ΠΑΟΚ – Μεταγραφές: Τι ισχύει για Τσάλοβ, Γκαμπιαντίνι, Μεϊτέ, Εσπόζιτο και Οζντόεφ

ΠΑΟΚ – Μεταγραφές: Τι ισχύει για Τσάλοβ, Γκαμπιαντίνι, Μεϊτέ, Εσπόζιτο και Οζντόεφ

ΠΑΟΚ – Μεταγραφές: Τι ισχύει για Τσάλοβ, Γκαμπιαντίνι, Μεϊτέ, Εσπόζιτο και Οζντόεφ

bet365

O Σταύρος Σουντουλίδης, ακριβώς ένα μήνα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς, γράφει για τα ουκ ολίγα ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα του ΠΑΟΚ, με ηχηρά ονόματα.

Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου έχει ανάγκη τους καλοκαιρινούς ήρωες περισσότερο απ' τους υπαίτιους (για τις ευθύνες τους στην αποτυχία της υλοποίησης των μεταγραφών).

Το βράδυ της Τρίτης, με το ημερολόγιο να δείχνει «27 Ιουνίου», ακριβώς έναν μήνα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν κόντρα στην Μπεϊτάρ, ο Κυριάκος Κυριάκος επιχείρησε να δώσει ένα στίγμα των κινήσεων του ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό παζάρι και το Gazzetta αναλύει τα δεδομένα, τις κινήσεις και όσα ονόματα πραγματικά υπάρχουν πάνω στο τραπέζι.

Σε μια μέρα όπου η ανησυχία για την «επόμενη μέρα» πρέπει να χτύπησε κόκκινο στις τάξεις των οπαδών, ελέω και της υπόθεσης Ίνγκασον που επανήλθε στο προσκήνιο με το δεδομένο ενδιαφέρον της Μίντιλαντ για τον «Iceman» του ΠΑΟΚ, προέκυψαν κάποια νέα ονόματα (Τσαλόφ), που έδειξαν ότι οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν πετάξει «λευκή πετσέτα» στα μεταγραφικά τους. Το αντίθετο.

«Προσπαθούμε και επιμένουμε να κλείσουμε τις πρώτες μας επιλογές», έγραψε ο Κυριάκος Κυριάκος σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο αυτονόητο ερώτημα
«γιατί μέχρι τώρα δεν έχει κλείσει έστω κι ένας παίκτης».

Το πλάνο του ΠΑΟΚ σ’ ότι αφορά τον βασικό σέντερ φορ του, σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, περιλαμβάνει την πολύ δύσκολη περίπτωση του Φεντόρ Τσάλοβ, δεύτερη επιλογή είναι ο... Μανόλο Γκαμπιαντίνι!

Ο Ιβάν Σαββίδης χειρίζεται αποκλειστικά το δύσκολο θέμα του Τσάλοβ. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν κάνει την πρόταση τους προς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και περιμένουν την απάντηση των Ρώσων για τον 25χρονο διεθνή επιθετικό.

Η υπόθεση του Μανόλο Γκαμπιαντίνι, παρότι φάνηκε να μπαίνει στο… αρχείο, παραμένει «ζωντανή», ενώ πάνω στο τραπέζι υπάρχει κι ένας «άγνωστος Χ» σε περίπτωση που δεν προχωρήσει καμία από τις πρώτες επιλογές.

Σ’ ότι αφορά τον κεντρικό μέσο ο ΠΑΟΚ έχει κινηθεί προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, έχοντας ξεχωρίσει τους Σουαλίχο Μεϊτέ, Εντού Εσπόζιτο και Μαγκομέντ Οζντόεφ, μάλιστα και γι’ αυτή την κομβική θέση υπάρχει και ένας τέταρτος «άγνωστο Χ».

Το γεγονός ότι αναζητάει έναν ποιοτικό κεντρικό χαφ ανεβάζει το δείκτη της δυσκολίας.

Ο «Δικέφαλος» έχει καταθέσει πρόταση στην Καραγκιουμρούκ για τον Οζντόεφ, έχει γνωστοποιήσει στην Εσπανιόλ το ενδιαφέρον του για τον Εσπόζιτο, ενώ έγινε νέα προσπάθεια επαναπροσέγγισης του Μεϊτέ, με βελτιωμένη πρόταση για τον δανεισμό του από την Μπενφίκα.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν προχωρήσει το θέμα του αριστερού μπακ. Τις τελευταίες ώρες παρατηρήθηκε κινητικότητα στην υπόθεση Μπάμπα Ράχμαν και όλα δείχνουν πως ο Γκανέζος θα προστεθεί στο ρόστερ των ασπρόμαυρων και φορέσει για δεύτερη φορά τη φανέλα μετά το πέρασμά του ως δανεικός από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο του 2021.

Το τι θα ξημερώσει για τον ΠΑΟΚ ουδείς το γνωρίζει. Το σίγουρο είναι ότι η κουβέντα ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ηρέμησε τον Ρουμάνο προπονητή, που βλέπει ότι πολύ δύσκολα θα έχει κάποιους νέους παίκτες στη διάθεση του.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.