ΠΑΟΚ-Μεταγραφές: Τα δεδομένα για Σαμάτα και η αναμονή για το «πράσινο φως» της Φενέρμπαχτσε

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν το ΟΚ της Φενέρμπαχτσε για τον Σαμάτα

bet365

Στον ΠΑΟΚ αισιοδοξούν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα τρέξουν οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση του Αλί Μπουανά Σαμάτα και η Φενέρμπαχτσε θα «ανάψει το πράσινο φως».

Αφού δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν καμία από τις δύσκολες υποθέσεις (Γκαμπιαντίνι, Τσάλοβ) και με το χρόνο να έχει αρχίσει να πιέζει δραματικά, στον ΠΑΟΚ το πήραν απόφαση και κατέληξαν στην ενεργοποίηση του plan b για τον επιθετικό, που απεγνωσμένα ζητάει ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέποντας να έχει μείνει μόνο με έναν έμπειρο επιθετικό (Μπράντον Τόμας) λίγες ώρες πριν η ομάδα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Τέχελεν της Ολλανδίας.

Ο Μπουανά Σαμάτα είναι ο «εκλεκτός» του ΠΑΟΚ. Έχοντας τον ίδιο ατζέντη με τον Μπάμπα Ράχμαν, ο οποίος βρίσκεται, επίσης, πολύ κοντά στην επιστροφή του στην Τούμπα, οι συζητήσεις έτρεξαν πολύ γρήγορα, οι «ασπρόμαυροι» τα έχουν βρει με τον Αφρικανό επιθετικό και αυτό που απομένει είναι να αποδεσμευτεί από τη Φενέρμπαχτσε, η οποίο τον είχε τοποθετήσει στη λίστα των ανεπιθύμητων, ζητώντας του να βρει ομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία, αν ο ΠΑΟΚ καλύψει εξ ολοκλήρου το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, τότε η Φενέρμπαχτσε δε θα έχει πρόβλημα να τον αποδεσμεύσει τερματίζοντας το συμβόλαιο του.

Ο 30χρονος επιθετικός δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν από τον Ισμαίλ Καρτάλ, η Γκενκ αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, που υπήρχε στο συμβόλαιο δανεισμού του, ενώ πριν μερικές εβδομάδες γράφτηκε ότι υπήρχε ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Αχλί.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να δυσαρέστησε τον προπονητή της Γκενκ, Ντε Κοντέ, αλλά και τον κόσμο της ομάδας, ωστόσο το ποσό που αξίωνε η Φενέρμπαχτσε κρίθηκε υπερβολικά μεγάλο για έναν επιθετικό που δεν εντυπωσίασε (σκόραρε μόλις 6 γκολ) στο δεύτερο πέρασμα του και δε θύμιζε με τίποτα τον ποδοσφαιριστή που είχε εμφανιστεί το 2016 για πρώτη φορά στο Βέλγιο και ολοκλήρωσε την πρώτη θητεία με 76 γκολ σε 191 αγώνες, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Jupiler Pro League σημειώνοντας 20 γκολ την σεζόν 2018-19.

Ο Ντιμίτρι Ντε Κοντέ χαρακτήρισε την πρώτη αποχώρηση του Σαμάτα το 2020 ως τη δυσκολότερη των τελευταίων πέντε ετών. «Αν υπήρχε ένα αστέρι στα αποδυτήρια μας, αυτός ήταν ο Σαμάτα, ωστόσο δεν το έπαιζε ποτέ σταρ. Ο σεβασμός του για τους οπαδούς, η θετική σκέψη, είναι τόσο αγνός ως άνθρωπος», είχε πει για τον Αφρικανό επιθετικό, ο οποίος μπορεί να αγωνίστηκε στην Premier League με την Αστον Βίλα, στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε και στην Αντβέρπ, αλλά όπως έχει δηλώσει «η Γκενκ έγινε το δεύτερο σπίτι μου, έχω πάει σε πολλά μέρη, αλλά πουθενά δεν ένιωσα τόσο καλά όσο στη Γάνδη».

@Photo credits: krcgenk.be (official site)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα