Ολυμπιακός: Άργησε, αλλά φαίνεται να πήρε μπρος ο Αλγκασίμ Μπα

Ολυμπιακός: Άργησε, αλλά φαίνεται να πήρε μπρος ο Αλγκασίμ Μπα

Ο Μπα

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την έκρηξη του Αλγκασίμ Μπα και τη συνδυάζει με μία πιθανή παρουσία του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.  

Βρίσκεται στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ο Αλγκασίμ Μπα, ένας επιθετικός τον οποίο είχε φέρει ο Μοντέστο με την ετικέτα «σούπερ ταλέντο».

Ο Πέδρο Μαρτίνς, που πάντοτε εκτιμούσε τις κινήσεις του Φρανσουά, όχι απλά τον είχε πάρει στην πρώτη ομάδα τον Αλγκασίμ, ενώ προορίζονταν, και ηλικιακά, για τον Ολυμπιακό Β, αλλά και του είχε δώσει χρόνο στην πρεμιέρα του περσινού πρωταθλήματος, σε εκείνο το 0-0 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, τον Σεπτέμβριο του 2021, βάζοντας τον στα τελευταία λεπτά μήπως κάνει τη διαφορά με την άγνοια κινδύνου ενός 19χρονου τότε παιδιού.

Έκτοτε, ο Πέδρο του ξανάδωσε την ευκαιρία σε ένα ματς Κυπέλλου τρεις μήνες αργότερα, το Δεκέμβριο του 2021, αλλά ο Ολυμπιακός έχανε στο ημίχρονο 1-2 από τον Λεβαδειακό της Β΄ Εθνικής και ο Αλγκασίμ έγινε πρώτη αλλαγή από το ημίχρονο για να μπει ο Ρόνι Λόπες. Εκείνη ήταν η δεύτερη και τελευταία παρουσία του στην πρώτη ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα παίζει μόνο στη Β ομάδα κι η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρότινος δεν το έκανε και με ιδιαίτερη επιτυχία, είτε αγωνιζόμενος στα πλάγια της επίθεσης, είτε σε θέση φορ, είτε με τον Ιμπαγάσα, είτε με τον Οκκά στον πάγκο.

Κάπως έτσι, μέχρι τις αρχές του περασμένου μήνα, τα στατιστικά του Αλγκασίμ στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με τον Ολυμπιακό ήταν πέντε γκολ (εκ των οποίων τα δύο με πέναλτι) σε 37 παιχνίδια (στα 17 βασικός, στα 20 αλλαγή), συν δύο κερδισμένα πέναλτι και μία ασίστ. Και ξαφνικά, ήρθε η έκρηξη! Στα πέντε τελευταία παιχνίδια ο νεαρός (το Νοέμβρη γίνεται 21) κυνηγός έχει κάνει έξι γκολ, μπαίνοντας ως αλλαγή στο πρώτο από τα πέντε και παίζοντας βασικός στα επόμενα τέσσερα! Χατ τρικ στο Ολυμπιακός-Καλλιθέα 5-4 κι από ένα γκολ στα παιχνίδια Ολυμπιακός-Αιγάλεω 2-1, Προοδευτική-Ολυμπιακός 0-1 και χθες Ολυμπιακός-Ιεράπετρα 3-2.

O Μπα

Να είναι άραγε κάτι συγκυριακό; Μία αναλαμπή, μία ρέντα ενός μηνός; Θα δείξει! Πάντως, φαίνεται να άργησε, αλλά να πήρε μπρος! Τα δε γκολ του Αλγκασίμ είναι όπως λέμε σεντερφορίσια! Και με ποικιλία: με δύσκολη κεφαλιά-ψαράκι, με ωραίο πλασέ σε τετ α τετ, με εντυπωσιακό βολέ, με κοντινή προβολή, με ξεπέταγμα στην πλάτη της άμυνας. Είναι ωραία τελειώματα, στα οποία μάλλον δεν μας είχε συνηθίσει ο συμπατριώτης των Μαντί κι Αγκιμπού Καμαρά.

Θα μπορούσα, πάντως, να συνδυάσω την έκρηξη αυτή του γεννηθέντα στις 12 Νοεμβρίου 2002 Αφρικάνου κυνηγού με την καλή παρουσία του τον Μάρτιο με την Εθνική ομάδα της Γουϊνέας στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα Κ23. Η άσημη Γουϊνέα κέρδισε 2-0 στο ουδέτερο Ραμπάτ του Μαρόκου στη ρεβάνς του 0-0 τη «μεγάλη» Νιγηρία , με σκόρερ του 1-0 τον Αλγκασίμ, και προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνουν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου στο Μαρόκο, με τις τρεις πρώτες ομάδες (συνολικά προκρίθηκαν οκτώ) να παίρνουν απευθείας εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Ίσως αυτό το γκολ να έκανε τη διαφορά για τον Αλγκασίμ και να του έδωσε την αυτοπεποίθηση που του έλειπε. Το θέμα είναι να δούμε πώς θα τελειώσει τη σεζόν ο 20χρονος Αφρικάνος φορ, καθότι έχει ακόμη πέντε παιχνίδια ο Ολυμπιακός Β στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και στη συνέχεια να κρίνει ο νέος προπονητής της πρώτης ομάδας αν θα μπορούσε να είναι ο τρίτος σέντερ φορ για την επόμενη σεζόν.

Διότι, εκτός των άλλων, αυτό που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός, να βγάλει ουσιαστικά όλο το β΄μισό της σεζόν, με τον Μπακαμπού και τον Ελ Αράμπι, δεν το λες και…σοφό.

Άσχετο: ο Ρεμπρόφ, με τα έξι (!) πρωταθλήματα (και την καμία απόλυση…) σε εννιά χρόνια προπονητικής καριέρας, σε Ουκρανία, Ουγγαρία και Εμιράτα, φαντάζει μία εκπληκτική επιλογή για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Μία επιλογή με συνέπεια, σταθερότητα κι επιτυχία. Μόνο που ο Ουκρανός φαίνεται να θέλει να ζυγίσει 100% την απόφαση του. Ας την περιμένουμε. Μερικές φορές αξίζει να περιμένεις…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα