ΑΕΚ: Φάκελος Πινέδα...

ΑΕΚ: Φάκελος Πινέδα...

Ορμπελίν Πινέδα

bet365

Το Gazzetta καταγράφει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης του διεθνούς Μεξικανού τόσο για τις εντός συνόρων ενδιαφερόμενες ομάδες, όσο και για τα θέλω της Θέλτα και του 27χρονου άσου.

Ήταν κάτι παραπάνω από γνωστό και αναμενόμενο ότι η περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα θα μας ...ταλαιπωρήσει αρκετά το καλοκαίρι που έφτασε σχετικά με το μέλλον του και αν αυτό θα είναι στην ΑΕΚ, ή όχι, αφού ο ποδοσφαιριστής ανήκει στην Θέλτα, άρα η Ένωση δεν έχει τον πρώτο λόγο, όπως και καμία άλλη (ελληνική) ομάδα που έχει δείξει ενδιαφέρον! Η εικόνα από την αρχή και η απόδοσή του πρόδιδε πως θα συνιστούσε έναν εκ των πρωταγωνιστών στη Superleague, πόσο μάλλον όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν και αποδείχτηκε πως ο Πινέδα αποτελούσε τον κορυφαίο όλων (όπως άπαντες αναγνώρισαν) στους εγχώριους θεσμούς και είχε κομβικό (αν όχι τον πλέον σημαντικό) ρόλο για την κατάκτηση των δυο τίτλων.

Η κουβέντα έχει φουντώσει πολύ νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε και φανέρωναν όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ προ ημερών. Αυτό κυρίως γιατί φανερώνεται η πρόθεση των διοικούντων την Θέλτα να προχωρήσουν σε πωλήσεις και μοιάζει η περίπτωση του 27χρονου διεθνούς Μεξικανού χαφ να τοποθετήθηκε στη σχετική λίστα (των υπό παραχώρηση). Απόλυτα λογικό... Το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνει την παραπάνω πληροφορία: στην ομάδα της Γαλικίας θεωρούν κατάλληλο το timing για να ασχοληθούν και να εκμεταλλευτούν την εκπληκτική χρονιά του Πινέδα (σε Ελλάδα με την ΑΕΚ και παρουσία στο Μουντιάλ) προκειμένου να κερδίσουν από έναν ποδοσφαιριστή που είχαν αλλά εκμεταλλεύτηκαν μόλις 96 λεπτά!

Το ένα δεδομένο μοιάζει να είναι ότι η Θέλτα πουλάει... Δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα με συγκεκριμένες οικονομικές αναφορές. Αυτό ισχύει έως ένα βαθμό αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναμένουν προπονητή στην ισπανική ομάδα και μπορεί να πει «θέλω να τον δω για να αποφασίσω». Εκτός αν του παρουσιάσουν ως δεδομένους όσους πουληθούν και απλά αξιώσουν από εκείνον να βρει μαζί με τον τεχνικό τους διευθυντή τους επόμενους. Όπως και να 'χει ένα δεύτερο δεδομένο που προκύπτει από το ρεπορτάζ στην Γαλικία είναι πως τιμή εκκίνησης η Θέλτα επιθυμεί να ορίσει τα 7 με 8 εκατ. ευρώ. Θα φανεί πολύ άμεσα κατά πόσο ισχύει αυτό...

Η ΑΕΚ προτεραιότητα και ο Αλμέιδα...

Ο Αλμέιδα και ο Πινέδα

Από την άλλη υπάρχει και ο Ορμπελίν Πινέδα ο οποίος έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του στον ατζέντη του και στην ομάδα που ανήκει. Προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη, έχει καταστήσει σαφές πως θα ήθελε να συνεχίσει στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα όπου υπάρχει και η προοπτική του Champions League. Ο ίδιος και η οικογένειά του αν είχαν τη δυνατότητα και ικανοποιούνταν από τους νταμπλούχους θα είχαν υπογράψει ήδη, κάτι που έχει πρόθεση και επιθυμία να το κάνει η Ένωση, να τον ικανοποιήσουν. Ένα ακόμη δεδομένο είναι η εξαιρετική επαφή που 'χουν από την ΑΕΚ με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή αλλά και με τον ατζέντη του, ο οποίος διατηρεί σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης με τον Αλμέιδα και τον ενημερώνει για ΟΛΑ.

Το γεγονός πως προέκυψε δημοσίευμα με αναφορές σε ελληνικές ομάδες, δεν απέχει από την πραγματικότητα, τα ποσά και ποιοι τα έδιναν ήταν εκτός αλήθειας και ρεπορτάζ. Αλλά τίποτα δεν γίνεται τυχαία... Ο Πινέδα δήλωσε ότι το μέλλον του το χειρίζεται ο ατζέντης του και περιμένει το καλύτερο για εκείνον, δεν είπε ότι του 'χει ζητήσει σαν προτεραιότητα να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να συνεχίσει στην ΑΕΚ, αυτό το γνωρίζουν εκείνοι που πρέπει. Αν και εφόσον δεν καταστεί αυτό δυνατό τότε ΤΙΠΟΤΑ δεν πρέπει να αποκλειστεί με ότι αυτό συνεπάγεται εντός συνόρων. Στον Ολυμπιακό υπογραμμίζουν ότι δεν ασχολούνται με την υπόθεσή του, τον Μάιο όμως υπήρχε φημολογία που αποδείχτηκε ότι είχε 100% βάση, σύμφωνα με την οποία από την ομάδα του Φαλήρου ψάχτηκαν ζεστά για τον Πινέδα...

Επεισόδια αναμένεται να 'χουμε και άλλα. Ωστόσο υπάρχει και πρέπει να το κρατήσετε ένα ακόμη δεδομένο (πλην όλων των παραπάνω) σχετικά με την υπόθεση Πινέδα: η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιθυμούν να κάνουν την υπέρβαση για να τον διατηρήσουν στην ομάδα και να ικανοποιήσουν και τον Ματίας Αλμέιδα. Από την άλλη μην ξεχνάτε πως ο Πελάδο γνωρίζει πολύ καλά πόσο και πότε πρέπει να ανέβει (και για ποιον) ο Δικέφαλος και να ξοδέψει λεφτά, δεν θα δώσει το ΟΚ αν κρίνει υπερβολικό το νούμερο, όπως το 'χε κάνει και με τον Κικάνοβιτς!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα