Ο Πινέδα και τα πολλαπλά οφέλη απόκτησής του για την ΑΕΚ!

Ο Πινέδα και τα πολλαπλά οφέλη απόκτησής του για την ΑΕΚ!

Ο Πινέδα και τα πολλαπλά οφέλη απόκτησής του για την ΑΕΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην ουσία ενδεχομένης μεταγραφής του διεθνούς Μεξικανού χαφ από την ΑΕΚ, όχι μόνο για του χρόνου, αλλά για τα επόμενα σερί χρονιά.

Την ειδησεογραφία στη χώρα απασχολεί από νωρίς το πρωί της Παρασκευής το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα και το ενδεχόμενο αυτό να συνδέεται με την ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό διότι τα Μέσα σε Μεξικό αρχικά, αλλά και στην Ισπανία στη συνέχεια, αναφέρουν πως το deal μεταξύ των νταμπλούχων Ελλάδας και της Θέλτα είναι προ των πυλών για την οριστική μετακόμιση του κορυφαίου ξένου που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα την χρονιά που μας πέρασε. Λογικό λοιπόν να είναι η νούμερο ένα είδηση εντός συνόρων αν και έγινε προσπάθεια από τα Μέσα να περιοριστεί και να μη φιγουράρει κεντρικό θέμα παντού το μέλλον του κορυφαίου όλων για φέτος!

Ας είναι... Πολύ που απασχολεί τους ΑΕΚτζηδες αν θα το παίξουν δυνατά το θέμα Πινέδα, ή όχι, αφού προέχει να μείνει. Όμως δεν ξεχνάνε και αντιμαμβανόνται σωστά πως άλλη έκταση και ανάδειξη θα είχε η είδηση αυτή αν ήταν για τον Ολυμπιακό, ή τον Παναθηναϊκό, επαναλαμβάνω: καλύτερα... Στο θέμα μας όμως διότι πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα είναι το καλύτερο νέο για οποιαδήποτε ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι και να έρθει το καλοκαίρι, σε όποια ομάδα, η κορυφαία όλων κίνηση θα είναι η διατήρηση του Πινέδα στο ρόστερ της ΑΕΚ υπό τον Ματίας Αλμέιδα.

Αρκεί επαναλαμβάνω να κλείσει το θέμα και να γίνει αυτή η μεταγραφή. Διότι να θυμίσω πως από τους νταμπλούχους υπογραμμίζεται πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας οι επαφές είναι σε καλό δρόμο, επιβεβαιώνεται δε πως οι νταμπλούχοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οικονομική υπέρβαση για να κάνουν μόνιμα δικό τους τον 27χρονο διεθνή Μεξικανό μέσο. Οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο και περιμένουμε τις εξελίξεις. Στην Ισπανία βασισμένοι στις αξιώσεις της Θέλτα αναφέρουν ότι η συμφωνία θα αφορά ένα ποσό στα 6 με 6.5 εκατ ευρώ. Λογικό το συμπέρασμα που έχουν βγάλει αν αναλογιστεί κανείς πως στην Ισπανία και το Βίγκο έγραφαν για αξιώσεις στα 8 εκατ ευρώ!

Το οικονομικό θα μας απασχολήσει, όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, όταν κλείσει η συμφωνία και γίνει η μεταγραφή! Ούτως ή άλλως, είτε πρόκειται για 5 εκατομμύρια, είτε για 6, είτε για παραπάνω, θα πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της ΑΕΚ. Έως τώρα να θυμίσω ότι είναι ο Λιβάι Γκαρσία και πάλι επί των ημερών του Δημήτρη Μελισσανίδη. Τότε πείστηκε ότι αξίζει έστω για το 60% να δοθεί ποσό άνω των 2.3 εκατ ευρώ. Τώρα με τον Πινέδα ο ιδιοκτήτης της Ένωσης εκτιμά ότι πρέπει να γίνει οικονομία υπέρβαση αντιλαμβανόμενος ποδοσφαιρικά τα οφέλη αυτής της απόκτησης.
...

Το φτιάξιμο σε Αλμέιδα, το όραμα, το μήνυμα σε όλους...

Αν τα βάλουμε κάτω δεν θα σταματήσουμε στα δέκα και δεν υπερβάλω. Αλλά σε τούτο το χώρο θα εστιάσουμε στα πιο σημαντικά και όταν (και εφόσον) έρθουν τα καλά μαντάτα θα κάνουμε ένα κείμενο με αναφορά σε όλα, ένα προς ένα. Η αρχή αφορά τον Ματίας Αλμέιδα που γνωρίζει το μέγεθος της δυσκολίας απόκτησης του Πινέδα από πρώτο χέρι και αντιλαμβάνεται πως η υπέρβαση γίνεται για να ικανοποιηθεί και ο ίδιος από τη διοίκηση και τον Μελισσανίδη. Είναι η έμπρακτη απόδειξη στήριξης και πίστης στον Πελάδο από την ιδιοκτησία του club.

Πλην της ικανοποίησης Αλμέιδα που θα κρατήσει τον κορυφαίο όλων στο ελληνικό πρωτάθλημα (και Κύπελλο) και απόλυτο MVP της σεζόν, η ΑΕΚ θα κάνει δικό της έναν παίκτη που θα απογειώσει τη μεσαία της γραμμή για πολλά χρόνια, αφού θα είναι το σημείο αναφοράς. Αυτός ο παίκτης που έψαχνε με μανία επί σειρά ετών η ΑΕΚ για να χτίζει το παιχνίδι της, να δίνει λύσεις με το κουβάλημα της μπάλας όταν οι διάδρομοι για την αντίπαλη εστία είναι κλειστοί, να κάνει με μια λέξη τη διαφορά! Και αναμφισβήτητα την κάνει όπως είδαμε όλοι μας στη διάρκεια της σεζόν όχι μόνο στα χαφ, αλλά και δεξιά μπρος και πίσω, αριστερά σαν χαφ, αλλά και χωρίς να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Ακόμη και όταν σχεδόν όλα τα ματς γινόταν αλλαγή, η πρώτη πολλές φορές!

Έγραψε ο κουμπάρος μου Στέφανος από την Κρήτη: "αγορά Πινέδα εφόσον ολοκληρωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη μεταγραφική κίνηση στην ιστορία της ΑΕΚ (οικονομικά έτσι κι αλλιώς θα είναι). Όχι μόνο ως παικτική αξία, που είναι παιχταράς τεράστιος, αλλά περισσότερο ως όραμα, ως χτίσιμο, ως ποδοσφαιρικά μακρόπνοο σχέδιο, ως συλλογικό μέγεθος. Η ΑΕΚ με τον Πινέδα δικό της για χρόνια, κάνει ένα τεράστιο βήμα και θέτει κι άλλους στόχους πέραν των εγχωριων τίτλων". Δεν αλλάζω ούτε μισή λέξη, διότι είναι ακριβώς όπως τα γράφει, είναι πολλαπλά τα οφέλη των νταμπλούχων στο ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο διεθνής Μεξικανός μέσος.

Η σωστότερη λέξη που έβαλε στην ανάρτησή του ήταν το όραμα. Εγώ θα προσθέσω και το μήνυμα που στέλνει σε κάθε κατεύθυνση και στους εντός συνόρων αντιπάλους της. Διότι με τέτοια προσθήκη (εφόσον ολοκληρωθεί) θα φωνάζει πως ήρθε για να μείνει η ΑΕΚ στην κορυφή, ή έστω πως θα κάνει ότι απαιτείται για να επιδιώξει να το πετύχει, να συνεχίσει εκεί που τελείωσε και να πάει ακόμη παραπέρα (στην Ευρώπη). Επιπρόσθετα θα φτιάξει το καλοκαίρι για τον κόσμο της το οποίο βέβαια έρχεται τελευταίο σαν γεγονός μπροστά στην ουσία της προσθήκης αυτής...

Υπομονή να έχουμε και μακάρι να γίνει η επιθυμία όλων πράξη, ο Πινέδα να μείνει μαζί μας, όπως και ο Αλμέιδα, για πολλά χρόνια (εννοείται πως δεν χωράνε υστερόγραφα σε κείμενο που αφορά των κορυφαίο όλων ξένων)...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...