Ο Άρης εξασφάλισε χρόνο για να βρει νέους… Λούις Πάλμα

Ο Άρης εξασφάλισε χρόνο για να βρει νέους… Λούις Πάλμα

Ο Άρης εξασφάλισε χρόνο για να βρει νέους… Λούις Πάλμα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη δεύτερη φετινή νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού και τον χρόνο που εξοικονόμησε για την εφαρμογή του αγωνιστικού σχεδίου της επόμενης χρονιάς.

Σημασία δεν έχουν τα ονόματα αλλά όλα όσα πρεσβεύει και χαρακτηρίζουν τον λεγάμενο. Αυτόν τον απερίγραπτο νεανικό ενθουσιασμό, την αγωνιστική φιλοδοξία που καθρεπτίζεται στο πρόσωπό του. Ο Λούις Πάλμα χρειάστηκε χρόνο έως ότου αποκτήσει ψυχική ισορροπία. Στις πρώτες ημέρες του στις προπονήσεις του Άρη θαρρούσε ότι ήταν ακόμη στην Ονδούρα επιδεικνύοντας ατομισμό και όχι αθλητικό εγωισμό. Εκεί αποδείχθηκε έξυπνος γιατί απορρόφησε τα μηνύματα, τα ερμήνευσε και άλλαξε τροπάριο. Στην Ντεπορτίβο ήταν ο Λούις Πάλμα, στον Άρη τίποτε περισσότερο από έναν φέρελπι νέο. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, θα πρέπει να συγκρατήσει τον εαυτό του και τη σκέψη του καθώς διαβάζει το όνομά του στα ευρωπαϊκά media και μαθαίνει ότι scout της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – αν και δεν ήρθε για χατίρι του στη Θεσσαλονίκη – εντυπωσιάστηκε από αυτά που είδε. Και το εκπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Στέκομαι αρκετά, ίσως και σε επίπεδο εμμονής, στην υπόθεση του Πάλμα γιατί τέτοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών χρειάζεται ο Άρης. Και η εμπειρία είναι απαραίτητη, πάνω απ’ όλα όμως απαιτείται αγωνιστική φιλοδοξία. Αθλητές διψασμένοι, ανθεκτικοί σε διαφορετικές τακτικές προσεγγίσεις οι οποίοι συνηθίζουν να βάζουν την ομάδα πιο ψηλά από τους εαυτούς τους. Και ο Νταρίντα διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του αλλά τρέχει σαν παιδαρέλι στο γήπεδο, ούτε τα ψίχουλα δεν αφήνει να πέσουν κάτω. Ο Άρης χρειάζεται ποδοσφαιριστές αποφασισμένους να κάνουν βήματα προς τα πάνω και όχι να καθίσουν πάνω σε συμβόλαια. Πήρε μπόλικους από δαύτους στα προηγούμενα χρόνια και ακόμη πληρώνει τους λογαριασμούς. Χθες (26/4), με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, ο Άρης κέρδισε χρόνο για να τους ψάξει, να τους βρει, αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Κέρδισε χρόνο γιατί αυτό το +7 από τον Βόλο ουσιαστικά του εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή συμμετοχή στην ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο ομάδες καθώς ο Άρης εμφανίζεται αποφασισμένος να εξιλεωθεί και η θεσσαλική ομάδα δείχνει να έχει αδειάσει. Αυτό φάνηκε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εξαίρεση αποτέλεσε το πρώτο 20λεπτο. Οι παίκτες της μεσαίας γραμμής χρειάστηκαν χρόνο για να βρουν τις σωστές αποστάσεις. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Κώστας Φορτούνης όχι όμως και ο Γιώργος Μασούρας. Το υπόλοιπο παιχνίδι παίχθηκε με τους κανόνες του Άρη. Γιατί δεν ένιωσε κίνδυνο, βρήκε τον αντίπαλό του ανοργάνωτο στον ανοιχτό χώρο, του έλειψε όμως το καθαρό μυαλό του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Μαυριτανός ήθελε να αποδείξει ότι αδικήθηκε στον Ολυμπιακό, κυριεύτηκε από αυτή την επιθυμία και τουλάχιστον δύο φορές δεν «έσπασε» την μπάλα σε συμπαίκτες του για δύο εύκολες εκτελέσεις. Ήταν βέβαια αυτός που πήδηξε ένα μέτρο στην κεφαλιά από την οποία πήρε την μπάλα ο Ιτούρμπε κι έκανε τη σέντρα στο δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Ο Νταμπό

Ο Νταμπό μάλλον κέρδισε την παραμονή του

Εδώ βρίσκεται το δεύτερο κέρδος του Άρη στους τελευταίους αγώνες. Παίκτες που λειτουργούσαν σαν ξένα σώματα, ξαφνικά μπήκαν στην ομάδα και προσφέρουν. Το γκολ που σημείωσε ο Μπριάν Νταμπό μάλλον αποτέλεσε τη μετουσίωση των εμφανίσεών του γιατί καλά παιχνίδια έκανε και κόντρα σε ΑΕΚ, Βόλο. Ίσως να μην έφταιγε αποκλειστικά αυτός. Δηλαδή, να μην του ταίριαζε το 4-2-3-1 που έπαιζε ο Άρης και ο ίδιος είχε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ. «Κουμπώνει» καλύτερα στο σχήμα μ’ έναν κόφτη και τον ίδιο σε ρόλο εσωτερικού μέσου έχοντας δίπλα του έναν ποδοσφαιριστή της ποιότητας και των τρεξιμάτων του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Μέχρι πρότινος, ο Νταμπό ήταν στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» παρότι έχει συμβόλαιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Πλέον τα δεδομένα άλλαξαν και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο παραμονής του στην ομάδα. Στα κέρδη είναι και ο Σαλέμ Εμπακατά λογαριάζοντας φυσικά και το ύψος του συμβολαίου του. Πρέπει να είναι ο χαμηλότερα αμειβόμενος δεξιός οπισθοφύλακας από το γκρουπ των πέντε μεγάλων ομάδων. Απέναντι στον Ολυμπιακό δεν έχασε φάση. Δεν είναι κακή λύση για back up δεξιός οπισθοφύλακας με την προϋπόθεση ότι θα συμβιβαστεί μ’ αυτόν τον ρόλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.