Ολυμπιακός: Το... γιατρικό στην απουσία του Εμβιλά είναι ο Σαμασέκου

Ολυμπιακός: Το... γιατρικό στην απουσία του Εμβιλά είναι ο Σαμασέκου

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός: Το... γιατρικό στην απουσία του Εμβιλά είναι ο Σαμασέκου

bet365

Ο τραυματισμός του Γιαν Εμβιλά τον αφήνει νοκ-άουτ και για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και το Gazzetta σας αναλύει τι κάνει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Γάλλο χαφ και ο ρόλος του Σαμασέκου.

Μετά την αναβολή του δεύτερου αγώνα των ημιτελικών του Novibet Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ, λόγω της τραγωδίας με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ο Ολυμπιακός στρέφει το ενδιαφέρον του στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Superleague.

Ο Μίτσελ μετρούσε ήδη κάποιες απουσίες για το ματς με την Ένωση και αυτό δεν θα αλλάξει με τους Βοιωτούς, με μία από αυτές να είναι ο Γιαν Εμβιλά. Ο Γάλλος χαφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τραυματισμό και έχει τεθεί νοκ-άουτ για το ερχόμενο παιχνίδι.

Αυτό θα είναι το 7ο ματς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις όπου ο 32χρονος μέσος δεν θα αγωνιστεί και το Gazzetta σας θυμίζει τα παιχνίδια που δεν έπαιξε αλλά και τη σημαντική παρουσία του Σαμασέκου, που αποτελεί το... ιατρικό σε αυτή την απουσία.

οσφπ

 

Τι έχει συμβεί στα παιχνίδια που έλειψε...

Ο Γιαν Εμβιλά δεν έχει αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι δύο στους ομίλους του Europa League, αμφότερα ματς στη Stoiximan Superleague και τρία στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Στην Ευρώπη και οι δύο φορές ήταν κόντρα στη Ναντ στην πρώτη και τελευταία αγωνιστική, όπου αμφότερες φορές οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 2-1 και 2-0 αντίστοιχα.

Σε επίπεδο πρωταθλήματος ήταν και τις δύο φορές κόντρα στη Λαμία με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-0 στο εντός έδρας ματς και με 3-0 στο εκτός έδρας. Τέλος, στον θεσμό του κυπέλλου ο 32χρονος έμεινε εκτός στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των «16» κόντρα στον Ατρόμητο (2-2) και στο πρώτο των προημιτελικών απέναντι στον Άρη (1-0).

οσφπ

Γιατί ο Σαμασέκου αποδεικνύεται... φάρμακο!

Ο Σαμασέκου δείχνει να είναι το ακλόνητο φαβορί που θα πάρει τη θέση του στο βασικό σχήμα και δίπλα στον Ινμπόμ Χουάνγκ. Από τα έξι ματς που δεν έχει παίξει ο Εμβιλά, ο 27χρονος διεθνής έχει αγωνιστεί στα τέσσερα από αυτά και μέχρι στιγμής είναι αήττητος καλύπτοντας το κενό του Γάλλου μέσου, με τη βοήθεια του Ινμπόμ Χουάνγκ.

Συγκεκριμένα το ζευγάρι Κούντε και Μπουχαλάκης ήταν βασικοί στα δύο ματς με τη Ναντ όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε ενώ με τον δεύτερο ήταν παρτενέρ ο Σαμασέκου στο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Αυτό ήταν και το μοναδικό ματς που δεν κέρδισαν οι Πειραιώτες με τον Αφρικανό χαφ στη θέση του Εμβιλά.

Το αυτογκόλ που δεν μπορεί να διαγράψει όσα προσφέρει στο χορτάρι

Η μοναδική… παραφωνία στα 17 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις, είναι σίγουρα το (απίθανο) αυτογκόλ που έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Από εκεί και πέρα όμως, ο Σαμασέκου μόνο απαρατήρητος δεν είναι για τον Ολυμπιακό και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί με την βοήθεια του wyscout.

Ο 25χρονος χαφ κουμπώνει εξαιρετικά με τον Ινμπόμ και μεταξύ τους μοιράζοντας αξιοζήλευτα την παρουσία στη μεσαία γραμμή. Αρχικά ο διεθνής ποδοσφαιριστής είναι σχεδόν αλάνθαστος στις πάσες του καθώς μετράει ένα ποσοστό στο 90% (!) ενώ σε όσες φορές έχει αγωνιστεί ολόκληρο ματς, το χειρότερο ποσοστό ήταν 75% κόντρα στον Άρη με 33 στις 44 πάσες.

Αν και δεν έχει την μακρινή μπαλιά του Εμβιλά, ο Σαμασέκου έχει πολύ καλούς αριθμούς και στις μονομαχίες, όπου έχει σχεδόν 60% κερδισμένες μέχρι στιγμής σε όλα τα παιχνίδια. Την ίδια στιγμή ο μ.ο. ανά αγώνα σε κλεψίματα φτάνει κάτι παραπάνω από έξι.

Σε αντίθεση με τον Εμβιλά που κάτι κοντά στα 5 κλεψίματα ενώ στις σωστές πάσες φτάνει κοντά στο 87,5% με περισσότερα λεπτά συμμετοχής όμως. Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι πως ο Ολυμπιακός μέχρι φέτος δεν μπορούσε χωρίς τον Γάλλο χάφ αλλά ο Σαμασέκου έχει δείξει στοιχεία που ίσως να καλύπτει επάξια το κενό του.

οσφπ

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα