον Αστέρα Tρίπολης (τον οποίο και κέρδισε με 2-0)…με παίκτη παραπάνω από το 45ο λεπτό, με το σκορ 1-0, εντός έδρας με τον Λεβαδειακό (τον οποίο και κέρδισε 3-0)…με παίκτη παραπάνω από το 60ο λεπτό, με το σκορ στο επίσης εύθραυστο 1-0, εντός έδρας με τον Άρη (τον οποίο και κέρδισε με 3-0)…Άρα, τρεις φορές έπαιξε 11 εναντίον 10 και δη σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, από ένα ολόκληρο 90λεπτο (!), έως ένα ημίχρονο κι ένα ημίωρο.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 82ο λεπτό, με το σκορ στο ρευστό 1-0, εντός έδρας με τον Ατρόμητο (από τον οποίο ισοφαρίστηκε και τον κέρδισε 2-1 με γκολ στο 97’)…όπως έπαιξε σε άλλα τρία ματς με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολών στα τελευταία λεπτά (στο 0-0 με τον Άρη εκτός έδρας από το 96΄, στο 1-0 με τη Λαμία εντός έδρας από το 105’ και στο 3-0 με τον ΠΑΟ εκτός έδρας από το 91’). Άρα, συνολικά τέσσερις φορές έπαιξε 11 εναντίον 10, όλες ωστόσο από αποβολές στα τελευταία λεπτά και μόνο σε ένα ματς να είναι κρίσιμη η υπέρ του αποβολή.

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός έχει επωφεληθεί τεράστια σε τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια του (και αρκετά και σε άλλα τέσσερα), η ΑΕΚ έχει ωφεληθεί ξεκάθαρα σε τρία δικά της παιχνίδια κι ο ΠΑΟΚ σε ένα, ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει ούτε ένα λεπτό με παίκτη παραπάνω!!! Και η ερώτηση είναι μία: προς τον Μπένετ, προς σχολιαστές των τεκταινομένων, ακόμη και της διαιτησίας, όπως ο Ντέμης κι ο Κατσουράνης, και γενικά προς όλους: έχει οποιαδήποτε ποδοσφαιρική και διαιτητική λογική, έστω την παραμικρή, να μην έχει ούτε μία κόκκινη κάρτα υπέρ του ο Ολυμπιακός;

a

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί με παίκτη λιγότερο, έστω λίγα λεπτά το Σάββατο εναντίον του Παναθηναϊκού, με το αποτέλεσμα όμως στο 0-0, άρα εντελώς ρευστό και ανοικτό στο να δέχονταν και κάποιο γκολ και να έχανε. Ενώ η ΑΕΚ δεν έχει ποτέ εις βάρος της αποβολή. Κι ο ΠΑΟΚ έχει δύο, αλλά χωρίς να είχαν καμία απολύτως επίδραση στα εκτός έδρας παιχνίδια του με τον Άρη (0-0) και τον Λεβαδειακό (1-1), αφού και οι δύο κόκκινες ήταν στο 96ο λεπτό, μαζί δε με τον παίκτη του αποβλήθηκε και παίκτης του Άρη.

Ο Παναθηναϊκός, ο πιο ωφελημένος από τις κόκκινες κάρτες, έχει ζημιωθεί κι ο ίδιος μία φορά, καθώς στο παιχνίδι του με τον Αστέρα στην Τρίπολη έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 33ο λεπτό και το έχασε 0-1. Είχε δε και μία αποβολή χωρίς κανένα νόημα στα τελευταία λεπτά του εντός έδρας 0-3 από τον ΠΑΟΚ.

Σούμα: σε 24 αγωνιστικές πρωταθλήματος οι αποβολές είναι 8 (υπέρ)-2 (κατά) για τον ΠΑΟ, 3-0 για την ΑΕΚ, 4-2 για τον ΠΑΟΚ και 0-1 για τον Ολυμπιακό. η, αλλιώς 15-4 οι αποβολές για τους άλλους και 0-1 για τον Ολυμπιακό. Ασφαλώς και δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο κανονικά αυτό το fact. Αφιερωμένο στον αδέσμευτο κύριο Μπένετ της ΚΕΔ της ανεξάρτητης ΕΠΟ του κυρίου Μπαλτάκου.

a

Παρεμπιπτόντως, στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός έχει μείνει με 10 παίκτες εκτός έδρας στη νίκη του 1-0 με τον Άρη λόγω αποβολής (αλλά και εις βάρος του πέναλτι) στο 84’, απόφαση που θα έκρινε την πρόκριση αν δεν έπιανε το πέναλτι ο Τζολάκης, καθώς το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0. Αντιθέτως η ΑΕΚ έπαιξε στη νίκη της με 2-0 στην Κηφισιά με παίκτη παραπάνω από το 79’. Αποβολή είχε κι ο ΠΑΟΚ, αλλά χωρίς σημασία στο 89’ του 1-1 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, έχοντας ήδη προκριθεί.

Κοινώς, οι αποβολές συνολικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο για τον Ολυμπιακό είναι 0-2, για τον ΠΑΟΚ 4-3, για την ΑΕΚ 4-0 και για τον Παναθηναϊκό 9-2!!! Η, αν θέλετε αλλιώς για τις άλλες ομάδες 17-5 και για τον Ολυμπιακό 0-2.

Αν ο κύριος Μπένετ η, ο φερόμενος ως πολύ στενός συνεργάτης του κύριος Μάνταλος η, οποιοσδήποτε από την ΕΠΟ βγει και πει ότι είναι νορμάλ κι ότι έχει διαιτητική λογική αυτό το πράγμα με τις αποβολές στη φετινή σεζόν, ακόμη κι ας μην το εξηγήσουν καν (!), απλά να το δηλώσουν, εγώ δεσμεύομαι ότι δεν πρόκειται να σχολιάσω ποτέ πια επικριτικά καμία επιλογή της ΚΕΔ!

Λεπτομέρεια: στα 12 φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια του ο Ολυμπιακός είχε σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ δύο αποβολές εις βάρος του, μία στο 96’ με την Φράιμπουργκ εκτός έδρας (έφερε 1-1) και μία στο 10ο λεπτό της παράτασης με τον Απόλλωνα Λεμεσού (προκρίθηκε). Όπως είχε και μία αποβολή υπέρ του στο τελευταίο λεπτό του 90λεπτου εκτός έδρας με την Σλόβαν σε ματς που πήγε στην παράταση (προκρίθηκε). Επί της ουσίας μία ισορροπημένη κατάσταση.

a

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε δύο εις βάρος του αποβολές στο 72’ και στο 81’ του εντός έδρας αγώνα με τη Λέφσκι (1-1), από την οποία αποκλείστηκε για το Κόνφερενς Λιγκ. Στην ίδια διοργάνωση ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες από το 40’ και στη συνέχεια έμεινε κι η αντίπαλος του η Σλάβια Πράγας με 10 παίκτες από το 62’, με τον ΠΑΟ να βγαίνει νοκ άουτ. Η ΑΕΚ δεν έπαιξε καν Ευρώπη. Δηλαδή, στις ευρωπαϊκές βλέπουμε εντελώς άλλα πράγματα με τις αποβολές, σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο, τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ.

Βλέπετε, εκεί είναι Ευρώπη. Και δεν έχει…εξυγίανση. Με τους ξένους διαιτητές να παίζουν, με ένα μαγικό τρόπο, αλλιώς στην Ευρώπη κι αλλιώς στην Ελλάδα! Λες κι έρχονται εδώ και κάποιοι τους «μιλάνε»!

Άσχετο: Έγινε ρεζίλι στην Πορτογαλία ο Ζοάο Πινέιρο για τη διαιτησία του το Σάββατο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.