Ο φετινός στόχος Νο 8 του Ολυμπιακού και η ευχάριστη έκπληξη Κορδόν

Ο φετινός στόχος Νο 8 του Ολυμπιακού και η ευχάριστη έκπληξη Κορδόν

Ο φετινός στόχος Νο 8 του Ολυμπιακού και η ευχάριστη έκπληξη Κορδόν

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον τελευταίο φετινό στόχο του Ολυμπιακού και για την περίπτωση του Αντόνιο Κορδόν.

Τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2022-23 κι ο Ολυμπιακός, έχοντας χάσει και τους τέσσερις προηγούμενους, παίζει απόψε στην Τούμπα για τον 8ο και τελευταίο φετινό στόχο του, την 3η θέση της βαθμολογίας, χωρίς καν να ξέρει ότι αυτή θα αποδειχθεί πολύτιμη, καθώς το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ θα κριθεί από το νικητή του τελικού του Κυπέλλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Μία 3η θέση που πάντως έχει αν μη τι άλλο και την παράμετρο πρεστίζ μέσα, καθότι ο Ολυμπιακός από τότε που τον έχει αναλάβει ο Μαρινάκης ποτέ δεν έχει τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Η χειρότερη του θέση ήταν η 3η το 2018, πίσω από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ενώ ήταν 2ος το 2019 πίσω από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Μία 4η θέση φέτος θα θυμίσει την σεζόν 2009-10, τελευταία επί Κόκκαλη, που ο Ολυμπιακός είχε τερματίσει τελευταίος στα play-offs και ήταν εν τέλει 5ος στη βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός φέτος…

Έχασε τον πρώτο του φετινό στόχο, την παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, από τις 27 Ιουλίου κιόλας, όταν αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Χάϊφα.

Έχασε τον δεύτερο του φετινό στόχο, την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, από τις 14 Οκτωβρίου, όταν την 4η αγωνιστική, έμεινε και μαθηματικά εκτός μάχης έστω για τη 2η θέση με το 0-0 με την Γκαραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν.

Έχασε τον τρίτο του φετινό στόχο, την πρόκριση στα νοκ άουτ έστω του Κόνφερενς Λιγκ, από τις 27 Οκτωβρίου, όταν από την 5η αγωνιστική, μία πριν το φινάλε, τερμάτισε τελευταίος στον όμιλό του στο Γιουρόπα Λιγκ, παρά το 1-1 με την Φράιμπουργκ μέσα στη Γερμανία.

vrousai

Έχασε τον τέταρτο του φετινό στόχο, το Κύπελλο Ελλάδας, στις 12 Απριλίου, παρά τη νίκη του 2-1 επί της ΑΕΚ στο β΄ ημιτελικό στο Καραϊσκάκη, αφού είχε ηττηθεί 0-3 στη Φιλαδέλφεια στον α΄ ημιτελικό στις 9 Φεβρουαρίου, έχοντας ουσιαστικά αποκλειστεί από τότε.

Έχασε τον πέμπτο του φετινό στόχο, το πρωτάθλημα, στις 9 Απριλίου, με την ήττα του 0-2 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, μένοντας έξι πόντους πίσω από Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ την 30η αγωνιστική.

Έχασε τον έκτο του φετινό στόχο, τη δεύτερη θέση που κι αυτή δίνει εισιτήριο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με την ήττα του 1-3 από την ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη, μένοντας εννιά πόντους πίσω από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό την 31η αγωνιστική.

Έξι χαμένοι στόχοι, ο ένας πιο σημαντικός από τον άλλο, μέσα από παιχνίδια που σχεδόν όλα εξελίχθηκαν σε θρίλερ, με απίστευτες αναποδιές και τον Ολυμπιακό να δέχεται γκολ στο 93’, να βάζουν οι παίκτες του αυτογκόλ, να κάνουν πέναλτι η, και να μην κάνουν πέναλτι να τα σφυρίζουν οι διαιτητές κλπ, κλπ, κλπ!

huang

Και κάπως έτσι ο μοναδικός (από τους συνολικά οκτώ) στόχος που επετεύχθη φέτος από τον Ολυμπιακό ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα με τον πιο δραματικό τρόπο, μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι τόσο στα προκριματικά (με την Σλόβαν Μπρατισλάβας), όσο και στα play-offs (με τον Απόλλωνα Λεμεσού) και με ήρωα τον Βατσλίκ και στις δύο περιπτώσεις.

Άραγε, έτσι δραματικό θα είναι και το αποψινό παιχνίδι; Μακάρι! Αρκεί να έχει την ίδια, θετική, έκβαση για τον Ολυμπιακό, που τουλάχιστον ας διδαχθεί από τα λάθη εκείνων των αγώνων που του στέρησαν τους άλλους στόχους του…

Όπως, άλλωστε, έχω ξαναγράψει, ο Ολυμπιακός φέτος έχασε ντέρμπι μόνο όταν έκανε κραυγαλέα λάθη (βλέπε αυτογκόλ) η, όταν τον καταδίκασαν σε πέναλτι: βλέπε τα τέσσερα παιχνίδια του, το 1-2 από τον ΠΑΟΚ (αυτογκόλ Παπασταθόπουλου), το 0-3 από την ΑΕΚ (αυτογκόλ Σαμασέκου και πέναλτι στο 97΄), το 0-2 από τον ΠΑΟ (ασίστ Παπασταθόπουλου κι αυτογκόλ Ελ Αράμπι) και το 1-3 από την ΑΕΚ (με το πέναλτι στο 82’).

Στα άλλα ντέρμπι, ο Ολυμπιακός είτε κέρδισε (τα τέσσερα, 3-1 τον ΠΑΟΚ, 3-1 και 2-1 την ΑΕΚ, 1-0 τον Παναθηναϊκό), είτε έφερε ισοπαλίες (σε πέντε, δύο 0-0 με την ΑΕΚ, άλλα δύο 0-0 με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και 1-1 με τον Παναθηναϊκό). Παρότι μάλιστα ισοφαρίστηκε στη Λεωφόρο με πέναλτι στο 97’, είχε αποβολές και στο 3-1 με την ΑΕΚ (Μπιέλ) και στο 1-0 με τον Παναθηναϊκό (Ραμόν) και στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό (Παπασταθόπουλος), ενώ είχε και αυτογκόλ (Μπα) στο 2-1 επί της ΑΕΚ.

sokratis

Άσχετο: Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό να κλείσει με τον Αντόνιο Κορδόν, τον οποίο συνάντησε ο Μαρινάκης στο Λονδίνο και στη συνέχεια έφερε και στην Αθήνα για να δει τις εγκαταστάσεις του Ρέντη κλπ.

Πάντα, όμως, με βάση την ποδοσφαιρική λογική θα ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη να έρχονταν να δουλέψει σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών ένας 59χρονος Ισπανός ποδοσφαιράνθρωπος που για 24 συνεχόμενα χρόνια, κατά σειρά δούλεψε 17 σεζόν στη Βιγιαρεάλ, μία σεζόν στη Μονακό, μία διετία σε τέσσερις (!) ομάδες του ίδιου ομίλου (Γρανάδα, Πάρμα, Τοντέλα, Λιφάν Κίνας), ένα εξάμηνο στην Εθνική Εκουαδόρ και τρεις σεζόν στην Μπέτις Σεβίλλης, από την οποία παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο.

Για να καταλάβουμε καλύτερα, το όνομα του Κορδόν μνημονεύεται αυτές τις ημέρες στα ισπανικά ΜΜΕ τόσο για τη Σεβίλλη, όσο και για την Μπαρτσελόνα

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.