Κανελλόπουλος στο Gazzetta: «Όσο δεν έπαιζα δούλεψα ακόμα περισσότερο, θα ήταν τιμή να αγωνιστώ στην Εθνική»

Κανελλόπουλος στο Gazzetta: «Όσο δεν έπαιζα δούλεψα ακόμα περισσότερο, θα ήταν τιμή να αγωνιστώ στην Εθνική»

Βασίλης Μπαλατσός
Ο Γιώργος Κανελλόπουλος με τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων

bet365

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος μίλησε στο Gazzetta για τους πρώτους του μήνες μακριά από την Ελλάδα, την κατάκτηση του League Cup με την Ελσίνκι, για τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης και το ποδόσφαιρο στην Φινλανδία.

Οι ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά τα οποία έχουν αγωνιστεί σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό στην Ελλάδα, έχουν κάνει το βήμα να αγωνιστούν στο εξωτερικό και έχουν στελεχώσει τα κλιμάκια της Εθνικής. Τάσος Μπακασέτας, Δημήτρης Κουρμπέλης, Γιώργος Κυριακόπουλος, Τάσος Δουβίκας και οι νεαροί Φώτης Ψεύτης (Μίλαν) και Γιώργος Αντζουλάς (Φιορεντίνα - Ούιπεστ) είναι μόνο μερικοί από τους ποδοσφαιριστές της σχετικής λίστας. Τον περασμένο Γενάρη τα «φτερά» του άνοιξε ακόμα ένα παιδί των κιτρινομπλέ ακαδημιών. Ο Γιώργος Κανελλόπουλος.

Γεννήθηκε στη Λακωνία στις 29 Ιανουαρίου του 2000. Στα 14 του χρόνια τον ξεχώρισαν οι άνθρωποι του Αστέρα και τον ενέταξαν στις ακαδημίες τους. Καθημερινά έκανε το δρομολόγιο Σπάρτη - Τρίπολη για να κυνηγήσει το όνειρο του. Nα παίξει ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τον Αύγουστο του 2017 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Αρκάδες και στις 4 Ιουλίου του 2020 ο Μίλαν Ράσταβατς του έδωσε το βάπτισμα του πυρός όταν τον πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Βόλο (4-0) για τα play-outs της Super League.

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος πανηγυρίζει το γκολ του με την Κ19 του Αστέρα

Η ένταξη του στην ομάδα των ανδρών ήταν σταδιακή. Τη σεζόν 2020-21 έπαιξε σε έξι παιχνίδια στο φινάλε της σεζόν και την αμέσως επόμενη χρονιά έκανε την πρώτη του γεμάτη σεζόν σε επίπεδο ανδρών με 22 εμφανίσεις. Ο Ράσταβατς αποχώρησε τον Μάιο από τον Αστέρα, τον διαδέχθηκε ο Ηρακλής Μεταξάς, ο οποίος δεν έδωσε ούτε λεπτό συμμετοχής σε επίσημο ματς στον νεαρό χαφ και μάλιστα τον συμπεριέλαβε μόνο μια φορά σε αποστολή.

Μετά από 8,5 χρόνια στην «οικογένεια» του Αστέρα ο 23χρονος πλέον μέσος πήρε την επιλογή να φύγει από το σπίτι του. Ο Κανελλόπουλος για πρώτη φορά άλλαξε ομάδα αλλά και χώρα, καθώς μετακόμισε στη Φινλανδία για λογαριασμό της 32 φορές πρωταθλήτριας της χώρας, Ελσίνκι.

Μετά από περίπου έξι μήνες χωρίς αγωνιστικό ρυθμό ο Έλληνας μέσος έκανε προετοιμασία με την Ελσίνκι, πήρε εξ αρχής φανέλα βασικού και στην έκτη του εμφάνιση κατέκτησε το League Cup Φινλανδίας. Ο νεαρός box to box χαφ αγωνίστηκε 73 λεπτά στον πρώτο του τελικό σε ανδρικό επίπεδο (2-1 την Οούλου) και αγκάλιασε το πρώτο του τρόπαιο.

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος μίλησε στο Gazzetta για την πορεία του από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, την συμβολή των πολύπειρων Ματίας Ιγκλέσιας και Χουάν Μουνάφο στην εξέλιξη του, τους πρώτους του μήνες εκτός Ελλάδος και για τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

«Οι συνθήκες στην ακαδημία του Αστέρα είναι ιδανικές»

Ξεκίνησες σε νεαρή ηλικία από τις ακαδημίες του Αστέρα και την προηγούμενη σεζόν έγινες τακτικό μέλος της πρώτης ομάδας. Πόσο βοήθησε στην εξέλιξη σου η ακαδημία των Αρκάδων;

«Οι συνθήκες στην ακαδημία του Αστέρα είναι οι ιδανικές για κάθε παιδί για να πετύχει τα όνειρα του. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Γενικά η διοίκηση φροντίζει να μη λείπει τίποτα έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο».

Ο Γιώργος Κανελλόπουλος με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης

Πόσο σε βοήθησε να είσαι μαζί στις προπονήσεις και να παίζεις στον άξονα του Αστέρα με παίκτες με την εμπειρία των Ιγκλέσιας και Μουνάφο;

«Είναι και οι δυο παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Το να παίζεις μαζί τους είτε στην προπόνηση είτε στα παιχνίδια σε κάνει καλύτερο σε καθημερινή βάση. Νομίζω πως ατομικά με έχουν βοηθήσει πολύ να εξελιχθώ σαν παίκτης».

Προερχόσουν από μια γεμάτη σεζόν με 22 εμφανίσεις και στο πρώτο μισό της τρέχουσας χρονιάς δεν έπαιξες σε επίσημο παιχνίδι αλλά μόνο σε φιλικά. Κατά πόσο σε επηρέασε στην ψυχολογία σου;

«Nομίζω δεν το άφησα να με επηρεάσει και να απογοητευτώ. Ίσα Ίσα δούλεψα ακόμα περισσότερο και προσπαθούσα να γίνομαι καλύτερος καθημερινά».

Πόσο εύκολη απόφαση ήταν τον Ιανουάριο να αφήσεις το «περιβάλλον» σου και να βγεις για πρώτη φορά εκτός συνόρων;

«Η απόφαση να είμαι ειλικρινής ήταν δύσκολη αλλά πάντα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Θεώρησα αυτή την ευκαιρία την κατάλληλη για να το κάνω».

«Το ποδόσφαιρο στη Φινλανδία είναι πιο physical σε σχέση με την Ελλάδα»

Ήδη έχεις παίξει επτά από τα οκτώ παιχνίδια της ομάδας σου και μάλιστα έχεις δώσει δυο ασίστ. Πόσο εύκολη ήταν η προσαρμογή σου;

«Σίγουρα χρειάστηκε χρόνος για να προσαρμοστώ αλλά νομίζω ότι με βοήθησε το ότι είχαμε μεγάλο διάστημα προετοιμασίας και πλέον έχω προσαρμοστεί στο 100%».

Πως είναι η ζωή στη Φινλανδία;

«Η ζωή στην Φινλανδία είναι ήρεμη και ασφαλής. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ ευγενικοί όποτε οι συνθήκες είναι καλές».

Είναι τρεις μήνες που λείπεις από την Ελλάδα. Έχει «προλάβει» να σου λείψει κάτι;

«Σίγουρα μου έχει λείψει η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, η καθημερινότητα μου, αλλά ξέρουν γιατί είμαι εδώ όποτε και αυτοί χαίρονται για μένα και έρχονται όποτε μπορούν να με βλέπουν».

Σε τι επίπεδο είναι το ποδόσφαιρο στην Φινλανδία και ποιες είναι οι διαφορές του με το ελληνικό;

«Το επίπεδο, ειδικά στην ομάδα που είμαι, είναι αρκετά καλό. Η σημαντικότερη διαφορά θα έλεγα πως είναι πιο physical σε σχέση με την Ελλάδα».

«Θα ήθελα να παίξω σε ελληνική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό»

Αγωνίστηκες στον πρώτο σου τελικό και μάλιστα σήκωσες το πρώτο σου τρόπαιο. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

«Τα συναισθήματα προφανώς και ήταν πολύ όμορφα επειδή πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας αλλά πρέπει να συνεχίσουμε για να πετύχουμε και τους υπόλοιπους».

Η ομαδική φωτογράφιση των παικτών της Ελσίνκι με το League Cup

Ποιοι είναι οι στόχοι για τη σεζόν τόσο για την ομάδα σου όσο και για εσένα ατομικά;

«Οι στόχοι για την ομάδα φέτος είναι μετά το League Cup που έγινε ήδη, να πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να παίξουμε στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ για να κατακτήσει και τα τρία τρόπαια και να περάσουμε στην Ευρώπη».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Γενικά μου αρέσει να κοιτάω και να επικεντρώνομαι στο τώρα αλλά θα ήταν τιμή, όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή, να παίξει στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Από εκεί και πέρα δεν αποκλείω τίποτα. Προφανώς ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να παίξει σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα αλλά και σε κάποια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα».

Θα προτιμούσες να παίξεις σε καλό πρωτάθλημα του εξωτερικού ή σε ελληνική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό;

«Για να είμαι ειλικρινής το καθένα ξεχωριστά έχει τα καλά του, όποτε θα ήθελα να τα δοκιμάσω και τα δυο. Βέβαια κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον».

@Photo credits: eurokinissi, asterastripolis.gr, HJK Helsinki

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα