ΠΑΣ Γιάννινα: Λουτσιάνο, ο ανιψιός του Τάτα Μαρτίνο που «φλερτάρει» με την ομάδα

Γιώργος Ντυμένος
πασ

bet365

Ο Μάρτιν Λουτσιάνο προβάλει ως ο βασικός «στόχος» του ΠΑΣ Γιάννινα για το αριστερό άκρο της άμυνας και το «βέλος», όπως τον αποκαλούν στην Αργεντινή, είναι «παιδί» του διάσημου 60χρονου κόουτς.

Την ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» άρχισε πλέον να εισέρχεται ο Μάρτιν Λουτσιάνο, καθώς στην πατρίδα του Αργεντινού αριστερού μπακ μετέδωσαν πως αποτελεί τον βασικό «στόχο» του ΠΑΣ Γιάννινα για το αριστερό άκρο της άμυνας και ότι η περίπτωσή του φαίνεται πως προχωρά (ως δανεικός με οψιόν κτλ). Υπό αυτές τις συνθήκες ο νεαρός ενδέχεται να μας… απασχολήσει ουσιαστικά και το αρχικό potential που υπάρχει γύρω από το πρόσωπό του προβάλει θετικό.

Μόλις στα 19 του χρόνια μετρά 33 εμφανίσεις, σε όλες τις διοργανώσεις, με τη Νιούελς και ορισμένες κλήσεις στην U21 της «μπλανκοσελέστε», κάτι που του δίνει προοπτικές ώστε να φορέσει τα… παπούτσια του Σταύρου Πήλιου που θα συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Γεννημένος στις 12 Αυγούστου του 2003 στο Ροζάριο, ξεκίνησε από την ακαδημία Πριβίνσιαλ που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι που τον «ανακάλυψε» ο Ερνάν Λιάνο και στα 14 του έτη πέρασε την πόρτα του «Μαρσέλο Μπιέλσα». Εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, από ακραίος «γύρισε» οπισθοφύλακας και το 2021 «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα.
...

Σταδιακά στο club του κόλλησαν το παρατσούκλι «βέλος» και η ώρα της αλήθειας έφτασε για εκείνον τον Αύγουστο. Λόγω απουσιών κλήθηκε να ντεμπουτάρει σε ένα ματς με τη Λανούς και ο Μάξι Ροντρίγκες που βρίσκονταν τότε στο μεταίχμιο ώστε να σταματήσει την μπάλα, πρόκειται για τον παλαίμαχο πλέον ακραίο με θητεία μεταξύ άλλων σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, ανέλαβε να τον «ντοπάρει». «Την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα το παιχνίδι από την εξέδρα μαζί με τους φίλους μου και τώρα έπαιξα. Είναι κάτι το φανταστικό», είπε ο ίδιος και μάλλον «τρακαρισμένος» ύστερα από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Για την ιστορία η παρθενική του εμφάνιση ήταν στο πλευρό των γνώριμών μας Νάτσο Σκόκο, Μαριάνο Μπίτολο, πρώην των ΑΕΚ, Ατρομήτου αντίστοιχα, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε στα «μετόπισθεν» αλλά μπροστά στον ασβέστη και χωρίς να είναι 100% επαγγελματίας στα χαρτιά.

Το πρώτο του σχετικό συμβόλαιο το υπέγραψε τον Μάρτιο του 2022, οπότε και άρχισε να παίρνει φανέλα βασικού ως μπακ και να καθιερώνεται. Λίγους μήνες μετά και με το σκεπτικό πως απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο του έγινε αναπροσαρμογή, με αυξημένες απολαβές και επέκταση της χρονικής διάρκειάς του.

Στην πορεία όμως βρέθηκε στη Β’ ομάδα, συνέχισε στις «ρεζέρβες» και πλέον η προοπτική της Ελλάδος ανοίγεται διάπλατα μπροστά του. Θα γίνει κάτοικος Ιωαννίνων; Πιθανό (αρκετά), όμως ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό.

Αλλωστε ποιος ξέρει, ίσως στην τελική απόφαση «μετρήσει» και η άποψη του Τάτα Μαρτίνο. Ο 63χρονος τεχνικός που μέχρι το 2022 βρίσκονταν στον πάγκο της Εθνικής του Μεξικό και έχει διαγράψει «μεγάλη» καριέρα, μεταξύ άλλων στην αντίστοιχη της Αργεντινής και την Μπαρτσελόνα, είναι θείος του και οι δυο τους διατηρούν πολύ καλές σχέσεις.

Μάλιστα η κόρη του έμπειρου κόουτς, Μαρία Νοέλ, ήταν μεταξύ των εκπροσώπων του όταν ο νεαρός έγινε professional στη Νιούελς. «Μιλάμε συχνά. Δεν τον πιέζω με συμβουλές, αλλά ούτε και εκείνος πράττει κάτι ανάλογο. Είμαστε και γείτονες όταν βρίσκεται στην Αργεντινή. Βλέπει τους αγώνες μου και μου μιλά», σχολίασε σε ανύποπτο χρόνο ο Λουτσιάνο για τους μεταξύ τους δεσμούς.

@Photo credits: Social media Newell's Old Boys

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα