ΑΕΚ: Με το πόδι στο... γκάζι ο Σιμάνσκι, συνεχίζει από εκεί που το άφησε

ΑΕΚ: Με το πόδι στο... γκάζι ο Σιμάνσκι, συνεχίζει από εκεί που το άφησε

Δημήτρης Βέργος
Ο Σιμάνσκι με την ΑΕΚ στην απονομή

bet365

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μετά την ΑΕΚ συνεχίζει τις καθηλωτικές εμφανίσεις του και με την Εθνική Πολωνίας, όντας στα καλύτερά του μετά και την ανανέωση του συμβολαίου του με την Ένωση.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόσφατη ανάρτηση του Ντάμιαν Σιμάνσκι στα social media, όπου ο 28χρονος Πολωνός μέσος δεν... έβλεπε την ώρα για να ξεκινήσει η νέα σεζόν με την ΑΕΚ, ενώ αυτή μόλις είχε τελειώσει πριν από μερικές εβδομάδες. Κάτι που αποτύπωνε την ψυχολογία στην οποία βρίσκεται μετά την κατάκτηση του νταμπλ και έπειτα από την ανανέωση του συμβόλαιο του ως το 2027 με την Ένωση.

Ο Σιμάνσκι αποτέλεσε έναν εκ των πυλώνων του Ματίας Αλμέιδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ, διαθέτοντας ως μονάδα τα χαρακτηριστικά που λατρεύει ο Ματίας Αλμέιδα από τους παίκτες του κέντρου. Πίεση και ένταση με τα τρεξίματα και τα τάκλιν του, ανακτήσεις μπάλας και όλη τη... βρώμικη δουλειά στο «έξι», ενώ ταυτόχρονα υπό τις οδηγίες του «Πελάδο» βελτίωσε σημαντικά και τις μεταβιβάσεις του.

Η υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ήρθε πολύ φυσιολογικά και το γεγονός ότι βρίσκεται με το... πόδι πατημένο στο γκάζι αντανακλάται και στις καλοκαιρινές του υποχρεώσεις με την Εθνική Πολωνίας. Άλλωστε να μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι μέσω της ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του που αποτελούσε εκ των βασικών του στόχων όταν είχε έρθει στην Ένωση πριν από 3,5 χρόνια.

Ο Σιμάνσκι αγωνίστηκε στην πρόσφατη φιλική νίκη με 1-0 επί της Γερμανίας ως βασικός για 76 λεπτά και αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων του Φερνάντο Σάντος, εισπράττοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια στην Πολωνία. «Είναι πολύ καλός στο να διαβάζει το παιχνίδι, έχει ικανότητα στα τάκλιν και έχει δείξει πολλές φορές ότι μπορεί να πατήσει στην περιοχή. Χρειαζόμαστε περισσότερη δημιουργία από τον παίκτη σε αυτή τη θέση και νομίζω πως μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο», υποστήριξε ο πρώην επιθετικός της Εθνικής Πολωνίας Ματσέι Ζουράφσκι, όταν ρωτήθηκε αν ο Σιμάνσκι μπορεί να αντικαταστήσει τον Κριχόβιακ στη μεσαία γραμμή.

Ο Σιμάνσκι είναι στα καλύτερά του. Συνεχίζει από εκεί που το άφησε με την ΑΕΚ και η αυτοπεποίθησή του βρίσκεται στα ύψη. Και όλα αυτά είναι δεδομένα πολύ ευχάριστα νέα για την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα. Ο Αργεντινός κόουτς θέλει να συνεχίσει να χτίζει πάνω στον Σιμάνσκι, όπως φυσικά και στον Γιόνσον, στη μεσαία γραμμή και η αγωνιστική αλλά και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 28χρονος Πολωνός χαφ είναι ό,τι καλύτερο ενόψει της προετοιμασίας και των προκριματικών της ΑΕΚ στο Champions League αργότερα μέσα στον Αύγουστο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα