Οι μεταγραφές, η απόλυτη στήριξη στον Ιβάν, τα μηδενικά χρέη και η επίθεση στην ΑΕΚ

Οι μεταγραφές, η απόλυτη στήριξη στον Ιβάν, τα μηδενικά χρέη και η επίθεση στην ΑΕΚ

O Γιάννης Αλαφούζος

bet365

Το Gazzetta σταχυολογεί τα πιο σημαντικά από τα λεγόμενα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος τοποθετήθηκε δημόσια για τα τεκταινόμενα στο «τριφύλλι» και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από μόνη της αυτή η επιλογή είναι σημαντική, καθώς ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» έπρεπε και πρέπει να είναι πιο επικοινωνιακός και πιο παρεμβατικός όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Αλαφούζος παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη στον bwinΣΠΟΡΦΜ και το Gazzetta σταχυολογεί τα σημαντικότερα από τα λεγόμενα του Έλληνα επιχειρηματία.

1) O πρόεδρος των «πρασίνων» επιτέθηκε στην ΑΕΚ, τονίζοντας «έκλεψε κάποια παιχνίδια με την διαιτησία και έκλεψε το πρωτάθλημα». Παράλληλα τόνισε πως για την διασπορά του Covid στον Παναθηναϊκό ευθύνεται η «Ένωση», υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς όταν παίξαμε με την ΑΕΚ, 3-4 παίκτες της ΑΕΚ, είχαν κόβιντ. Το είχαν αποκρύψει, δεν μας το είπαν. Δεν υπάρχει πια το πρωτόκολλο, αλλά θα έπρεπε η ΑΕΚ να μας το πει. Δεν μας είπαν τίποτα. Κολλήσαμε εκεί κόβιντ και δυστυχώς δεν το ξέραμε».

2) Από κει και πέρα, άνοιξε «μέτωπο» και με την ΕΠΟ αλλά και με την κυβέρνηση. Κατηγόρησε την ομοσπονδία για τις επιλογές στους αρχιδιαιτητές αλλά και το κράτος για αδιαφορία σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Έχει υπονομευτεί βαθιά το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες διαιτητές, αλλά όταν έχουν από πάνω τους ανθρώπους που θα τους κόψουν τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια για έναν διαιτητή είναι η ζωή τους. Όταν τους λες ότι αν δεν σφυρίξεις με αυτόν τον τρόπο δεν θα σφυρίξεις ή δεν θα γίνεις διεθνής, τότε καταλαβαίνετε πως είναι συνθηκολογημένη η κατάσταση. Είναι ένας κάκιστος συνδυασμός.

Ο κ. Μπαλτάκος ήταν Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι ακόμη με τη συμπεριφορά του. Εκείνος με τον κ. Μπένετ δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική διάθεση να κάνει το παραμικρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ομερτά και συμβιβασμός. Εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα φετινά. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε».

3) Έσταξε μέλι για τον προπονητή της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παραδέχθηκε τον απόλυτα σημαντικό ρόλο του Σέρβου τεχνικού στην επιστροφή του συλλόγου στην κανονικότητα.

«Με τον προπονητή έχουμε άριστη σχέση, μιλάμε 2-3 φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο. Εμπιστεύομαι τους συνεργάτες μου και προσπαθώ πάντα να κάνω ό,τι μου ζητά ο προπονητής. Το βάρος που είχε φέτος ήταν τεράστιο και αν δεν υπήρχαν κάποιες απαράδεκτες διαιτησίας αλλά και του Covid, που ήταν θέμα ατυχίας και έλλειψης ευαισθησίας της ομάδας που μας κόλλησε και των άλλων ομάδων των playoffs, ίσως μιλούσαμε διαφορετικά. Άλλαξε την ομάδα και την έφερε ξανά στο επίπεδο που πρέπει να είναι».

4) Αποκάλυψε πως μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός έθεσε ως προτεραιότητα την άμεση απόκτηση πρωτοκλασάτων παικτών, οι οποίοι θα βρίσκονται στην έναρξη της φετινής προετοιμασίας, ώστε το «τριφύλλι» να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει των προκριματικών του Champions League.

«Ο σχεδιασμός δεν έχει αρχίσει τώρα, αλλά μετά τον Ιανουάριο. Έχουμε καταλήξει σε κάποια πράγματα και θέλουμε ως τις 15 Ιουνίου να έχουμε κάνει τις 3-4 κρίσιμες μεταγραφές που θέλουμε να κάνουμε και στη συνέχεια να κάνουμε κάποιες ακόμη».

5) Aναφέρθηκε για πρώτη φορά στην οικονομική κατάσταση του κλαμπ, τονίζοντας πως τα χρέη του παρελθόντος έχουν εξαφανιστεί και πως ο Παναθηναϊκός δεν χρωστάει πουθενά. Παράλληλα αναγνώρισε και τα δικά του λάθη στα όσα έγιναν από την περίοδο Στραματσόνι και έπειτα.

« Έκανα κι εγώ λάθη, είχαμε μια καταστροφική χρονιά στην περίοδο Στραματσιόνι, τα διαλύσαμε όλα εκείνη τη χρονιά. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά τα χρέη, έχουν πληρωθεί υποχρεώσεις 120 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μεγάλη προσπάθεια, πάρα πολύ αιματηρή. Ήταν σαν να έχω το ένα χέρι πίσω από την πλάτη. Ένας επιχειρηματίας μπορεί να έχει και δύσκολες χρονιές και δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει 30-40 εκατ. ευρώ σε έναν χρόνο. Δεν υπάρχουν πλέον χρέη. Δεν έχουμε υποχρέωση απέναντι σε παίκτες, μάνατζερ, προπονητές ή ομάδες. Όλα είναι τακτοποιημένα, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις στην εφορία που τηρούνται κανονικά».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα