Όταν ο Εμβιλά έλεγε «όχι» στα 1,2 με 1,4 εκ. Ευρώ του Ολυμπιακού…

Όταν ο Εμβιλά έλεγε «όχι» στα 1,2 με 1,4 εκ. Ευρώ του Ολυμπιακού…

Όταν ο Εμβιλά έλεγε «όχι» στα 1,2 με 1,4 εκ. Ευρώ του Ολυμπιακού…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δέκα πράγματα για τον Ολυμπιακό και τον Εμβιλά με αφορμή μία χθεσινή δήλωση του Γάλλου άσου.

Αντί προλόγου: Επειδή ο Ολυμπιακός έκανε το λάθος πέρυσι να κάνει συμβόλαιο 2,1 εκ. Ευρώ τον χρόνο στον 35χρονο Ελ Αράμπι, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναλαμβάνει κάθε χρόνο το ίδιο λάθος…

Λέει αλήθεια ο Εμβιλά όταν δηλώνει ότι ο Ολυμπιακός θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο, που τελειώνει μέσα στο μήνα. Ίσως ήταν πιο ακριβής αν έλεγε ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να του ανανεώσει το συμβόλαιο, αλλά πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις το θέλει με το ήθελε δεν έχει τη διαφορά που νορμάλ υπάρχει!

Ήταν Απρίλιος όταν ο Ολυμπιακός πρόσφερε στον Εμβιλά νέο συμβόλαιο αξίας περίπου 1,2 με 1,4 εκ. Ευρώ ετησίως. Μία πρόταση που θα την έλεγε κανείς γενναιόδωρη, με το σκεπτικό ότι ο Γάλλος άσος μπαίνει πλέον στα 33 χρόνια του και στην τριετία του στο Ρέντη είχε μία φθορά στην απόδοση του, χρόνο με τον χρόνο-όχι τεράστια, αλλά είχε φθορά, που δεν μειώνει πάντως τη βοήθεια που έδινε στην ομάδα, με συνέπεια, επαγγελματισμό και ποιότητα, στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Ο Εμβιλά, όμως, δεν την συζήτησε καν την πρόταση εκείνη, απαντώντας ότι από το Κατάρ θα έχει προσφορά 3 εκ. Ευρώ ετησίως. Είχε κάθε δικαίωμα να την αρνηθεί την «ερυθρόλευκη» προσφορά κι έτσι έκανε. Μόνο που έκτοτε πέρασαν δύο μήνες και ο έμπειρος αμυντικός χαφ βλέπουμε ότι δεν έχει βρει ομάδα να τον καλύπτει. Εξ ου και δεν έχει υπογράψει πουθενά. Εξ ου και οι δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό ότι είναι ανοικτός σε κάθε πρόκληση, είτε αυτή είναι από τον Κόλπο, είτε έχει να κάνει με παραμονή του στην Ευρώπη, επιστροφή στη Γαλλία κλπ.

Το ερώτημα, βέβαια, τώρα είναι ένα: μπορεί να τα βρουν Ολυμπιακός-Εμβιλά και να γίνει έτσι η ανατροπή και να μείνει ο Γάλλος;

Ο Εμβιλά σουτάρει

Εάν ο Εμβιλά επιμένει σε απαιτήσεις εξωπραγματικές για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποκλείεται-αυτό είναι ξεκάθαρο. Εάν έχει αλλάξει στο μυαλό του τα πράγματα, δεν θα το απέκλεια. Με τη διαφορά ότι δεν δίνω πάρα πολλές πιθανότητες, υπό την έννοια ότι το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο ο Ολυμπιακός να δώσει τώρα στον παίκτη πάλι 1,2 με 1,4 εκ. Ευρώ που του πρόσφερε προ δύο μηνών με τον Γάλλο να μην τα παίρνει. Τώρα, νομίζω ότι ο σύλλογος θα κάνει προσφορά πιο χαμηλή. Τι θα κάνει ο παίκτης σε μία τέτοια περίπτωση, δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι προς το παρόν δεν έχει πρόταση που να τον ικανοποιεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως ξέρω και κάτι άλλο: ο Κορδόν τον έχει τον Εμβιλά σε εκτίμηση, με βάση το όνομα του, το βιογραφικό του, την αξία του τέλος πάντων. Και, επιπλέον, έχει ακούσει από τον Ανιγκό και τον Καρεμπέ τα καλύτερα για τον συμπατριώτη τους. Οι δύο Γάλλοι του Ολυμπιακού έχουν πει στον Ισπανό αθλητικό διευθυντή ότι ο Εμβιλά δεν είναι απλά καλός παίκτης, αλλά είναι και μία προσωπικότητα που χρειάζονται τα αποδυτήρια μίας μεγάλης ομάδας.

Μπορούμε δε να σκεφθούμε ότι από τον Ολυμπιακό ήδη έχει αποχωρήσει ο Μπακαμπού και αποχωρούν και ο Βαλμπουενά με τον Παπασταθόπουλο, ενώ ούτε η παραμονή του Ελ Αράμπι δεν είναι δεδομένη. Κοινώς, από τους πολλούς έμπειρους παίκτες που είχε η ομάδα, μπορεί να μην μείνει κανένας. Κι εδώ υπάρχει μία λογική που λέει ότι όπως είναι κακό μία ομάδα να είναι γεμάτη με παίκτες από 32 έως 38 ετών όπως ήταν φέτος ο Ολυμπιακός, έτσι είναι κακό να μην έχει και καθόλου παίκτες με παραστάσεις και χαρακτήρα για τα δύσκολα. Ο δε Εμβιλά είναι ένας τέτοιος.

Ο Εμβιλά αγκαλιάζει τον Ρέαμπτσουκ

Καθαρά αγωνιστικά, θα ήταν ενδιαφέρουσα μία επιλογή παραμονής του Εμβιλά, αλλά και προσθήκης ενός καινούριου αμυντικού χαφ, με τη διαφορά ότι αυτός πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών. Όχι δηλαδή να ποντάρει η ομάδα μόνο στον Εμβιλά για το Νο 6, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να υποχρεώνεται ο Γάλλος να παίζει 50 ματς τη σεζόν και να του λείπει η φρεσκάδα, βγάζοντας πολλές φορές τα παιχνίδια ασθμαίνοντας.

Μόνο που προς στιγμήν όλα αυτά είναι λίγο φιλολογίες και λίγο εικασίες. Για να έχουμε συζητήσεις σε άλλο επίπεδο, σοβαρό, πρέπει ο ίδιος ο Εμβιλά να συνειδητοποιήσει ότι τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι αυτά που είχε στο μυαλό του και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να δώσει το οκ για συζητήσεις παραμονής του. Κοντά σε κάτι τέτοιο τώρα δεν είμαστε. Όμως, από εκεί που ήμασταν στο πουθενά, πλέον είμαστε σε ένα σημείο που δεν μπορείς να αποκλείσεις μία άλλη εξέλιξη, έστω κι αν οι πιθανότητες δεν είναι πολλές.

Για να είμαστε ρεαλιστές, έχει να κάνει και με τι λύσεις θα βρει κι ο Ολυμπιακός στην αγορά για κόφτη…

Άσχετο: Φοβεροί Τούρκοι-δεν έβαλαν τον Ονιεκούρου στην Άδανα Ντεμίρσπορ ούτε λεπτό την τελευταία αγωνιστική και τον έβαλαν μόλις 20 λεπτά την προτελευταία αγωνιστική, γιατί αν σκόραρε παραπάνω γκολ από τα 8 που είχε ήδη βάλει, θα έπρεπε να καταβάλλουν στον Ολυμπιακό εξτρά 200 χιλ. Ευρώ βάσει της συμφωνίας του δανεισμού του!

Η φωτογραφία της ημέρας: Θέλεις τον Μπακαμπού; Κι εμείς θέλουμε τον Πινέδα.

Η φωτογραφία της ημέρας

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.