Πανάξια πρώτος ο Παναθηναϊκός και... επιστροφή στη κανονικότητα!

Πανάξια πρώτος ο Παναθηναϊκός και... επιστροφή στη κανονικότητα!

Πανάξια πρώτος ο Παναθηναϊκός και... επιστροφή στη κανονικότητα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη... δική του κορυφή, την ματσάρα του Φώτη Ιωαννίδη και το φετινό πρωτάθλημα που είναι στα πόδια των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ήταν ποδοσφαιρικά δίκαιο κι έγινε πράξη! Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εκεί που του έπρεπε, εκεί που ήταν σχεδόν σε κάθε αγωνιστική από το ξεκίνημα της σεζόν και μπαίνει ως οδηγός στη μεγαλύτερη μάχη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για τον τίτλο.

Αυτό το +2 από την ΑΕΚ και το +5 από τον Ολυμπιακό που διαμορφώθηκε απόψε το βράδυ μετά το διπλό στο Περιστέρι και το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας μπορεί να μην εξασφαλίζει τίποτα, μπορεί να μην χρίζει ως φαβορί το Τριφύλλι αλλά είναι πολύ σημαντικό τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.

Η κούπα θα κριθεί στις λεπτομέρειες των λεπτομερειών, κυριολεκτικά στο πόντο και αυτή η απόσταση από τους διώκτες μπορεί μην λέει τώρα τίποτα αλλά μπορεί να λέει πολλά στο φινάλε. Το σημαντικότερο όλων είναι πως, πλέον, τα πάντα είναι στα πόδια των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε μία περίοδο όπου το σύνολο έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα του πρώτου γύρου και βγάζει πάνω στο χορτάρι τις περισσότερες από τις αρετές που την έφεραν μέχρι εδώ.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη της χρονιάς, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την μεγάλη εικόνα. Το που ήταν πέρσι τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός και που βρίσκεται απόψε. Από την πέμπτη θέση στη πρώτη, από διεκδικητής της τέταρτης θέσης στη κορυφή, από τους 42 πόντους στους 61 και από κομπάρσος, απόλυτος πρωταγωνιστής! Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο σύλλογος θα επιστρέψει στα πρωταθλήματα μετά από δεκατρία ολόκληρα χρόνια αλλά σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, η πρόοδος της ομάδας στα χέρια του Γιοβάνοβιτς είναι μία μεγάλη νίκη και έχει την δική της αξία και σημασία.

παο

Φυσικά το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος, φυσικά πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος στα χρόνια της υπομονής αλλά αν δούμε με ψυχραιμία τα δεδομένα, θα διακρίνουμε πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει άλματα προς τη κανονικότητα της ιστορίας και του μεγέθους του.

Το Τριφύλλι ήταν καλύτερο σε αυτές τις 26 αγωνιστικές από τους αντιπάλους του και με το... σπαθί του απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Φυσικά τίποτα δεν τελείωσε απόψε, τίποτα δεν κρίθηκε, στο τέλος της ημέρας στο κομμάτι της ουσίας τίποτα δεν πέτυχαν ακόμη οι ''πράσινοι'' και στα δέκα ματς που έμειναν καλούνται και να... πεθάνουν στο γήπεδο, να αφήσουν την ψυχή τους πάνω στο χορτάρι για να βρίσκονται στην ίδια θέση και μετά από 36 αγωνιστικές.

Το... μπομπόνι του καταπληκτικού Φώτη

Για να γίνει τόσο γλυκό το αποψινό βράδυ για τον Παναθηναϊκό, προφανώς και δεν έφτανε μόνο ένα καλό αποτέλεσμα στη Φιλαδέλφεια. Έπρεπε να κάνει το καθήκον του, να περάσει από το Περιστέρι. Στο πρώτο μέρος μπορεί να μην ήταν τόσο καλός, παρόλα αυτά κυριάρχησε και έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Την διπλή φάση του Μαντσίνι(ανεπίτρεπτο να μην σκοράρει στο... ριμπάουντ) και το σουτ του Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Έλληνας φορ, όμως, βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Εδώ και δύο μήνες. Η ενέργεια που κάνει στο 1-0 είναι υψηλού επιπέδου και το... μπομπόνι(που έλεγε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος αυτές τις σουτάρες) του πραγματικά άπιαστο! Γκολάρα, η πρώτη στον δεύτερο γύρο για ένα παιδί που αν βελτιώσει τις αδυναμίες του, θα κάνει ακόμη καλύτερα πράγματα πάνω στο χορτάρι.

Κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0. Τι άλλο να του ζητήσει κανείς; Σε ακόμη μία συγκυρία ευνοϊκή-εκ του αποτελέσματος- για τον Παναθηναϊκό, καθώς βασικός ήταν να ξεκινήσει ο Σπόραρ που τελευταία στιγμή έμεινε εκτός αποστολής.

παοζ

Θα παίξει ρόλο η κλήρωση

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε, την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα playoffs και έπειτα ακολουθεί η διακοπή. Είναι κομβικής σημασίας να οδηγηθεί και σε αυτή ως πρώτος ο Παναθηναϊκός και στη κλήρωση για μίνι πρωτάθλημα να τον ευνοήσει λίγο η τύχη. Για παράδειγμα είναι άλλο πράγμα να παίξει με τον Βόλο(εντός ή εκτός) και μετά τον Άρη ή και εντελώς διαφορετικό να πρέπει να πάει στη Τούμπα, στο Καραϊσκάκη ή στην Φιλαδέλφεια.

Θα παίξει ρόλο η κλήρωση και ας παίξουν όλοι με όλους στο τέλος της ημέρας. Από την στιγμή που βρίσκεται στο +2 και το +5 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, οποιαδήποτε πρώτη αγωνιστική που θα του φέρει ένα πιο εύκολο έργο και μια πιθανή αύξηση της διαφοράς, θα του δώσει τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.