Αρης: Clickbait, wannabe ρεπορτάζ και οι μεταγραφές με σφραγίδα Παλίκουτσα

Αρης: Clickbait, wannabe ρεπορτάζ και οι μεταγραφές με σφραγίδα Παλίκουτσα

Αρης: Clickbait, wannabe ρεπορτάζ και οι μεταγραφές με σφραγίδα Παλίκουτσα

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την πρώτη κίνηση του Αρη ενόψει της νέας σεζόν που έχει την σφραγίδα του Ρόμπερτ Παλίκουτσα και η συνέχεια που πολύ γρήγορα θα δώσει το στίγμα για τοι τι να περιμένουμε τη νέα σεζόν!

Ο Άρης μέχρι σήμερα στην ουσία είχε…επικοινωνήσει 2 ανανεώσεις συμβολαίων σε σχέση με το ρόστερ της σεζόν που μπορεί θεωρητικά να αρχίζει 1 Ιουλίου, αλλά για τον Τόλη Τερζή και τους παίκτες του ξεκίνησε πριν 2 μέρες στο Ρύσιο.

Βέβαια τόσο ο Ρουπ, όσο και ο Χριστοδουλόπουλος δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά ο μεν Γερμανός είναι στην Θεσσαλονίκη για να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του, ο δε Χριστοδουλόπουλος όχι μόνο παρουσίασε τη νέα φανέλα, αλλά προπονείται κανονικά στο Ρύσιο.

Ο κόσμος όλο αυτό το διάστημα εκφράζει την ανησυχία του για το…πότε θα έρθουν οι μεταγραφές, ενώ φυσικά πρέπει να παραδεχθείτε ότι η ενημέρωση που σας παρείχαμε για έλευση παικτών μέχρι το Ισραήλ αρχικά και στην συνέχεια στις αρχές Ιουλίου στο διάστημα της προετοιμασίας στην Βουλγαρία ήταν πραγματική.

Χαίρομαι που ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα το επικοινώνησε και ο ίδιος ώστε να μην χρειάζεται μονίμως οι δημοσιογράφοι να πρέπει να…πείσουν τον κόσμο πώς δεν βγάζουν από το κεφάλι τους τις όποιες πληροφορίες, αλλά είναι προιόν επίσημης ενημέρωσης από την ΠΑΕ και τους ανθρώπους που κάνουν τις διαπραγματεύσεις με τους επίδοξους στόχους. Θα έχετε προσέξει ότι ως τώρα τόσο στο blog μου στο Gazzetta, όσο και στα δικά μου…κιτρινόμαυρα μέσα στο site και στο Novibet AllABOUTARIS TV, έχω επιλέξει να αναφέρω ελάχιστα ονόματα…μεταγραφολογίας, αλλά και πριν την ανακοίνωση Τερζή και προπονητών.

MONO O ΒΥΝΤΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Βασικά προπονητή δεν ανέφερα κανέναν και σημείωσα ότι δεν υπάρχει θέμα για Προσινέτσκι ή Στοίλοφ, ενώ για παίκτες πέρα από την αναπαραγωγή ορισμένων ξένων δημοσιευμάτων με επιφύλαξη, δεν…έφερα στον Άρη κανένα παίκτη που προβάλλεται στο διαδίκτυο για να βρει ποδοσφαιρική στέγη σε κάποια άλλη ομάδα και τα…δημοσιεύματα περί Άρη. Σας έχω γράψει και στο παρελθόν ότι ο μοναδικός παίκτης που ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ απασχόλησε τον Άρη στην μεταγραφική περίοδο που διανύουμε και έχει γραφτεί το όνομά του στα ρεπορτάζ είναι ο Βύντρα που εκτός απροόπτου θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Μία…κουβέντα έγινε για το Ρόουζ και από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι… «φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα».

Αντιλαμβάνομαι την δίψα του κόσμου, αντιλαμβάνομαι και αυτούς που προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να τσακώσουν το κλικ ή τα views στο youtube, καταλαβαίνω τους…wannabe ρεπόρτερ που ζουν τον μύθο τους την εποχή των social media και που ο καθένας μπορεί να γράψει το μακρύ του και το κοντό του, αλλά ξέρετε ότι το…σπορ αυτό δεν το ακολουθώ εδώ και χρόνια. Από την άλλη είναι κουραστικό να πρέπει να…διαψεύδουμε συνεχώς ανύπαρκτα θέματα για αυτό και σας το λέω και εδώ ότι αν κάτι ισχύει και το γράψει πρώτος ένας άλλος συνάδελφος ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ, αλλά θέλω να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να με ρωτάτε αν ισχύει ότι ο Άρης θέλει τον τάδε ή τον άλλο παικταρά. ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ!

Την μία χρονιά έρχονταν παίκτες του Αστέρα, την άλλη ο Καρέλης με τον Βούρο, φέτος φέραμε τον Τσιλιανίδη και 18χρονους από την Αυστραλία. Όλες σίγουρες και 100% μεταγραφές που τελικά… δεν ήρθαν. Και άλλα φυσικά παρόμοια για…αποδεσμεύσεις στο πλαίσιο του…γράφω κάτι που είναι πολύ πιθανόν να γίνει πριν γίνει και μετά το παίζω έξυπνος. Και αναφέρομαι στις αποδεσμεύσεις που ναι μεν τις δουλεύει ο Παλίκουτσα και μπορεί να βρεθεί λύση και να…λύσουν τα συμβόλαια παίκτες όπως ο Γκρέι ή ο Νταμπό, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ που παρουσιάστηκε τελειωμένο. Όταν όμως δεν…δημοσιοποιούνται οι πραγματικές κινήσεις κάνουν πάρτι όλοι οι παραπάνω!

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΑΛΙΚΟΥΤΣΑ Ο ΝΤΟΜΑΓΚΟΪ ΠΑΒΙΤΣΙΤΣ

Σήμερα, λοιπόν, έχω την αίσθηση ότι μπαίνει τέλος σε αυτή την περίοδο. Όχι ότι θα σταματήσουν οι wannabe και τα clikbait, αλλά θα έχουμε να αντιπαραβάλουμε τις πραγματικές κινήσεις. Η πρώτη διαφυλάχτηκε από τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα και είναι μία επιλογή που φέρει ολοκληρωτικά την σφραγίδα του. Ο Ντομαγκόι Παβίτσιτς είναι Κροάτης μέσος που τελείωσε την σεζόν στην Κονιασπορ με 12 συμμετοχές, αλλά προέρχεται από μία πενταετία στην Ριέκα που κατέγραψε 174 στυμμετοχές, 20 γκολ και 20 ασίστ και φυσικά συνεργάστηκε με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα.

Η επιλογή του δείχνει την πρόθεση να γεμίσει ο χώρος του κέντρου με ποδοσφαιριστές με χαρακτηριστικά Νταρίντα και είναι αλήθεια ότι ο Κροάτης λογίζεται ως μία επιλογή αξιόλογη. Αν κάποιος σκεφτεί ότι ο Παλίκουτσα τον ξέρει από την καλή και από την ανάποδη θα περιμένει ότι αυτή η μεταγραφή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…ρίσκου. Παράλληλα προφανώς είναι μία κίνηση με την οποία ο Παλίκουτσα θέλει να…συσταθεί στον κόσμο του Άρη, άρα και ο ίδιος είναι απόλυτα σίγουρος για τον Πάβιτσιτς.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά και εγώ εξεπλάγην γιατί τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του είναι στο 8 και το 10, αλλά έχει και 52 συμμετοχές ως αμυντικό χαφ στην Ριέκα. Παράλληλα στον Άρη σημειώνουν ότι για την Ευρώπη και τις μάχες εκεί είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος αφού ο Μανού αργεί ακόμα και ο Ρουπ είχε θέματα τραυματισμού.

Παράλληλα όμως θεωρώ ότι θα έρθουν και άλλοι χαφ που έχουν τα χαρακτηριστικά του πολυθεσίτη στο κέντρο γιατί το 4-3-3 που θέλει να παίξει ο Τερζής απαιτεί έξτρα διαθέσιμους χαφ στο 6, στο 8 και φυσικά στο 10. Εγώ εξακολουθώ να σημειώνω ότι η πιο κομβική επιλογή θα είναι στο καθαρόαιμο 6αρι που δεν αποκλείεται σύντομα να είναι και αυτός στην Θεσσαλονίκη.

Αν ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής επαληθευτεί, περιμένουμε άλλες δύο συμφωνίες ως την Τρίτη και άλλες 4 (συνολικά 7 ως το τέλος του μήνα). Αν αυτό συμβεί ο Τερζής θα έχει 1 μήνα να προετοιμαστεί για τις πρώτες ευρωπαικές μάχες και στην ουσία 40 μέρες να…δέσει την ομάδα πριν από τα δύσκολα παιχνίδια, αν βέβαια ο Άρης κάνει το καθήκον του με ομάδα τύπου…Γκόμελ στον τρίτο προκριματικό γύρο. Κάτι που θα συμβαίνει για πρώτη φορά αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι πέρσι, περιμέναμε λόγω Ντουρμισάι να φτάσει 1η Ιούλη για να σφραγιστούν με υπογραφές οι όποιες συμφωνίες.

ΥΓ1 Αυτή την στιγμή στο τιμ του Τόλη Τερζή υπάρχει το σταφ με το οποίο ολοκληρώθηκε η σεζόν. Έχει βοηθό, αναλυτή, γυμναστή προφανώς, προπονητή τερματοφυλάκων. Αυτό το οποίο έχει επικοινωνήσει η ΠΑΕ Άρης είναι ότι θα υπάρξει και περαιτέρω ενίσχυση στο staff. Το ότι δεν είναι ακόμα εδώ με οδηγεί στην σκέψη ότι θα ενσωματωθεί πριν τα ευρωπαικά ματς. Και ο νοών νοείτω…

Θα μπορούσε βέβαια να πάει να πάρει τον στενότερο συνεργάτη του Λουτσέσκου, τον κ. Μπάτσι, που όλα αυτά τα χρόνια διάβαζα ότι είναι καταπληκτικός και κάνει όλη την δουλειά και σήμερα ΞΑΦΝΙΚΑ μάθαμε ότι…έφυγε, αλλά μάλλον δεν μπορεί να συμβεί αυτό γιατί το θέμα φυγής δεν είναι οικονομικό, αλλά οικογενειακό!

YΓ2 Μπήκε και η Καλαμάτα στο κομμάτι του γράφω και λέω ότι ναναι. Βέβαια εκεί φτάσανε σε σημείο να γράφουν ότι ο Πρασσάς παίρνει τον Άρη και ο Καρυπίδης την Καλαμάτα επειδή τους βλέπω να τρώνε μαζί στις ΗΠΑ. Να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό. Θέμα Πρασσά και Άρη δεν υπάρχει και δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Θέμα συνεργασίας στο στυλ να βοηθήσει ο Άρης την Καλαμάτα με κανά δυο δανεικούς και παίκτες γενικότερα ίσως υπάρξει. Και σήμερα που μιλάμε ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί παικτών της Καλαμάτας που θα έρθουν στον Άρη. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω…

ΥΓ3 Τις επόμενες μέρες θα είμαστε στο Ισραήλ. Μείνετε συντονισμένοι στο blog γιατί θα προσπαθήσω να σας έχω κάθε μέρα ενημέρωση από τα φιλικά με την Μακάμπι Χάιφα που θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν έχουμε μαζί μας το νέο μεταγραφικό απόκτημα και ενδεχομένως και κάποιον άλλον ακόμα που έρχεται την…Δευτέρα!

ΥΓ4 Σήμερα 17 Ιουνίου του 2023 ο Παναθηναικός ΔΕΝ έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Φαμπιάνο και από ότι διαβάζω κλείνει στόπερ τον Τζούρισιτς από την Σαμπντόρια. Προφανώς και δεν ξέρω αν θα κάνει πρόταση και για τον Βραζιλιάνο γιατί δεν είμαι στο μυαλό του Αλαφούζου. Σήμερα 17 Ιουνίου του 2023 η ΑΕΚ ΔΕΝ έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Λουίς Πάλμα.

Θυμίζω ότι ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ, αλλά και για τον Μαντσίνι τον Ιανουάριο γράφονταν με σιγουριά 100% ότι τους έχει κλείσει ο Ολυμπιακός. Προφανώς και δεν αντιλαμβάνονται όσοι τα γράφουν ότι για τους παίκτες του Άρη αποφασίζει ο Άρης και μόνο ο Άρης. Αν κάποια ομάδα θέλει παίκτη με συμβόλαιο καταθέτει πρόταση και αποφασίζει ο Άρης. Το θέμα είναι πόσο επηρεάζεται ο φίλαθλος του Άρη από ξεκάθαρες προσπάθειες απόπειρας τρυπήματος του μυαλού του και καλλιέργειας της εσωστρέφειας…

ΥΓ5 Χαίρομαι που και άλλα παιδιά από την πόλη μας ακολουθούν τα βήματα του τεράστιου Άγγελου Χαριστέα και θα φορέσουν την φανέλα της Βέρντερ Βρέμης! Απλά απορώ γιατί ψάχνουν όλοι να φύγουν και μάλιστα με ψίχουλα. Μπορεί και να χάλασε η μεταγραφή αφού τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Ακόμα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!