Ο Ολυμπιακός είναι με «κανονικό τεχνικό διευθυντή» και «κανονικό προπονητή»

Ο Ολυμπιακός είναι με «κανονικό τεχνικό διευθυντή» και «κανονικό προπονητή»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta σκέψεις του για τον Ολυμπιακό με αφορμή τη νέα σεζόν.

Μπήκε λοιπόν ο Ιούλιος και πρώτη φορά θυμάμαι τον Ολυμπιακό να μην έχει κάνει μεταγραφή τέτοια εποχή!

Ας πάμε, όμως, δυόμιση μήνες πίσω, μέσα Απριλίου, παραμονές του Πάσχα. Για να θυμηθούμε ποιο ήταν το αρχικό πλάνο του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, έχοντας ουσιαστικά χάσει το πρωτάθλημα μετά και την ήττα 0-2 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Το σχέδιο ήταν απλό: να κάνει ο σύλλογος ό,τι είχε κάνει και την άνοιξη του 2018, όταν είχε χάσει και τότε το πρωτάθλημα-επανεκκίνηση, κλείνοντας προπονητή από πολύ νωρίς και αλλάζοντας το ρόστερ υπό τις οδηγίες του. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τον Πέδρο Μαρτίνς, που είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό το Πάσχα του 2018 και μελετούσε το δυναμικό, έβλεπε τα παιχνίδια κλπ, κλπ. Με τα γνωστά αποτελέσματα της δημιουργίας μίας ομάδας που επί μία τετραετία πρωταγωνίστησε σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Επιλογή του Μαρινάκη, όπως ξέρουμε, ήταν ο Γκατούζο. Να υπενθυμίσω τι συνέβη όταν αποκαλύφθηκε ο εκλεκτός για τη θέση του προπονητή, παραμονές του Πάσχα, στις 14 του περασμένου Απρίλη: ένας απίστευτος καταιγισμός αντίδρασης από τους φίλους του Ολυμπιακού μέσα από τα social media, τα μηνύματα στο ραδιόφωνο κλπ, κλπ. Τέτοιο πράγμα, τέτοια αντίδραση, δεν είχε ξαναγίνει. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: ο ίδιος ο Γκατούζο πρώτα απ΄ όλα έκανε πίσω, μαθαίνοντας τι έχει συμβεί. Και το πλάνο άλλαξε.

Ο Μαρινάκης πήγε στο σχέδιο που όντως όπως γνωρίζουμε πολύ καλά υλοποίησε. Όπως έλεγαν πολλοί Ολυμπιακοί, με αφορμή την αποτυχία της απερχόμενης σεζόν, η ομάδα χρειάζονταν «κανονικό τεχνικό διευθυντή» και «κανονικό προπονητή». Κι ο Μαρινάκης έφερε «κανονικό τεχνικό διευθυντή», και μάλιστα με παράσημα 25ετίας, τον Ισπανό Κορδόν, δίνοντας του πάνω από ένα εκ. Ευρώ ετησίως. Κι εκείνος με τη σειρά του έφερε «κανονικό προπονητή», τον συμπατριώτη του Μαρτίνεθ, τον οποίο ο Ολυμπιακός πληρώνει με 1,4 εκ. Ευρώ ετησίως (χώρια μπόνους κ.α).

Ο Κορδόν είχε έρθει στην Ελλάδα και είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό στις 21 Μαίου-ο Μαρτίνεθ έκλεισε και ήρθε στην Αθήνα μετά από ακριβώς ένα μήνα, στις 20 Ιουνίου. Έκτοτε δε, έχουν περάσει δύο εβδομάδες κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί κάποια μεταγραφή. Είναι σαφές ότι οι Ισπανοί και δη ο Κορδόν, που έχει το γενικό πρόσταγμα, έχει τους δικούς του ρυθμούς. Έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς, τον οποίο πρέπει να σεβαστούμε.

marinakis_kordon_martinez

Το σκεπτικό του είναι ότι προσπαθεί για τις καλύτερες συμφωνίες τόσο για την ομάδα (ποιότητα παικτών), όσο και για το κλαμπ (το οικονομικό κομμάτι). Έχοντας παράσημα από 17 χρόνια σπουδαίας δουλειάς στη Βιγιαρεάλ, το πρωτάθλημα της Μονακό στη Γαλλία, αλλά και τη μεγάλη επιτυχία του και στην Μπέτις και (μαζί με τον Μαρτίνεθ) στη μικρή Γρανάδα, έχει κερδίσει στην καριέρα του αυτό το σεβασμό και μας δίνει μία αισιοδοξία και μία ασφάλεια για τα αποτελέσματα που θα έχει κι εδώ.

Προσέξτε: μπορεί εκείνη η σφοδρή αντίδραση για τον Γκατούζο να βγει σε καλό για τον Ολυμπιακό και το μοντέλο Κορδόν+Μαρτίνεθ να αποδειχθεί κλειδί για επιτυχία. Και, παρεμπιπτόντως, δεν βγάζω την ουρά μου απέξω, καθώς κι εγώ είχα εκφράσει τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο θα ήταν ιδανική η επιλογή ο Ιταλός για τον Ολυμπιακό, έχοντας υπόψιν μου τη λύση Ρεμπρόφ, που για εμένα ήταν η καλύτερη, αλλά και που αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι ήταν πρακτικά αδύνατο να καρποφορήσει λόγω Εθνικής Ουκρανίας.

Απλά, σκέφτομαι ότι εάν είχε εφαρμοστεί το αρχικό πλάνο, τώρα, δηλαδή δυόμιση μήνες μετά από το Πάσχα, η ομάδα εν πολλοίς θα ήταν έτοιμη για τη νέα σεζόν. Θα είχε κάνει τις βασικές μεταγραφές της, όπως είχε συμβεί τότε με τον Πέδρο Μαρτίνς, θα ήξερε πολύ καλά το ρόστερ ο προπονητής κι όλα τα σχετικά. Και δεν θα ήταν ο Ολυμπιακός στο σημείο που βρίσκεται τώρα από πλευράς ετοιμότητας, πέντε εβδομάδες πριν από το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, στις 10 Αυγούστου.

Σκέψεις είναι όλα αυτά, τίποτα παραπάνω. Νομίζω όμως ότι έχουν τη σημασία τους και γενικότερα και ειδικότερα για το πόσο σίγουροι (για το πόσο κακό είναι ένα πλάνο) η, βιαστικοί (αναφορικά με την αργοπορία κινήσεων) μπορεί να είμαστε στις αντιδράσεις μας όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό.

Άσχετο: Δεν είναι μούφα ότι η Μπεσίκτας ενδιαφέρεται για τον Σκάρπα. Έκανε και συγκεκριμένη προσφορά-4 εκ. Ευρώ. Μόνο που ο Μαρινάκης την απέρριψε ασυζητητί. Και ζήτησε 10 εκ. Ευρώ για να τον δώσει τον Βραζιλιάνο πλέι μέικερ η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η φωτογραφία της ημέρας. Γράφτηκε ότι ο Άρης πήρε 800 χιλ. Ευρώ από την ΑΕΚ για το 50% της μεταγραφής του Χρυσόπουλου, που είχε παίξει φέτος δανεικός στον Ολυμπιακό Β. Ψέματα μου είπαν εμένα ότι ο Άρης πήρε μηδέν Ευρώ; Κι ότι αν πουληθεί στο μέλλον από την ΑΕΚ π.χ. 2 εκ. Ευρώ, θα πάρει ο Άρης το ένα; Αλλά αν πουληθεί 5 η, και 10 εκ. Ευρώ, ο Άρης θα πάρει μάξιμουμ 2 εκ. Ευρώ;

OLYMPIACOS B

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.