Μπένετ: Η ηχηρή του αποτυχία και η προσπάθεια να... χρεωθεί η UEFA τους λανθασμένους χειρισμούς για τους ορισμούς

Μπένετ: Η ηχηρή του αποτυχία και η προσπάθεια να... χρεωθεί η UEFA τους λανθασμένους χειρισμούς για τους ορισμούς

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς επιλέγει σε αυτή τη χρονική συγκυρία να σταθεί στο blog του στο Gazzetta στις μεγάλες αποτυχίες του Στιβ Μπένετ σε μία χρονιά με τόσους διεκδικητές του τίτλου.

Φυσικά και έχουμε μπροστά μας το πιο μεγάλο ελληνικό ντέρμπι. Το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο κεκλεισμένων των Θυρών Καραϊσκάκη το βράδυ της Δευτέρας. Με αφορμή όμως τους ορισμούς για την προσεχή αγωνιστική των play-Offs της Stoiximan Super League 1 προσωπικά θέλω να σταθώ στην αποτυχημένη παρουσία του Μπένετ ως αρχιδιαιτητή (που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την ΕΠΟ).

Πως κρίνουμε σωστά έναν αρχιδιαιτητή; Όχι δεν γίνεται αυτό συγκρίνοντάς τον με προηγούμενους. Ή μάλλον δεν γίνεται μόνο με βάση τέτοιες συγκρίσεις.

Ναι μάλλον δεν είναι χειρότερος από τον Χιού Ντάλας με το σύντομό πέρασμά του το 2014 ως αρχιδιαιτητής όμως είναι γεγονός ότι έχει αποτύχει και θα το εξηγήσουμε παρακάτω σε 4 άξονες.

Ο Ντάλας

1) Elite διαιτητές: Εμφανής αποτυχία να διασφαλίσει σε όλη τη διαδικασία των κρίσιμων αγώνων διαιτητές από το... πάνω ράφι.

Να έχει δηλαδή παντού Elite. Θα πείτε υπερβολή; Καθόλου υπερβολή καθώς η ίδια η ΕΠΟ μέσω Δ.Σ. αποφάσισε να ανεβάσει τα χρήματα που θα έδινε σχεδόν στις 4.000 ευρώ για να δελεάσει τους τοπ διαιτητές. Και όταν η UEFA σταμάτησε να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση (ο αρχιδιαιτητής Ροσέτι κυρίως) η... ευθύνη ξαφνικά ήταν της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και του ίδιου του Τσέφεριν. Δηλαδή η... κακή UEFA έφταιγε πριν που δεν βοηθούσε ανάλογα, έφταιγε και μετά που μας έβαλε... stop.

2) Μηδέν στην ανάδειξη των Ελλήνων διαιτητών: Ένας αρχιδιαιτητής θα πρέπει να διασφαλίζει την εξέλιξη και την ανάδειξη Ελλήνων διαιτητών. Ο Μπένετ το μόνο που καταφέρνει είναι να... κάψει και τους Έλληνες διαιτητές ακόμα και εάν τους έβαλε σε μεγάλα ματς.

3) Επιμόρφωση - σεμινάρια; Δύο για όλη τη χρονιά: Εκτός από τους διαιτητές μίας χώρας που θα πρέπει να αναδεικνύονται σωστά υπάρχει και η παράμετρος της επιμόρφωσης και των σεμιναρίων. Οι διαιτητές θα πρέπει να λαμβάνουν το σωστό background πληροφοριών για να γίνονται καλύτεροι.

Η ΚΕΔ / ΕΠΟ έκανε ένα σεμινάριο το καλοκαίρι και ένα στον Βόλο τον Δεκέμβριο συν τα σεμινάρια για τους νέους διαιτητές για το VAR. Είναι επαρκής αριθμός σεμιναρίων αυτός; Όχι δεν είναι.

4) Η... αφωνία και η απουσία εβδομαδιαίου report: Ήταν 27 Μαρτίου όταν μαθαίναμε μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων των play-Offs στην ΕΠΟ με Μπένετ και τη διοίκηση της ΕΠΟ πως ξένος διαιτητής αυτοπροτάθηκε για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Έκτοτε υπήρξε κάτι; Ένα αποτέλεσμα; Θυμίζουμε πως επρόκειτο για αποκάλυψη του Μπένετ.

Η... αφωνία του Μπένετ καλά κρατεί. Δεν φαίνεται πουθενά στο να εξηγεί βασικά πράγματα ενώ δεν βγήκε ποτέ στον... αέρα το αναμενόμενο - βάσει των όσων είχαν ειπωθεί από την ΕΠΟ - εβδομαδιαίο report. Ένας αρχιδιαιτητής πρέπει να εξηγεί το τι κάνει και γιατί αλλά και να αναλύει επίμαχες φάσεις αλλά και σχετικές αποφάσεις.

Με αυτά και με αυτά ενδεχομένως ο Μπένετ να είναι ο χειρότερος ξένος αρχιδιαιτητής απ' όσους πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την ΚΕΔ / ΕΠΟ. Ναι πάντα θα είναι... ουραγός ο Ντάλας που έβλεπε ελληνικά παιχνίδια από τη Σκωτία. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Ας είναι και προτελευταίος στη βαθμολογία...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.