ΕΠΟ: «Η ανεξαρτησία του Μπένετ έχει οδηγήσει στο ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών»

Newsroom
Μπαλτάκος για τον τελικό του Κυπέλλου: «Αν ο Μπέος δεν συμφωνήσει για Βόλο, ΟΑΚΑ ή Κύπρο»

bet365

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση υποστήριζοντας πως η ίδια δεν παρεμβαίνει στους ορισμούς των διαιτητών, η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη κι αυτός ακριβώς ο τρόπος λειτουργίας της έχει οδηγήσει στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έβγαλε ανακοίνωση για να απαντήσει σε διάφιορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον τρόπο που γίνονται οι ορισμοί των διαιτητών από την ΚΕΔ. Τόνισε πως δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από την ομοσπονδία και πως ο αρχιδιαιτητής Μπένετ λειτουργώντας μ' αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει να οδηγήσει στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με την αντικατάσταση των διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

1. Σύμφωνα με το άρθρο 46 του Καταστατικού της ΕΠΟ αλλά και την σχετική πρόβλεψη της Ολιστικής Μελέτης, που έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός της Χώρας, η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι απολύτως ανεξάρτητη και οι ορισμοί των διαιτητών είναι ανέλεγκτοι από την ΕΠΟ.
2. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΕΠΟ ούτε είχαν ούτε μπορούσαν να έχουν την οποιανδήποτε ανάμειξη είτε στον ορισμό είτε στην ανάκληση ορισμού των Πολωνών Διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ.
3. Ο κ. Μπένετ, ως αρχιδιαιτητής, λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα, χωρίς την οποιανδήποτε παρέμβαση από την νυν Διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, να σέβεται τις αποφάσεις του, εγγυώμενη την θεσμοθετημένη ανεξαρτησία του.
4. Η αποτελεσματικότητα, ακριβώς, των προαναφερομένων οδήγησε και οδηγεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα