Μήπως να δει ο Ολυμπιακός αν έχει κάνει λάθος με αυτό τον παίκτη…

Μήπως να δει ο Ολυμπιακός αν έχει κάνει λάθος με αυτό τον παίκτη…

Μήπως να δει ο Ολυμπιακός αν έχει κάνει λάθος με αυτό τον παίκτη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα με αφορμή κάποια ρεπορτάζ από τον ισπανικό Τύπο για ένα παίκτη του Ολυμπιακού.

Έχω πάντα το…βίτσιο να παρακολουθώ τους δανεικούς του Ολυμπιακού. Καμιά φορά, βέβαια, τους…χάνω, αφού είναι και πολλοί-17 τη φετινή σεζόν, σχεδόν όλοι στο εξωτερικό!

Κοιτούσα λοιπόν κάποια ρεπορτάζ στον ισπανικό Τύπο για τον Πέπε, ένα παιδί που ανήκει στον Ολυμπιακό, είχε αγοραστεί με πάνω από 3 εκ. Ευρώ και σχεδόν τον έχουμε ξεχάσει. Τέλος πάντων, από το Γενάρη και μετά έπαιξε δανεικός στην Καρταχένα, στη Β΄ Ισπανίας και πραγματικά μου έκαναν εντύπωση τα πάρα πολύ κολακευτικά σχόλια που διάβασα γι΄ αυτόν.

«Έδωσε ρεσιτάλ ποδοσφαίρου και δεδομένου του υψηλού επιπέδου του είναι αδύνατο να παραμείνει, το φυσιολογικό θα ήταν να πάει σε ομάδα της Α΄κατηγορίας», γράφτηκε χθες ενώ τις προάλλες ο Πορτογάλος κεντρικός χαφ βραβεύτηκε για την απόδοση του από μεγάλο ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Αλλού διαβάζουμε ότι, «άφησε το στίγμα του, ο ρόλος του στη μεσαία γραμμή ήταν αξιοσημείωτος, με φανταστικά κτυπήματα στην μπάλα, εξαιρετικές εμφανίσεις και τον καλύτερο μέσο όρο ασίστ ανά παιχνίδι (είχε πέντε σε 17 συμμετοχές». Κι αλλού σχολιάζουν: «Η υπέροχη σεζόν που πραγματοποίησε παραπέμπει σε πολλές και σημαντικές προτάσεις από την πατρίδα του κι από την Ισπανία, οπότε του χρόνου ίσως τον δούμε ξανά στη χώρα μας, αλλά με άλλη φανέλα».

Διαβάζοντας τα όλα αυτά, που είναι από διαφορετικά Μέσα, αλλά και βλέποντας κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το παιχνίδι του, άρχισα να σκέφτομαι μήπως έχει κάνει κάποιο λάθος ο Ολυμπιακός με τον Πέπε. Μήπως αξίζει αν μη τι άλλο ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού να τον δει και να αποφασίσει αυτός για το μέλλον του; Μήπως αύριο-μεθαύριο πάει σε μία καλή ισπανική ομάδα και λέμε, γιατί να μην έπαιζε εδώ;

Τα ερωτηματικά πάντα υπάρχουν. Μήπως το παιδί είναι για να παίζει εκεί στην ιβηρική, μήπως του ταιριάζει εκεί το ποδόσφαιρο κι όχι αυτό που παίζουμε εδώ στη γειτονιά μας, εμείς κι οι Τούρκοι;…Μήπως είναι για μικρομεσαίες ομάδες κι όχι για την πίεση του Ολυμπιακού, υπό την έννοια και ότι στην Μπενφίκα μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, αλλά δεν καθιερώθηκε εκεί;…

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει τρεις σεζόν έναν παίκτη που τον αγόρασε 3 εκ. Ευρώ και δεν τον αξιοποιεί, με το συμβόλαιο του μάλιστα να τελειώνει σε ένα χρόνο-κι απλά τον στέλνει δανεικό δεξιά κι αριστερά για να αποφύγει να πληρώνει το συμβόλαιο του και με την προσδοκία να βρεθεί κάποια ομάδα να δώσει κάποια χρήματα και να τον αγοράσει. Με το παιδί να έχει παίξει στα «ερυθρόλευκα» μόλις ένα εξάμηνο, όταν πρωτοήρθε και είχε μάλιστα τραυματισμό, και τον έχουμε δει όλα κι όλα τρία παιχνίδια βασικό….

pepe

Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι σε κάθε θέση ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει δύο καλούς παίκτες η, τουλάχιστον έναν πολύ καλό κι έναν καλό. Αυτή δε την στιγμή στις θέσεις «6» κι «8» έχει μόνο τον Χουάνγκ και τους προερχόμενους από δανεισμό Μαντί, Μπουχαλάκη, Κουντέ, Κανέ, με τον πρώτο να δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει στο εξωτερικό, τους δύο τελευταίους να μην έχουν πείσει ποτέ και τον άξιο και τίμιο Μπουχαλάκη να έχει υποστεί φθορά με τον χρόνο.

Δεν θα πω ότι ο Πέπε πρέπει να είναι μέσα στην τετράδα των κεντρικών χαφ του Ολυμπιακού. Θα πω ότι ο σύλλογος έχει ένα παίκτη, ένα περιουσιακό στοιχείο αν θέλετε και θα πρέπει να δει πώς θα το αξιοποιήσει όσο το δυνατό καλύτερα.

Άσχετο: Δέκα πέναλτι πήρε η Κηφισιά στην πορεία της για την άνοδο στην Α΄ Εθνική, όλα το ένα πιο κρίσιμο από το άλλο. Πέντε με το αποτέλεσμα στο 0-0, τέσσερα με το σκορ 1-0 κι ένα με το σκορ 0-1. Κατά σύμπτωση δύο πέναλτι σε δύσκολα παιχνίδια τα σφύριξε ο ίδιος διαιτητής, ο Βλάχος. Κατά μία άλλη σύμπτωση, ο διαιτητής Βάτσιος σφύριξε ένα από τα πέναλτι σε επίσης δύσκολο παιχνίδι και ήταν ο ίδιος που προκάλεσε με αποβολή-μαϊμού την απόφαση του Ολυμπιακού να αποσυρθεί από το παιχνίδι και να κερδίσει η Κηφισιά 3-0 άνευ αγώνα. Σε δε ένα άλλο παιχνίδι η Κηφισιά έπαιξε από το 18ο λεπτό με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής. Νομίζω δε ότι εις βάρος της είχε υπόδειξη ενός πέναλτι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.