Αστέρας Τρίπολης: Ετσι θα γίνει το... ολικό restart

Αστέρας Τρίπολης: Ετσι θα γίνει το... ολικό restart

Αστέρας Τρίπολης

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε μια απογοητευτική σεζόν και το Gazzetta σάς παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε για τη νέα ομάδα. Το βαθύ ξεσκαρτάρισμα, οι μεταγραφές και το θέμα προπονητή! Η περίπτωση Ράσταβατς και ο Μάντζης που αρέσει.

Μία χρονιά που άπαντες θέλουν να ξεχάσουν; Αυτό είναι το τετριμμένο που θα ακουστεί και θα γραφτεί. Ωστόσο, στον Αστέρα αυτή η χρονιά είναι το πάθημα που πρέπει να γίνει μάθημα.

Εχοντας γνώση, πλέον, οι άνθρωποι των Αρκάδων θα κοιτάξουν να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα παίζει και πάλι ελκυστικό ποδόσφαιρο και δεν θα κινδυνεύει στις τελευταίες αγωνιστικές με υποβιβασμό. Η πρώτη συνάντηση της ομάδας θα γίνει στις 26 Ιουνίου στο Κολοκοτρώνης και αναμένεται η προετοιμασία να πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, ενώ θα υπάρχει και φέτος παρουσία στο τουρνουά του Βόλου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όσον αφορά στο ρόστερ και στη διαμόρφωσή του.

Κεφάλαιο προπονητής: Η περίπτωση Ράσταβατς

Ο Ηρακλής Μεταξάς, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του, είχε λευκή επιταγή από τη διοίκηση να κάνει ό,τι θέλει όσον αφορά στο ρόστερ. Εφερε δικούς του παίκτες (Γκαρντάφσκι, Στάνκο, Ντομίνγκεθ) και ήταν αυτός που δεν κράτησε τους Χριστόπουλο, Αντζουλά, ενώ είχε μονίμως στον πάγκο τον Τσιφτσή.

Ο Μίλαν Ράσταβατς, είναι ένα όνομα που έχει... παίξει στα κιτρινομπλέ ρεπορτάζ. Σαφώς, ο Σέρβος κόουτς έφυγε με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την Τρίπολη και από τη στιγμή που πλέον δεν είναι στη Βοϊβοντίνα φέρνει τις δύο πλευρές στο ίδιο σημείο. Δηλαδή η μία να ψάχνει για προπονητή κι η άλλη για ομάδα.

Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις αλλά το κατά πόσο θα δώσουν τα χέρια είναι ακόμη άγνωστο και όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις εκλογές όταν και θα είναι στην Ελλάδα οι κ.κ. Μπάκος - Καϋμενάκης. Στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας είναι πάντα και η... ελληνική λύση.

Ιδιαίτερη σημασία, δε, θα δοθεί στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Φέτος, η ομάδα, είχε πάνω από 40 μυϊκούς τραυματισμούς κι αυτό είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα τους ανθρώπους των Αρκάδων. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον Παύλο Γκότση, το γυμναστή της ομάδας που είχε... μάθει την ομάδα με 5-6 μυϊκούς τραυματισμούς το χρόνο. Φέτος ήταν στο team του Βλάνταν Ίβιτς στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και υπάρχει το έδαφος για να συνεργαστούν και πάλι οι δύο πλευρές.

Ποιοι φεύγουν

Ματίας Ιγκλέσιας: Ο εμβληματικός αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης, βλέπει το συμβόλαιό του τελειώνει και όλα δείχνουν ότι δεν θα ανανεωθεί με τον ίδιο να είναι στα 38 προς 39. Ετσι θα μπουν τίτλοι τέλους σε μια πορεία που ξεκίνησε το 2015.

Τιλίκα: Τελείωσε το συμβόλαιό του και δεν κλήθηκε καν για ανανέωση καθώς στην ομάδα δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την παρουσία του στην ομάδα.

Μπενίτο: Αλλη μια αστοχία. Ο Ισπανός κλήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του και πλέον αναζητά επόμενη στέγη.

Σαταφέ - Καπίγια: Οι δύο Ισπανοί έχουν συμβόλαιο, για διαφορετικούς λόγους δεν έχουν προσφέρει και θα γίνει προσπάθεια να λύσουν το συμβόλαιό τους.

Μπαράλες: Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Αστέρα στα 36 του χρόνια μάλλον θα χρειαστεί να αναζητήσει την επόμενη ομάδα του. Οι Αρκάδες έχουν μπει στο λογική ανανέωσης. Ο Αργεντινός έχει συμβόλαιο αλλά όλα δείχνουν ότι θα κληθεί για να το λύσει.

Γκαρντάφσκι: Τελείωσε το συμβόλαιό του και δεν κλήθηκε καν για να παραμείνει.

Ερωτηματικά

Ατιένθα: Ο Ισπανός στόπερ έχει πρόταση να ανανεώσει για άλλον έναν χρόνο. Ο ίδιος θέλει διετές συμβόλαιο αλλά θα μείνει στην ομάδα μόνο αν δεχτεί την πρόταση των κιτρινομπλέ. Αναμένεται σύντομα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση αυτή.

Τασουλής: Ενα παιδί που προέρχεται από την Ακαδημία της ομάδας, έχει προσφέρει πολλά, είναι επαγγελματίας και μένει να δούμε αν τελικά θα παραμείνει ή αν ήρθε η ώρα για κάτι καινούργιο στην καριέρα του.

Τζουγκάνοβιτς: Όλα δείχνουν ότι θα μείνει και φέτος ο Βόσνιος στόπερ, παρά τη μέτρια έως κακή περσινή του εικόνα.

Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ του Αστέρα μέχρι στιγμής

Τερματοφύλακες: Παπαδόπουλος - Τσιφτσής

Στόπερ: Καστάνιο, Χριστόπουλος (επιστροφή), Ατιένθα (εφόσον μείνει), Τζουγκάνοβιτς, μεταγραφή. Εννοείται πως αν δεν μείνει ο Ισπανός στόπερ θα αποκτηθεί αντικαταστάτης του.

Αριστερό μπακ: Αλβαρες και Τασουλής ή μεταγραφή αν δεν μείνει.

Δεξί μπακ: Καρμόνα, Ρούμπεν Γκαρθία

Χαφ: Μουνάφο, Βαλιέντε, Προύντζος, Αλάγκμπε και θα αποκτηθούν δύο χαφ. Ενα 6άρι κι ένα 8ρι/10άρι.

Αριστερό εξτρέμ: Σίτο, Μπαρτόλο

Δεξί εξτρέμ: Ρεγκίς, Ζουγλής, μεταγραφή

10άρι: Μπερτόγλιο, μεταγραφή

Επιθετικός: Ο Κωστέας είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος της παρέας. Θα αποκτηθούν άλλοι δύο. Ο Βασίλης Μάντζης που ήταν από τους πρωταγωνιστές του φετινού Ιωνικού είναι στη λίστα, αρέσει και αναμένεται να γίνει κίνηση για την απόκτησή του. Από εκεί και πέρα, θα αποκτηθεί άλλο ένα φορ με ποιότητα για το Νο1 στην επίθεση.

* Θα πρέπει επίσης να περιμένουμε την επιστροφή των δανεικών Ντίνο Γκροζντανιτς (Κροάτης στόπερ), Θανάση Μιχόπουλου, Γκατά (εξτρέμ) από τον Διαγόρα αλλά και του Εμπό από τον Παναθηναϊκό Β' για να επαναξιολογηθούν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα