Ο Άρης έχει να διαχειριστεί το κεφάλαιο «Λούις Πάλμα»!

Ο Άρης έχει να διαχειριστεί το κεφάλαιο «Λούις Πάλμα»!

παλμα

bet365

Το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό για τον Λούις Πάλμα και ο Άρης καλείται να προετοιμαστεί για τη διαχείριση αυτού του κεφαλαίου.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα ποδοσφαιρικά success stories της χρονιάς κι αυτή η άποψη στηρίζεται τόσο σε αγωνιστικά όσο και οικονομικά κριτήρια. Ερχόμενος στην Ελλάδα, ο Λούις Πάλμα δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα παιδί με διακρίσεις στο (ημί)επαγγελματικό Πρωτάθλημα της Ονδούρας και μερικές αχνές παραστάσεις από το δυσάρεστο πέρασμά του από το MLS πριν από δύο χρόνια. Άγουρο ποδοσφαιρικά, γεμάτο φιλοδοξία και θέληση διάκρισης το οποίο μέσα σε περίπου έναν χρόνο κατάφερε να γίνει επιδραστικό στο παιχνίδι του Άρη μέσα από την ικανότητα του στην εκτέλεση. Τακτικά, παραμένει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος κατευθύνεται από τον ενθουσιασμό του, βελτιωμένος μεν αλλά με τις δυσκολίες ανταπόκρισης σε αυτά που του ζητάει ο προπονητής να παραμένουν.

Εντούτοις, είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι σε διάστημα ενός χρόνου συνεργάστηκε με τέσσερις διαφορετικούς (σ. σ. Μάντζιος, Μπούργος, Πάρντιου, Τερζής). Αν δηλαδή οι διαδοχικές αλλαγές προπονητών βλάπτουν σοβαρά την υγεία ενός ποδοσφαιρικού οργανισμού, παράλληλα, λειτουργούν ανασταλτικά προς την κατεύθυνση προσαρμογής ενός παιδιού των χαρακτηριστικών του Πάλμα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κουλτούρα.

Οικονομικά, στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Λούις Πάλμα εκτόξευσε την αγοραστική αξία του καθώς ο Άρης απέκτησε τα δικαιώματά του μ’ ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ και από το περασμένο καλοκαίρι διαχειρίζεται δεκαπλάσιες προσφορές. Μάλιστα, κατά τον ατζέντη του 23χρονου επιθετικού, τον περασμένο Ιούλη κατατέθηκε πρόταση 2.000.000 δολαρίων από ομάδα του MLS η οποία απορρίφθηκε από τους «κίτρινους». Σε καθημερινή βάση «εντοπίζονται» δημοσιεύματα του ξένου Τύπου τα οποία εντάσσουν τον νεαρό επιθετικό στις μεταγραφικές λίστες ομάδων με τελευταία τη Ρέιντζερς η οποία δύο φορές έστειλε scout σε αγώνα του Άρη για να τον παρακολουθήσει δια ζώσης. Κατά τους Βέλγους, ενδιαφέρον εκδήλωσε και η Άντερλεχτ προσφέροντας ένα ποσό της τάξεως των 3.000.000 ευρώ και σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα αναμένεται να εκφράσουν πρόθεση απόκτησης ομάδες από Τουρκία, Γερμανία, Βραζιλία και MLS.

παλμα αρης

Οι ενδείξεις – σε κάποιες περιπτώσεις και… αποδείξεις – οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το καλοκαίρι ο Άρης θα πάρει στα χέρια του προτάσεις πώλησης του ποδοσφαιριστή κι αναλόγως θα προχωρήσει στην κοστολόγησή του. Μέχρι πρότινος, οι «κίτρινοι» απέρριπταν κάθε ενδεχόμενο πώλησής του με ποσό μικρότερο των 3.5 εκατ. ευρώ και η αλήθεια είναι ότι βασίστηκαν αρκετά στον εξαιρετικό πρώτο γύρο του ποδοσφαιριστή στη διάρκεια του οποίου είχε πέντε γκολ και δύο ασίστ. Κυρίως όμως, λειτούργησαν προς την κατεύθυνση ωρίμανσης και εξέλιξης του παίκτη, του παρείχαν στήριξη μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε σε διαφορετικές θέσεις ούτως ώστε να είναι στην 11αδα.

Ο Πάλμα ήρθε στην Ελλάδα έχοντας ελεύθερο ρόλο στην πρώην ομάδα του και στα περισσότερα παιχνίδια του στον Άρη χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός winger. Στην πραγματικότητα δεν είναι winger, αυτό αναδεικνύεται εξάλλου μέσα από τις κινήσεις του στο γήπεδο καθώς συνηθίζει να παίζει στο πλάτος του γηπέδου συγκλίνοντας προς τον άξονα και επιδιώκοντας την τελική προσπάθεια. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει παίξει και ως δεύτερος επιθετικός ενώ το σχέδιο τοποθέτησής του στην κορυφή της επίθεσης ως μοναδικός φορ ουδέποτε έφερε αγωνιστικά αποτελέσματα.

Ο Άρης θα πρέπει να προετοιμαστεί για τη διαχείριση αυτού του κεφαλαίου έχοντας αντιληφθεί ότι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής εμφανίζεται γοητευμένος από τον «ντόρο» που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτόν. Μπορεί να απέχουμε δύο μήνες από το καλοκαίρι, αλλά η προεργασία απαιτείται να γίνει από τώρα καθώς είναι εξίσου απαραίτητο να γνωρίζει ο σύλλογος τις σκέψεις του άμεσα εμπλεκόμενου για να καταλήξει και τις δικές του. Βέβαια, για να φτάσει στο σημείο συζήτησης με τον ίδιο, θα πρέπει πρώτα ο σύλλογος να είναι σε θέση παρουσίασης ενός ποδοσφαιρικού σχεδίου. Δηλαδή, ξεκάθαρες απαντήσεις γι’ αυτό που θα θελήσει να φτιάξει την επόμενη αγωνιστική περίοδο ούτως ώστε να του εξηγήσει και τον ρόλο του. Γιατί η πρόταση που θα τον αναγκάσει να πει «ναι» μπορεί να μην έρθει στη διάρκεια του καλοκαιριού…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα