ΑΕΚ: Φουλάρει για στόπερ, ο Πινέδα και οι ακραίοι επιθετικοί!

ΑΕΚ: Φουλάρει για στόπερ, ο Πινέδα και οι ακραίοι επιθετικοί!

Γιώργος Τσακίρης
Αλμέιδα - Κονέ

bet365

Οι μεταγραφικές αναζητήσεις και το... γκάζι που πατάνε οι νταμπλούχοι για τον κεντρικό αμυντικό, τι παίζει με τον Νέστορ Αραούχο, τους ακραίους επιθετικούς και τον Πινέδα...

Βρισκόμαστε ακριβώς μια εβδομάδα πριν την ημέρα που η αποστολή της ΑΕΚ θα μπει στο αεροπλάνο και θα πετάξει για την Ολλανδία προκειμένου ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του να χτίσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν, κοινώς για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι δουλειάς για όλο το διάστημα μιας απαιτητικής αγωνιστικής χρονιάς που έρχεται. Όσοι είδαν στο χορτάρι τον Δικέφαλο του Πελάδο εμπέδωσαν πόσο (καλή και σωστή) δουλειά έγινε και πέρυσι στο καλοκαιρινό κομμάτι προετοιμασίας, εκεί που μπαίνουν οι ουσιαστικές βάσεις, άρα και πόσο σημαντικό και ουσιαστικό μέρος για να δέσει το ρόστερ του και στο χορτάρι και έξω από αυτό, είναι το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Οι νταμπλούχοι έχουν ανοιχτά, σημαντικά, μέτωπα στο μεταγραφικό κομμάτι. Είναι δεδομένα η ομάδα η οποία στην Ελλάδα είναι πιο μπροστά από όλους τους ανταγωνιστές της, χάρη στην άριστη δουλειά του περσινού καλοκαιριού στο κομμάτι της δημιουργίας του ρόστερ της. Ωστόσο αυτό δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα αν οι αποφάσεις των υπευθύνων της ΑΕΚ στο αγωνιστικό δεν πάνε ένα βήμα παραπάνω φέτος. Κοινώς αν δεν καταφέρουν να ενισχύσουν το ρόστερ με παίκτες που θα απογειώσουν τον ανταγωνισμό και θα ανεβάσουν ένα ακόμη ποσοστό το επίπεδο, κάτι υποχρεωτικό από τη στιγμή που θα υπάρχει και Ευρώπη και δεδομένη παρουσία σε ομίλους διοργάνωσης.

Μετά τον τραυματισμό του Πάολο Φερνάντες, ο ήσυχος και ήρεμος φέτος ΑΕΚτζής, λόγω επιτυχιών της ομάδας, του Αλμέιδα και της άριστης λειτουργίας μεταξύ των προσώπων που τρέχουν τα ζητήματα του σχεδιασμού, έδωσε τη... θέση του στον αγχωμένο και σε εκείνον που αρχίζει να αμφσβητεί αν όντως πάνε βάση σχεδίου τα πράγματα, ή όχι. Η αλήθεια είναι πως στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δεν έχουν αλλάξει ούτε στο 0.1% το κομμάτι που αφορά τον τρόπο και την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Οι επαφές είναι σε καθημερινή βάση και η στόχευση δεν έχει αλλάξει από την πρώτη μέρα, αφού όπως είχε πει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο γεύμα με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ότι πει ο Αλμέιδα είναι νόμος!

Πρώτος... νόμος του Αργεντίνου τεχνικού των νταμπλούχων, κοινώς αξίωση στο κομμάτι της ενίσχυσης, είναι η απόκτηση κεντρικού αμυντικού (που να δύναται να παίξει δεξί και -κυρίως- αριστερό στόπερ) ο οποίος θα υπολογίζεται το ίδιο με τους Βίντα και Μουκουντί, αλλά πρωτίστως για τη θέση του 25χρονου Καμερουνέζου στόπερ, αφού για αντί-Βίντα εμπιστεύεται απόλυτα ο Πελάδο (όπως έχει αποδείξει στο χορτάρι και όχι στα λόγια) τον Μήτογλου και δικαιολογημένα με τη σεζόν που έκανε πέρυσι, την πρόοδο που παρουσίασε υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα και την εξέλιξη στο παιχνίδι του. Ο στόπερ είναι η βασική προτεραιότητα για την ΑΕΚ και γι' αυτό έως τώρα έχει προκύψει ένα μόλις όνομα για την ενίσχυση της Ένωσης και αυτό αφορά κεντρικό αμυντικό.

Ο κεντρικός αμυντικός, ο Πινέδα, ο Άμραμπατ και οι ακραίοι!

Κονέ - Άμραμπατ

Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά πως ο Νέστορ Αραούχο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ΑΕΚ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας για την ακρίβεια δεν είναι στις πρώτες τρεις περιπτώσεις που προχωρούν παράλληλα οι πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδας, αντιθέτως. Τι ότι έχει προταθεί είναι μια πραγματικότητα αλλά έως εκεί και μόνο. Θα επιδιωχθεί να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις με τις περιπτώσεις που τρέχουν οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού την εβδομάδα που διανύουμε προκειμένου να γίνει εφικτή η προσθήκη του στόπερ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ίσως λίγες μέρες αφού θα βρίσκεται η ΑΕΚ στην Ολλανδία, δύσκολο (αλλά όχι ακατόρθωτο να αποκτηθεί προτού αναχωρήσουν οι κιτρινόμαυροι ο εκλεκτός στην άμυνα).

Από κει και πέρα υπάρχει το θέμα του Πινέδα που ...καίει και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι οι επαφές της ΑΕΚ με την Θέλτα είναι συνεχόμενες προκειμένου οι νταμπλούχοι να διατηρήσουν και να κάνουν δικό τους τον διεθνή Μεξικανό χαφ: μια υπόθεση που δουλεύεται καιρό αλλά στην ουσία της με το που κλείδωσε η παραμονή της Θέλτα στην La Liga... Στην ομάδα της Γαλικίας έχουν αντιληφθεί πόσο θέλουν στον Δικέφαλο τον Πινέδα και η αλήθεια είναι πως το αναγνωρίζουν στην πράξη έχοντας δώσει προτεραιότητα στους νταμπλούχους για την περίπτωση του ποδοσφαιριστή που τους ανήκει για πώληση. Υπάρχουν εναλλακτικές, προτάσεις που ξεκίνησαν από αλλού και ήδη επιβεβαιώνουν την επιθυμία της Ένωσης και της διοίκησής της να κάνει υπέρβαση για τον κορυφαίο της περσινής σεζόν...

Έπειτα ακολουθεί η ανάγκη για δυο ακραίους επιθετικούς με τον Νόρντιν Άμραμπατ να έχει μεν τάσεις φυγής, αλλά και πολλούς υποστηρικτές εντός ΑΕΚ δε, οι οποίοι όπως πέρυσι έτσι και φέτος ίσως παίξουν ρόλο στο να αλλάξει την απόφαση επαναπατρισμού του και να μείνει έναν ακόμη χρόνο. Στην περίπτωση αυτή ο Δικέφαλος θα κοιτάξει να βρει έναν ακραίο επιθετικό και όχι δυο. Θα παίξει ρόλο και το οικονομικό για τον Ολλανδομαροκινό, αφού σίγουρα θέλει να γυρίσει στη βάση του, αλλά τα λεφτά που κερδίζει από την ΑΕΚ δεν τα βρήκε πέρυσι και δεν φαίνεται ακόμη να του τα προσφέρουν φέτος στην χώρα της τουλίπας!

Εννοείται πως οι κιτρινόμαυροι και ειδικότερα ο Παναγιώτης Κονέ σε συνεργασία με τον Ματίας Αλμέιδα (και φυσικά με Κουχάρσκι), έχουν προετοιμάσει τη λίστα για δυο προσθήκες μετά τον τραυματισμό του Πάολο Φερνάντες, ωστόσο ο ένας από τους δυο ακραίους επιθετικούς θα προστεθεί σχετικά (αρκετά) νωρίτερα από τον άλλον, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έως τώρα σχεδιασμό! Διότι, αφενός όσο δεν κλείνει οριστικά το θέμα του Άμραμπατ (ο οποίος σε δέκα μέρες ούτως ή άλλως τελειώνει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ) θα περιμένουν τον Ολλανδομαροκινό, αφετέρου θα προκύψουν και πολύ σημαντικές ευκαιρίες στη πορεία του μεταγραφικού καλοκαιριού όπως πάντα και η Ένωση δεν επιτρέπεται να τις χάσει!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα