Ο Πινέδα, οι ανάγκες και ο κόσμος της ΑΕΚ!

Ο Πινέδα, οι ανάγκες και ο κόσμος της ΑΕΚ!

Ο Πινέδα, οι ανάγκες και ο κόσμος της ΑΕΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο θέμα του διεθνούς Μεξικανού χαφ, θυμίζει όσα χρειάζεται ο Δικέφαλος και γράφει για τις απαιτήσεις του κόσμου για τους νταμπλούχους...

Είναι το πρόσωπο και το θέμα που μας κράτησε μια ολόκληρη εβδομάδα στη ...τσίτα, πιο σωστά από την περασμένη Τετάρτη έως και σήμερα, στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ. Φυσικά εννοώ τον Ορμπελίν Πινέδα και τα μαντάτα που αφορούσαν τον ίδιο και το μέλλον του, αφού σε καθημερινή βάση είχαμε το ένα δημοσίευμα πίσω από το άλλο, από την Ισπανία και το Μεξικό. Όλα εστίαζαν στον διεθνή Μεξικανό χαφ και το ενδεχόμενο να αποκτηθεί από την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα όπου διέπρεψε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε και τον βρήκε να πανηγυρίζει το νταμπλ!

Φυσικά κάθε μέρα τα σχετικά δημοσιεύματα παρουσίαζαν και άλλα δεδομένα, οικονομικά για την ακρίβεια, σχετικά με την υπόθεση Πινέδα και την απόκτησή του από την ΑΕΚ. Άρχισαν από τα 5 εκατ ευρώ και έφτασαν στα 8 εκατ ευρώ όπου συνιστά τεράστια απόσταση όπως θαρρώ γίνεται εύκολα αντιληπτό. Η υποχρέωση μας είναι η καταγραφή των γεγονότων και η αναδημοσίευση όσων μπορεί να γραφτούν και να αφορούν το μέλλον του Πινέδα στην ΑΕΚ, ή όχι, αφού ο παίκτης δεδομένα απασχολεί τους νταμπλούχους και όπως ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης μας είπε στο γεύμα "θα κάνουμε την προσπάθεια μας να τον κρατήσουμε εδώ, τον θέλουμε, τον θέλει και ο προπονητής".

Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από τότε και απλά είχαμε κάτι να ασχολούμαστε και να γράφουμε τις προηγούμενες μέρες, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε και τις επόμενες, σχετικά με την ειδησεογραφία της ΑΕΚ. Άλλωστε αναμένεται όπως διαβάσατε χθες σε τούτο το site και την απάντηση του εκλεκτού για το κέντρο της άμυνας των κιτρινόμαυρων. Όπως αναδημοσιεύουμε τα μαντάτα για Πινέδα από το εξωτερικό έτσι καταγράψουμε και όσα υποστηρίζει και επικοινωνεί η ΑΕΚ για το θέμα, κάτι που προφανώς οφείλουμε να αναδεικνύουμε περισσότερο αφού της συγκεκριμένης ομάδας το ρεπορτάζ καλύπτουμε.

Στον Δικέφαλο κάνουν σημαντική προσπάθεια και ελπίζουν ότι θα έχουν αποτέλεσμα σχετικά με την υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα. Ξεκαθαρίζεται βέβαια ότι δεν υπάρχουν τα ποσά που αναφέρουν οι Μεξικάνοι και οι Ισπανοί, μα θαρρώ δεν χρειάζεται να το κάνει, όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει και το γνωρίζει, δεν υπάρχει προσθήκη στα 8 εκατ ευρώ να έχει γίνει από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα τα τελευταία πέντε, ίσως και δέκα αλλά δεν θυμάμαι τόσο καλά, χρόνια! Τώρα αν όντως πιέζεται η Θέλτα για ισολογισμούς στην La Liga που έγραφαν και άλλα τέτοια στην Ισπανία, αυτό μόνο καλό είναι για την ΑΕΚ τη στιγμή που πολλά μπορεί να ακούγονται για άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες, αλλά ακόμη τίποτα περισσότερο.

Οι μεγάλες ανάγκες και ο κόσμος της ΑΕΚ

Ματίας Αλμέιδα

Όπως και να έχει πρόκειται για μια πολλή δύσκολη υπόθεση, κάτι που γνώριζαν άπαντες από όταν ήρθε δανεικός το περασμένο καλοκαίρι, με τούτα και τ' αλλά από ανέφικτη για την Ένωση έγινε υπαρκτή υπόθεση με σημαντικά καλές πιθανότητες για τους πρωταθλητές και Κυπελλούχους Ελλάδας. Θα δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, θα καταγράφονται τα δεδομένα καθημερινά και θα περιμένουμε τη τελική έκβαση της μεταγραφής αυτής. Απλά ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να θυμάται, να διαβάζει τα πάντα και να καταλαβαίνει ότι ακόμη και να αποκτηθεί ο Πινέδα δεν αλλάζει τη δυσκολία της επιδίωξη αλλά και τις υπόλοιπες ανάγκες.

Διότι η ΑΕΚ έχει σημαντικά κενά που οφείλει να κλείσει και να καλύψει έστω έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Τα πιο άμεσα (για τις επόμενες μέρες), πλην ενός στόπερ την απάντηση του οποίου περιμένουν στον Δικέφαλο και αν δεν είναι θετική οφείλουν να είναι έτοιμοι για την επόμενη περίπτωση (όπως έτοιμοι επί μήνες θα έπρεπε να είναι για τον αντι-Πινέδα όπως γράφαμε όλο το χειμώνα), υπάρχει και υποχρέωση για άμεση απόκτηση ενός ακραίου επιθετικού. Κι αυτό διότι έχουμε μείνει μόνο με Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στην ουσία. Άσχετα αν δύναται να παίξει στα άκρα και ο Τσούμπερ, ή ο Λιβάι Γκαρσία. Οι δύο προσθήκες σε άμυνα και φτερό επίθεσης πρέπει να γίνουν άμεσα!

Συνιστούν βασικές ανάγκες για να μπορέσει να δουλέψει σωστά ο Ματίας Αλμέιδα στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Έπειτα μπορούν να γίνουν δύο κινήσεις αργότερα επιπλέον και φυσικά να προχωρήσει και του Πινέδα, ή του αντικαταστάτη του, εκτός αν όντως "πνίγεται" η Θέλτα να τον δώσει έως τις 30 του Ιούνη. Εμένα δεν μου προκύπτει αυτό πάντως από όσο το έψαξα, μακάρι πάντως, αλλά δεν προκύπτει ότι βιάζεται τόσο πολύ η ομάδα από την Γαλικία. Ωστόσο όλα αυτά τα σερί δημοσιεύματα έφτιαξαν και τον κόσμο της ΑΕΚ και προκάλεσαν έντονη προσμονή για να κλείσει το θέμα του διεθνούς Μεξικανού μέσου.

Αλλά με όλα όσα διάβασαν και τα νούμερα που είδαν, είναι λογικό αν δεν προχωρήσει να 'χουμε και απογοήτευση και ας μην ευθύνεται η ΑΕΚ, επειδή έτσι παρουσιάστηκε στο εξωτερικό η υπόθεση. Όπως και να χει όμως ο κόσμος των νταμπλούχων έχει υψηλές προσδοκίες και κυρίως απαιτήσεις. Όλοι, άσχετα με το πως το εκφράζει ο καθένας από αυτούς, όλοι τους έχουν και σα σημείο αναφοράς ότι πληρώνουν ακριβά την καψούρα τους και έχουν το δικαίωμα να αξιώνουν τα καλύτερα και περισσότερα. Εγώ απλά να θυμίσω πως για τον Πινέδα που σωστά λυσσάμε όλοι φέτος να μείνει λέγανε πολλοί "με τον παγκίτη της Θέλτα θα πάμε για πρωτάθλημα", ή για τον Μουκουντί "με αυτόν που έριξε την Σεντ Ετιέν θα δέσει η άμυνα χωνί;"!

Τι θέλω να πω με αυτό; Υπομονή και εμπιστοσύνη: τα έχουν κερδίσει αυτοί που δημιούργησαν την ΑΕΚ που κυριάρχησε στη σεζόν αυτή...

Ψηφοδέλτια

Υγ: Στις κάλπες και σήμερα οι Έλληνες και προφανώς δεν θα πω εγώ τι θα ψηφίσει ο καθένας από εμάς. Απλά με λίγο περισσότερη σκέψη, για εσάς, αλλά κυρίως για τα παιδιά σας όσοι έχετε, αλλά και οι νέοι για το μέλλον σας. Προσοχή και καλή ψήφο. Είναι η γιορτή της δημοκρατίας και σήμερα, δόθηκαν αγώνες για αυτό που θεωρείται πλέον αυτονόητο, μη το ξεχνάμε και εμείς σας γονείς ας ενημερώνουμε τα παιδιά μας σχετικά, όχι μόνο σχετικά με το τι θα ψηφίσουν, αλλά κυρίως το γιατί ψηφίζουν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...