ΠΑΟΚ: Αλί Μπουάνα Σαμάτα, ο εκλεκτός για την επίθεση (vid)

ΠΑΟΚ: Αλί Μπουάνα Σαμάτα, ο εκλεκτός για την επίθεση (vid)

Ο Σαματά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό

bet365

Ο 31χρονος φορ που αγωνίστηκε πέρσι στην Γκενκ με τη μορφή δανεισμού από τη Φενέρμπαχτσε είναι ένας από τους βασικούς υποψήφιους για τον ΠΑΟΚ.

Αρκετά «δυνατά» για τη γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ, όπου η ομάδα θα ενισχυθεί, «παίζει» πλέον το όνομα του Αλί Μπουάνα Σαμάτα και ο 31χρονος φορ ενδέχεται εντός των επόμενων ημερών να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης, ως ο «εκλεκτός» για τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν φτάσει σε συμφωνία με τον Αφρικανό επιθετικό κι αυτό που απομένει είναι να υπάρξει συμφωνία και με την τουρκική ομάδα. Το ιδανικό σενάριο για τον ΠΑΟΚ είναι να μείνει ελεύθερος ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, σε διαφορετική περίπτωση να υπάρχει ένα λογικό αντίτιμο από τη Φενέρμπαχτσε, με την οποία έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, αλλά επιθυμεί να αποχωρήσει.

Ο Αφρικανός επιθετικός γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1992 στην πρωτεύουσα της Τανζανίας το Νταρ Ες Σαλάμ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την African Lions, μεταπήδησε στη Simba και από εκεί στη Μαζέμπε το 2011.

Στην Ευρώπη ήρθε το 2016 με πρώτο σταθμό το Βέλγιο και την Γκενκ. Τη σεζόν 2018-19 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Jupiler Pro League σημειώνοντας 20 γκολ, ενώ την ίδια σεζόν κατέκτησε και το εκεί πρωτάθλημα Βελγίου. Στο πρώτο κομμάτι της παρουσίας του πέτυχε 76 γκολ και έδωσε 20 ασίστ σε 191 αγώνες.

Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Άστον Βίλα, με τους «χωριάτες» να τον αγοράζουν τον Ιανουάριο του 2020 έναντι 10,5 εκατ. ευρώ. Στην Premier League έπαιξε ένα εξάμηνο και σε 16 συμμετοχές πέτυχε 2 γκολ, με τη Φενέρμπαχτσε να τον αποκτά δανεικό τον Σεπτέμβριο του 2020 και μετά από 30 εμφανίσεις και 6 γκολ την σεζόν 2020-21 αποφάσισε να τον αγοράσει από τους Λονδρέζους αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρότι η τουρκική ομάδα δαπάνησε ένα σεβαστό ποσό για να αποκτήσει τα δικαιώματά του επιθετικού από την Τανζανία, επέλεξε να μην τον διατηρήσει στο ρόστερ της, καθώς ακολούθησαν δύο δανεισμοί στο Βέλγιο, αρχικά στην Αντβέρπ (2021-22) και στην παλιά του ομάδα, τη Γκενκ, όπου αγωνίστηκε φέτος και σε 36 εμφανίσεις σημείωσε έξι γκολ, με μία ασίστ.

Πρόκειται για τον αρχηγό της Εθνικής Τανζανίας (68 συμμετοχές - 22 γκολ).


@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα