ΑΕΚ: Στην Κρήτη για να πατήσει κορυφή, μέσα και ο Φαν Βέερτ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Στην Κρήτη για να πατήσει κορυφή, μέσα και ο Φαν Βέερτ

bet365

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ με στόχο το διπλό που θα τη φέρει στην πρώτη θέση και θα αυξήσει την πίεση στον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται τη Δευτέρα. Διαθέσιμος και στην αποστολή για τον Αλμέιδα ο Φαν Βέερτ, εκτός λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο ο Γαλανόπουλος.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια απαιτητική εβδομάδα παίζοντας κατά σειρά με ΟΦΗ στο Ηράκλειο την Κυριακή, με Ατρόμητο την Τετάρτη στο Περιστέρι στο ματς που ορίστηκε ξανά και με Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια την επόμενη Κυριακή, στο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια της σεζόν. Αν η Ένωση καταφέρει το 3/3, τότε θα μπει δεδομένα ως πρώτη στη μάχη των πλέι οφ και ο στόχος των κιτρινόμαυρων είναι ακριβώς αυτός.

Όπως πάντα ο Αλμέιδα φροντίζει να βάζει στο μυαλό των παικτών του όμως μόνο το ματς που ακολουθεί και στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτό με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Εφόσον η ΑΕΚ κάνει τη δουλειά της και φύγει με το διπλό, τότε θα προσπεράσει στην κορυφή και θα αυξήσει την πίεση στον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται μία μέρα αργότερα και έπειτα μεσοβδόμαδα θα έχει τη δυνατότητα με το ματς λιγότερο απέναντι στον Ατρόμητο να εδραιωθεί στο... ρετιρέ μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Το θετικό για τον Αλμέιδα είναι ότι έχει στη διάθεσή του τον Φαν Βέερτ, ο οποίος από χθες μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν είναι βασικός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν κριθεί σκόπιμο, καθώς υπάρχει λειψανδρία στους επιθετικούς με τον Αραούχο τιμωρημένο και τον Λιβάι Γκαρσία τραυματία. Εκτός από τον Αραούχο, όπως είναι γνωστό, λόγω καρτών απουσιάζει και ο Σιμάνσκι, ενώ απόντες είναι και οι Μοχαμάντι και Φερνάντες που πλέον όμως μετράνε αντίστροφα για την επιστροφή τους καθώς μετά τον Ιρανό μπακ και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός προπονείται σε φουλ ρυθμούς από σήμερα. Όσο για τον Γαλανόπουλο που δεν βρίσκεται στις επιλογές, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί με την κατάστασή του να επανεκτιμάται τις επόμενες μέρες.

Τα πλάνα του Αλμέιδα στα μετόπισθεν και στη μεσαία γραμμή είναι λίγο ως πολύ δεδομένα. Καθώς ο Αθανασιάδης στο τέρμα, οι Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα στην άμυνα, οι Γιόνσον και Πινέδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και οι Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ στις δύο πλευρές έχουν το προβάδισμα να ξεκινήσουν, ενώ υπάρχει και ο Ελίασον που διεκδικεί θέση. Από εκεί και πέρα αν ο Φαν Βέερτ δεν βρεθεί στο αρχικό σχήμα που είναι το πιο πιθανό, τότε ο Μάνταλος θα παίξει πίσω από τον Τσούμπερ που θα ξεκινήσει ως φορ. Διαφορετικά ο Τσούμπερ θα βρεθεί πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη:

Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Κοσίδης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα