Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά «επιβεβαίωσε» πως είναι πιο κοντά στην έξοδο παρά στην παραμονή του (vids)

Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά «επιβεβαίωσε» πως είναι πιο κοντά στην έξοδο παρά στην παραμονή του (vids)

Ο Εμβιλά

bet365

Ο έμπειρος χαφ μιλώντας σχετικά με το μέλλον του ήταν σαν να έδειξε την κατεύθυνση που έχει αρχίσει να παίρνει η συνέχεια της καριέρας του και την... έξοδό του από τον Ολυμπιακό.

Ο Γιαν Εμβιλά είναι ένας εκ των παικτών που τα συμβόλαιά τους έχουν ολοκληρωθεί στον Ολυμπιακό. Το προηγούμενο διάστημα η αίσθηση και η εκτίμηση που υπήρχε ήταν ότι ο έμπειρος και άλλοτε διεθνής χαφ δεν επρόκειτο να συνεχίσει στο Λιμάνι όπου είχε πρωτοκλείσει το 2020 και φέτος είχε 45 αγώνες με 2 ασίστ.

Ο Εμβιλά - όπως είχε ήδη διαρρεύσει - είχε προτάσεις από αραβικές ομάδες ακόμα και για συμβόλαια 2 εκατ. ευρώ και πλέον (ετησίως φυσικά). Χρήματα που δεν θα έφτανε ο Ολυμπιακός για έναν χαφ που θα ήταν μάλλον σε δεύτερο ρόλο για τη νέα σεζόν και δεν θα τον προόριζαν για βασικό στον πειραϊκό σύλλογο. Ο άλλοτε διεθνής Γάλλος χαφ δεδομένα έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό και έχει βοηθήσει δραστικά στην κατάκτηση των τίτλων του στα χρόνια που ήταν στην ομάδα. Εκτός από τα 2 Πρωταθλήματα που έχει πάρει ο Εμβιλά έχει καταγράψει 140 αγώνες στην ομάδα με 8 γκολ και 7 ασίστ.

Ο Εμβιλά επέλεξε να μιλήσει αυτό το χρονικό διάστημα και ήταν σαν να επιβεβαίωσε ότι περισσότερο είναι προς αποχώρηση από τον Ολυμπιακό παρά προς παραμονή. Έτσι και αλλιώς ήταν ανοιχτό ο Ολυμπιακός για τη νέα χρονιά να χρειαστεί δύο εξάρια.

Να σημειωθεί ξανά πως ο ίδιος ο Εμβιλά στις δηλώσεις του στο εξωτερικό επισήμανε ανάμεσα στα άλλα: «Είμαι έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Είμαι ελεύθερος και εξετάζω προσεκτικά όλα τα δεδομένα. Δεν είμαι 24 ετών. Είμαι 32. Κοιτάω ποιος θα είναι πιο ειλικρινής μαζί μου. Ακούω προσεκτικά όσα μου λένε. Με έχουν πλησιάσει κάποια αραβικά κλαμπ. Νιώθω ικανός να βοηθήσω μια ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions League ή το Europa League ή να βοηθήσω κάποια να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

 

Έχω την εμπειρία για να το κάνω. Όσο ήμουν στον Ολυμπιακό έπαιξα απέναντι σε σπουδαίες ομάδες, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Πόρτο. Για το δικό μου καλό και κυρίως για το καλό του συλλόγου που θα θέλει πραγματικά να πορευτούμε χέρι - χέρι, θα ήταν ωραίο να βρω γρήγορα τη νέα ομάδα μου. Είμαι ανυπόμονο άτομο. Θέλω να εμπλακώ / συνδεθώ σε ένα γκρουπ και να έχω στόχους». Τα λεγόμενά του αυτά ουσιαστικά δείχνουν πως ετοιμάζεται για νέες ποδοσφαιρικές... περιπέτειες και για κάτι διαφορετικό. Και ο Ολυμπιακός; Όπως είχε φέρει τον Εμβιλά έχοντας αποχωρήσει από τη Σεντ Ετιέν θα μπορέσει να βρει τον επόμενο και αντίστοιχο χαφ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα