Ολυμπιακός - Αρης 2-2: Ο «αυτοκτονικός» και ο σπουδαίος πολεμιστής!

bet365

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 και έδειχνε ότι είχε στα χέρια του το τρίποντο, αλλά ο «πολεμιστής» Αρης ισοφάρισε με γκολ των Ιτούρμπε (70'), Καμάτσο (81') στο «Γ. Καραϊσκάκης» στερώντας από τους Ερυθρόλευκους δυο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου!

Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός,που βρέθηκε να νικάει με 2-0 τον Άρη αλλά τελικώς έμεινε στο 2-2 με έναν αντίπαλο που δεν τα παράτησε και πήρε την ισοπαλία. Ο Άρης έβγαλε αντίδραση το 2ο μέρος και πήρε τη σημαντική για αυτόν ισοπαλία, με το τέρμα του Καμάτσο. Ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο ο Ρέτσος για τα λάθη του μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - Άρης: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τετράδα άμυνας με Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σωκράτη και Ροντινέι, εξάρι Κασάμι και οκτάρι Ινμπόμ, άκρα επίθεσης με Κανός και Μπιέλ και Φορτούνη πίσω από τον Μπακαμπού.

Ο Άρης από την άλλη είχε Σιαμπάνη κάτω από το τέρμα και άμυνα από δεξιά προς αριστερά με Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν. Αμυντικά χαφ οι Ντουκουρέ και Νταρίντα, δεκάρι ο Πάλμα και τριάδα μπροστά με τον φορ Γκρέι και με Ματέο Γκαρσία αλλά και τον Χριστοδουλόπουλο.

Ο Ολυμπιακός τις πιο καλές φάσεις στο πρώτο μέρος και γκολάρα ο Ινμπόμ Χουάνγκ

Η ομάδα του Μίτσελ ήταν εκείνη που είχε στο πρώτο 45λεπτο την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις πιο καλές ή πιο κλασικές, εάν θέλετε, φάσεις. Στο 2ο λεπτό μετά από συνεργασία Κανός - Φορτούνη ο Ινμπόμ είχε ένα σουτ που κόπηκε. Στο 4' ο Κανός πέρασε τους... πάντες και είχε ένα σουτ λίγο έξω.

Ο Άρης απείλησε μετά με τον Χριστοδουλόπουλο και με μία μπαλιά του που δεν βρήκε τον Γκρέι μετά από λάθος του Κανός και στο 9' ο Ινμπόμ είδε μία σουτάρα του να αποκρούεται. Στο 21' ο Σιαμπάνης έβγαλε τρομερά την κεφαλιά του Κασάμι ενώ ο Ολυμπιακός - που ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Κανός στο α' μέρος - απείλησε στη συνέχεια και με τον Μπιέλ.

Ο Ινμπόμ

Στο 26' ο Μπακαμπού πήρε τη βαθιά μπαλιά από τον Φορτούνη αλλά το σουτ του πέρασε εκτός. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να βγάζει φάσεις με παίκτες όπως οι Κανός και Φορτούνης ή και ο Κασάμι.

Στο 29' ο Κανός βρέθηκε 'φάτσα' με το τέρμα, αλλά η τελική του ήταν αδύναμη. Στο 36' ήρθε το 1-0 με σουτάρα του Ινμπόμ Χουάνγκ εκτός περιοχής μετά από πάσα του Κανός που έκανε κίνηση από πλάγια θέση. Στο 40' ο Γκρέι είχε μία κεφαλιά άουτ και το πρώτο μέρος έκλεισε εν τέλει στο 1-0.

Ο Κανός τραυματίστηκε και αποχώρησε δακρυσμένος

Ο Κανός ήταν εκείνος που έβγαλε ασίστ για το γκολ του Ινμπόμ Χουάνγκ, αλλά λίγο πριν κλείσει το α' μέρος τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς. Χτύπησε σε διεκδίκηση της μπάλας, έμεινε κάτω και μετά σηκώθηκε για να γίνει αλλαγή στο 42'. Η κάμερα τον έπιασε δακρυσμένο και τρομερά φορτισμένο κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο και ενώ μιλούσε με τον γιατρό Χρήστο Θέο.

Ο Κανός

Ο Μπράμπετς λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ και μετά ήρθε το 2-0

Λίγο μετά την έναρξη του 2ου μέρους, ο Μπράμπετς δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και παρολίγον αυτογκόλ, για να διώξει με το κεφάλι μετά. Μετά τη φάση αυτή στο 52' στο 53' ο Φορτούνης με κόρνερ του έστειλε τη μπάλα πάνω στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που με κεφαλιά έκανε το 2-0. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει βάλει τα θεμέλια της νίκης, αλλά το ματς, όπως αποδείχθηκε, είχε ακόμα «ψωμί».

Στο 55' ο Μίτσελ έκανε και άλλη αλλαγή, καθώς ο Μπα δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Αφρικανός αισθάνθηκε μία ενόχληση, έμεινε κάτω και μετά έγινε αλλαγή λεπτό από τον Ρέτσο. Βγαίνοντας από το γήπεδο φάνηκε να δείχνει στον Εμβιλά τον προσαγωγό του και πως είχε πρόβλημα εκεί.

Λάθος ο Ρέτσος, γκολ με διπλή προσπάθεια ο Ιτούρμπε, μετά φορ ο Μασούρας και 2-2 με Καμάτσο

Ο Άρης κατάφερε στο 70' να μειώσει σε 2-1. Ο Ρέτσος είχε τον έλεγχο της μπάλας, νόμιζε ότι δεν είχε τόση πίεση πίσω του αλλά τελικώς έχασε τη μπάλα, ο Ιτούρμπε πήγε να περάσει τον Πασχαλάκη αλλά κόπηκε και στη 2η προσπάθειά του σκόραρε για το 2-1. Έτσι ο Άρης ξαναμπήκε στον αγώνα.

Οι πανηγυρισμοί του Άρη

Στο 82' ο Άρης, παρά τις φάσεις που είχε πριν ο Ολυμπιακός, βρήκε και άλλο γκολ για να κάνει το 2-2. Ο Πίρσμαν πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μπιέλ και ο Καμάτσο βρέθηκε στην 'καρδιά' της άμυνας του Ολυμπιακού για να κάνει από κοντά το 2-2.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ, χάνοντας τριπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις με σουτ Γκάρι Ροντρίγκες, προσπάθεια Κασάμι και μετά σουτ του Μασούρα ο οποίος μετά τις αλλαγές του Μίτσελ πήγε σε θέση φορ. Ο Μασούρας είχε μετά και άλλο σουτ που κόπηκε. Το τέλος του αγώνα βρήκε σημαντική μερίδα του κόσμου να αποδοκιμάζει. Ο Ρέτσος ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν οι αποδοκιμασίες, ενώ υπήρχαν αρκετοί που χειροκρότησαν.

MVP: Για τη ροή του αγώνα φυσικά ο Καμάτσο. Και αυτό διότι κάνει το 2-2 για τον Άρη και δίνει μία πολύτιμη ισοπαλία στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι σκόρερ του Ολυμπιακού. Φυσικά βασικά ο Ινμπόμ Χουάνγκ για τη σουτάρα του και την εικόνα του στο παιχνίδι αυτό. Εννοείται εδώ μπαίνει και ο Ιτούρμπε για το 2-1.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από μεριάς Ολυμπιακού είναι κυρίως ο Ρέτσος. Έχει κομβική ευθύνη στη φάση του 2-1 και ενώ βγαίνει μετά και το 2-2 για τον Άρη. Δεν λειτούργησαν σωστά και οι μαζεμένες αλλαγές του Μίτσελ στο παιχνίδι. Οι αλλαγές που έγιναν μετά το 70'.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στη φάση του 2-0 που η άμυνα του Άρη χάνει τελείως τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που σκοράρει. Όμως βασικά εδώ μπαίνει η στιγμή του 2-1 με τη λανθασμένη αντίδραση του Ρέτσου. Και εδώ φυσικά μπαίνει για τον Ολυμπιακό και την άμυνά του η φάση του 2-2 που καθόρισε το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα προβλήματα του Βερίσιμο στον αγώνα είχαν να κάνουν κυρίως με φάουλ και κάρτες. Στο α' μέρος ο Κανός ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα που του έγινε. Ο Ολυμπιακός ζητά πέναλτι και για τη φάση του 79' με τον Μπιέλ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός κρατούσε το ματς υπέρ του για ένα σημαντικό διάστημα αλλά για ακόμα ένα ματς με τον Άρη δέχθηκε τη μείωση και μετά σαν να έχασε το μυαλό του. Το λάθος του Ρέτσου ήταν σημαντικό στη στιγμή του 2-1 και μετά ήρθε και το 2-2. Όσο καλή ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού περίπου έως το 60' άλλο τόσο εξαιρετική ήταν φυσικά η αντίδραση του Άρη από το 60' και μετά και έτσι βρήκε τον βαθμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μπα (55' λ.τρ. Ρέτσος), Κασάμι, Ινμπόμ (73' Σαμασέκου), Φορτούνης (73' Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ, Κανός (42' λ.τρ. Μασούρας), Μπακαμπού (74' Εμβιλά).

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (75' Νταμπό), Νταρίντα (57' Ετέμπο), Πάλμα (75' Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (57' Ιτούρμπε), Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι (90' Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα