Παναθηναϊκός: Οι στιγμές που έκαναν τον Ιωαννίδη... Φωτάρα (vid)

Παναθηναϊκός: Οι στιγμές που έκαναν τον Ιωαννίδη... Φωτάρα (vid)

Οι οκτώ στιγμές που ο Ιωαννίδης έγινε... Φωτάρας!

bet365

Οι οκτώ φορές που ο Ιωαννίδης έκανε την διαφορά δίνοντας λύσεις στην πρωταθληματική πορεία του Παναθηναϊκού κι απέδειξε την αξία του για το σύνολο του Γιοβάνοβιτς.

Ο Φώτης Ιωαννίδης υπέγραψε το απόγευμα της Τετάρτης το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και πλέον είναι «δεμένος» με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δεν ήρθε ως χάρη για τον Έλληνα επιθετικό, αλλά ήταν αποτέλεσμα μίας μακράς και επίπονης διαδικασίας από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό.

Πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες με τον Λάζλο Μπόλονι, όταν ήρθε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2020 από τον Λεβαδειακό, μπήκε αρχικά στην «εξίσωσή» της την πρώτη χρονιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προς το τέλος της οποίας μάλιστα κέρδισε και θέση βασικού, ενώ την φετινή σεζόν ξεκίνησε πίσω από τον Σπόραρ στην ιεραρχία και περίπου στα μισά ξεκίνησε να τον ανταγωνίζεται στα ίσια για την θέση του επιθετικού στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού».

Όμως, η φετινή σεζόν είχε κάτι που δεν είχαν οι υπόλοιπες δύο για τον Έλληνα φορ. Ο Ιωαννίδης φέτος είχε σημεία αναφοράς και μάλιστα όχι δύο ή τρία, αλλά οκτώ, τα οποία συνέβαλαν τα μέγιστα στο διατηρήσει ο Παναθηναϊκός την πρωταθληματική πορεία του μέχρι το φινάλε.

Το πέναλτι που κέρδισε με τον Ολυμπιακό κι έσωσε το αήττητο

Ioannidis_pen_

Η πρώτη φορά που ο Ιωαννίδης έδειξε δείγματα για το τι θα ακολουθούσε στο υπόλοιπο της σεζόν ήταν στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς στην 11η αγωνιστική, όταν χάρη σε δική του «παρέμβαση» ο Παναθηναϊκός γλίτωσε την ήττα.

Μπήκε ως αλλαγή στο 87ο λεπτό στην θέση του Τσέριν και δέκα λεπτά αργότερα κυνήγησε μία χαμένη φάση κερδίζοντας ένα ανέλπιστο πέναλτι από τον Άβιλα. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση στο 90+13' κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα «τινάζοντας» την Λεωφόρο στον αέρα και ισοφαρίζοντας σε 1-1, διατηρώντας ακέραιο το αήττητο σερί της ομάδας του.

Τα γκολ-νίκης που σημείωσε με Παναιτωλικό και Ατρόμητο

ioannidis_7

Το κατόρθωμα του Ιωαννίδη με τον Ολυμπιακό είχε άμεση συνέχεια. Στα δύο επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, ο Ιωαννίδης πέτυχε ισάριθμα τέρματα που χάρισαν ισάριθμες νίκες στην ομάδα του.

Πρώτα, στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, όταν οι «πράσινοι» δυσκολευόντουσαν για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Εκείνος μπήκε ως αλλαγή στο 76ο λεπτό και μετά σέντρα του Χουάνκαρ και διπλή δική του προσπάθεια νίκησε τον Ανέστη για το 0-1 δύο λεπτά αργότερα δίνοντας την λύση.

Έπειτα ήρθε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός, παρ' ότι οι Περιστεριώτες αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 35ο λεπτό λόγω αποβολής του Έρλινγκμαρκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δεν είχε καταφέρει να βρει κάποιο τέρμα. Ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στο γήπεδο τον Ιωαννίδη στο 64ο λεπτό στην θέση του Κουρμπέλη κι εκείνος σκόραρε στο 80' έπειτα από μία υπέροχη ομαδική ενέργεια κάνοντας το 1-0 και λύνοντας έτσι τον... γόρδιο δεσμό.

Ιωαννίδης... on the rescue και με τον ΟΦΗ

ioannidis3

Στην επανέναρξη μετά την διακοπή, ο Παναθηναϊκός γκέλαρε στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό, αφού έμεινε στο 1-1 μετά από γκολ που δέχθηκε προς το τέλος του αγώνα από τον Άοσμαν. Στο επόμενο παιχνίδι, εκείνο με τον ΟΦΗ στην Λεωφόρο, οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο 59ο λεπτό με γκολ του Λάρσον στην μοναδική ευκαιρία των Κρητικών στον αγώνα και ενώ εκείνοι αγωνιζόντουσαν με δέκα παίκτες από το 8ο λεπτό της αναμέτρησης εξαιτίας της αποβολής του Γιοχού. Στο 60ο λεπτό ο Γιοβάνοβιτς θα περάσει στο χορτάρι τον Ιωαννίδη και παρ' ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90+7', εκείνος ήταν και πάλι εκεί για να δώσει την λύση, και έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, με δικό του γκολ, σώζοντας και πάλι το αήττητο σερί των «πρασίνων».

Βοήθησε στην επάνοδο από τον «εφιαλτικό» Γενάρη

ioannidis1_

Μετά την αποκαρδιωτική ήττα που υπέστησαν οι «πράσινοι» στην Τρίπολη, την μοναδική έδρα εκτός Αττικής που δεν κέρδισαν φέτος, ήταν και πάλι ο Ιωαννίδης εκείνος που άνοιξε τον δρόμο για δύο σημαντικές νίκες. Αρχικά την εύκολη με την Λαμία στην Λεωφόρο, όπου έκανε υπέροχο τακουνάκι φτιάχνοντας το 1-0 για τον Κλεϊνχέισλερ βοηθώντας το «τριφύλλι» να φτάσει στη νίκη κι έπειτα η «μαχητική» ασίστ του στο «Κλ.Βικελίδης» για το 1-1 του Μαντσίνι στο 36ο λεπτό, που έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή κόντρα στους «κίτρινους».

Το one man show του Ιωαννίδη στο Περιστέρι

ioannidis_koyrbelis

Η τελευταία παράστασή του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έμελλε να είναι και η καλύτερή του. Κάποιες ενοχλήσεις που ένιωσε ο Σπόραρ τον άφησαν εκτός αποστολής τελευταία στιγμή, κι έτσι ο 23χρονος Έλληνας επιθετικός ξεκίνησε βασικός κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι και με δύο δικά του τέρματα οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 2-0 κόντρα στο «αστέρι». Εκπληκτικό σόλο και άπιαστο σουτ στο 0-1, κερδισμένο πέναλτι κι εύστοχη εκτέλεση στο 0-2.

Ο Φώτης-Ολιζαντέμπε-Ιωαννίδης εμφανίζεται και στην Τούμπα

Ioannidis_verbic

Όλη τη χρονιά οι λυτρώσεις που είχε χαρίσει στους φίλους του «τριφυλλιού» ο Έλληνας φορ είχαν αρχίσει να του χαρίζουν το παρατσούκλι του... Έλληνα Ολιζαντέμπε. Ε, η τελειωτική «σφραγίδα» στο παρατσούκλι του αυτό μπήκε στην Τούμπα, εκεί όπου διαφαινόταν πως ο Παναθηναϊκός δεν θα απέφευγε το στραβοπάτημα, μετά την ισοφάριση που δέχθηκε στο 85ο λεπτό από τον Αουγκούστο. Ο Ιωαννίδης είχε μπει στο παιχνίδι στο 70ο λεπτό, όμως δεν είχε φανεί ιδιαίτερα, ωστόσο αυτό συνέβη μία και καλή στο 90+1', όταν κέρδισε πέναλτι από τον Ζίβκοβιτς σε μία χαμένη φάση για τους «πράσινους». Ανέλαβε την εκτέλεση, την οποία κι έκανε αρκετά καλή ώστε να μην καταφέρει να αντιδράσει ο Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ, παρ' ότι έπεσε στην σωστή γωνία, κι έγραψε έτσι το 1-2 για τους «πράσινους».

Άνοιξε το σκορ στον Βόλο κι έδιωξε το άγχος

sporar_ioannidis

Αμέσως μετά την Τούμπα ήρθε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι, εκείνο με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Οι «πράσινοι» είχαν ήδη στραβοπατήσει εναντίον του στην δεύτερη αγωνιστική των play-offs στην Λεωφόρο κι έτσι τώρα έπρεπε να πάρουν τη νίκη κάνοντας παράλληλα κι ένα rotation, αφού την επόμενη αγωνιστική είχαν να αντιμετωπίσουν εντός έδρας την ΑΕΚ. Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε καλά, αφού το «τριφύλλι» με την... αλλοιωμένη για λόγους ξεκούρασης ενδεκάδα δεν βρήκε το γκολ που αναζητούσε. Εκείνο ήρθε, ευτυχώς για κείνους, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όταν ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά πάρε-βάλε του Μαντσίνι και σκόραρε για το 0-1 στο 46ο λεπτό.

Ο Ιωαννίδης ντύθηκε «μαέστρος», αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό

Ioannidis_maestros

Η τελευταία του μεγάλη εμφάνιση ήταν στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ στα play-offs της Stoiximan Superleague. Εκεί μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην μπόρεσε να κερδίσει, σ' ένα παιχνίδι που πολλοί θεωρούν πως κρίθηκε τελικά η έκβαση της φετινής κούρσας του τίτλου, ωστόσο ο Έλληνας επιθετικός έκανε τρομερή εμφάνιση παίζοντας «παρέα» με τον Σπόραρ.

Κι αυτό ενώ τελικά μόνο σαν φορ δεν κινούταν, αφού τραβιόταν αρκετά πίσω φτάνοντας μέχρι τον χώρο του κέντρου προκειμένου να πάρει μπάλες στα πόδια του και να φτιάξει παιχνίδι. Κάπως έτσι μπορεί να μην σκόραρε, όμως μπόρεσε να βγάλει τρεις φορές τετ α τετ τους συμπαίκτες του, παρ' ότι τελικά εκείνοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες αυτές και να σκοράρουν.

Οι οκτώ αυτές στιγμές είναι μόνο οι πιο καθοριστικές του Έλληνα επιθετικού, αφού έχει κι άλλες μέσα στην χρονιά, λιγότερο φανταχτερές, που όμως η βοήθεια που έδωσε στην ομάδα κάθε φορά ήταν πολύτιμη.

Το σημαντικό είναι πως μέσα απ' αυτή τη φετινή διαδικασία ο Ιωαννίδης έδειξε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πως δίκαια τον πιστεύουν. Ξεκίνησε δεύτερος στην ιεραρχία στην αρχή της σεζόν πίσω από τον νεοαποκτηθέντα Σπόραρ και πολύ σύντομα έφτασε να παλεύει στα ίσια με τον Σλοβένο επιθετικό για την θέση του βασικού δείχνοντας πως πλέον το step up έχει επιτευχθεί.

Αυτό αντιλήφθηκαν οι υπεύθυνοι του «τριφυλλιού» και με την σύμφωνη γνώμη φυσικά και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έσπευσαν να «δέσουν» με νέο τετραετές συμβόλαιο, αλλά και βελτιωμένες απολαβές, τον 23χρονο Έλληνα επιθετικό προκειμένου να του δείξουν πως θέλουν να στηριχτούν πάνω του στο μέλλον, πως αναγνωρίζουν όλη την πρόοδο που έχει κάνει, αλλά και πως αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον σύλλογο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα