ΕΠΟ: «Είχε κλειστεί elite Ισραηλινός διαιτητής για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αλλά δήλωσε κώλυμα»

Newsroom
Ο Μπαλτάκος στα γραφεία της ΕΠΟ

bet365

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε πως είχε οριστεί elite Ισραηλινός διαιτητής στο ντέρμπι «αιωνίων» της Κυριακής, αλλά δήλωσε κώλυμα τελευταία στιγμή ενώ αποκάλυψε πως θα έρθουν διαιτητές από Γερμανία και Ιταλία στις επόμενες αγωνιστικές.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της πως είχε βρεθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά δήλωσε κώλυμα. Αυτός πρέπει να ήταν ο Όρελ Γκρίνφιλντ, αφού δεν υπάρχει άλλιως elite διαιτητής με την συγκεκριμένη εθνικότητα.

Στην συνέχεια έγιναν προσπάθειες από τον κ. Μπένετ, με την βοήθεια και της UEFA, να βρεθεί elite διαιτητής από Γερμανία και Ιταλία, αλλά δεν υπήρχε διαθεσιμότητα για την αγωνιστική αυτή κι έτσι η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή διαιτητή πρώτης κατηγορίας.

Ωστόσο, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ιταλίας και της Γερμανίας απάντησαν πως είναι πρόθυμες να δώσουν elite διαιτητές σε κάποια από τις επόμενες αγωνιστικές.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός μίλησε για «βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος» για τον ορισμό του Κροάτη διαιτητή στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 4η αγωνιστική των play off της Super League1.

1. Στο παιχνίδι αυτό είχε αρχικά ορισθεί elite διαιτητής από το Ισραήλ, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα.

2. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Στιβ Μπένετ με τη μεσολάβηση και τη συνδρομή της UEFA κατέθεσε την Τρίτη 4/4 αίτημα για elite διαιτητές από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες απάντησαν ότι για αυτή την αγωνιστική δεν υπήρχε διαθεσιμότητα. Δήλωσαν, όμως, έτοιμες να δώσουν elite διαιτητές σε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια των play off της Super League1.

3. Κατόπιν όλων των παραπάνω η ΚΕΔ προχώρησε στην επιλογή του συγκεκριμένου διαιτητή Α' κατηγορίας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.