Άρης: Το 1 γκολ σε 1280 λεπτά των φορ δεν είναι μικρό πρόβλημα, αλλά μεγάλος μπελάς

Άρης: Το 1 γκολ σε 1280 λεπτά των φορ δεν είναι μικρό πρόβλημα, αλλά μεγάλος μπελάς

Ο Καμαρά

bet365

Η αδυναμία διασφάλισης του μηδέν στα μετόπισθεν προφανώς στοιχειοθετεί το βασικό πρόβλημα του Άρη στα play-offs, εξίσου σημαντικό είναι όμως ότι δεν παίρνει αυτά που περίμενε από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε στη διάρκεια του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας και οδήγησε στην απόφαση ενίσχυσης της ομάδας στην κορυφή της επίθεσης. Και να φανταστεί κανείς ότι εκείνη την εποχή, ο Άρης εμφάνιζε μεν δυσκολία στο σκοράρισμα, αλλά δεν βρισκόταν σε περίοδο ανησυχητικής αφλογιστίας. Το ότι επέλεξε για τη λύση του προβλήματος την επιστροφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε αποδείξει πέρυσι ότι δεν είναι killer, αυτή η υπόθεση στοιχειοθετεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Προφανώς εκτίμησε ότι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μαυριτανού ταίριαζαν στα αντίστοιχα των τωρινών ποδοσφαιριστών της μεσοεπιθετικής γραμμής κι έτσι αναπτύχθηκε η προσδοκία ότι θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη η επαναφορά του, σίγουρα πίστεψε ότι θα μπορούσε να ταιριάξει και με τον Άντρε Γκρέι ο οποίος είναι διαφορετικός επιθετικός. Με λιγότερα τρεξίματα, δίχως ιδιαίτερη διάθεση άσκησης πίεσης στις αντίπαλες άμυνες αλλά με αποδεδειγμένη ικανότητα στο «κουτί» με τα δέκα γκολ που σημείωσε στο πρώτο μισό της σεζόν.

Μέχρι στιγμής, αυτό το αγωνιστικό σχέδιο δεν έχει οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Έχοντας σημειώσει πέντε γκολ σε τέσσερις αγώνες στα play-offs κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το πρόβλημα του Άρη στην τελική φάση του Πρωταθλήματος είναι στην επίθεση. Πολλώ δε μάλλον αν συνυπολογίσει το ότι έχει δεχθεί οκτώ, επίδοση η οποία φανερώνει την αμυντική δυσλειτουργία! Από την άλλη πλευρά όμως, δεν γίνεται να παραγνωριστεί η στατιστική προσφορά των φορ.

Ο Γκρέι

Εντός του 2023, για τη Stoiximan.gr Superleague, ο Άρης σκόραρε 20 γκολ σε σύνολο 15 αγώνων. Από αυτά, μόλις το ένα προήλθε από τους δύο φορ της ομάδας καθώς ο Αμπουμπακάρ Καμαρά σκόραρε στη νίκη με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλ. Βικελίδης» στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αν κανείς προσθέσει τα αγωνιστικά λεπτά του Μαυριτανού με αυτά του Άντρε Γκρέι θα καταλήξει στο άθροισμα των 1280 λεπτών με προσφορά μόλις ένα γκολ και μηδέν ασίστ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι εντός του 2023 τα περισσότερα γκολ σημείωσε ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίστηκε ελάχιστα στο έτος που διανύουμε. Ο Μανού Γκαρθία πρόλαβε να σκοράρει τέσσερις φορές πριν αποχωρήσει με ρήξη χιαστού και υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία θα τον κρατήσει εκτός για μπόλικους μήνες ακόμη. Ακολουθούν οι Χουάν Ιτούρμπε (3), Βλάντιμιρ Νταρίντα (3) ενώ από δύο γκολ έχουν σημειώσει οι Ματέο Γκαρσία, Ράφαελ Καμάτσο και από ένα οι Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Ρουπ, Πάλμα, Μπράμπετς και Καμαρά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα