Άρης μεταγραφές: Κυνηγάει την υπέρβαση με τον Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον

Άρης μεταγραφές: Κυνηγάει την υπέρβαση με τον Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον

Ο Κάρλσον

bet365

Ο Άρης προσπαθεί να ολοκληρώσει μια σπουδαία μεταγραφή καθώς πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του 29χρονου winger Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον.

Η περίπτωση του Σουηδού winger συγκεντρώνει βαθμό δυσκολίας καθώς έχει συμβόλαιο στην Ιαπωνική Ουράβα έως τον Δεκέμβριο του 2024, ωστόσο, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άρης ασχολείται έντονα με τον Κάρλσον και είναι αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση για την απόκτησή του. Προφανώς έχει την πληροφόρηση ότι ο 29χρονος winger έχει την πρόθεση επιστροφής στην Ευρώπη έπειτα από περίπου ενάμιση χρόνο στην Ιαπωνία.

Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Γκέτεμποργκ και μετά την παρουσία του στα τμήματα υποδομής αναρριχήθηκε στην επαγγελματική ομάδα μετρώντας 36 συμμετοχές, πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Οι εμφανίσεις του με τη φημισμένη σουηδική ομάδα προκάλεσαν το ενδιαφέρον αγγλικών συλλόγων και τον Ιούλιο του 2013 η Σάντερλαντ αγόρασε τα δικαιώματα του έναντι 1.75 εκατομμυρίων ευρώ. Το πέρασμά του από την Αγγλία δεν ήταν αυτό που προφανώς φανταζόταν καθώς δεν αγωνίστηκε σε περισσότερα από ένα παιχνίδι με την πρώτη ομάδα για να ακολουθήσει ο δανεισμός του στην Κλιμάρνοκ σε μια προβληματική σεζόν (2013-14) για τον ίδιο.

Πολλές φορές, για να κάνεις ένα βήμα προς τα εμπρός πρέπει να προηγηθούν βήματα προς τα πίσω κι αυτά έκανε επιστρέφοντας σε λημέρια που γνώριζε με τη Νόρτζελαντ έναντι 500.000 ευρώ. Αγωνίστηκε σε 49 αγώνες έχοντας πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ. Τον Ιούλιο του 2016 η Νόρκεπινγκ επένδυσε σε αυτόν και δικαιώθηκε για την απόφασή της καθώς η σουηδική ομάδα δαπάνησε ένα ποσό της τάξεως των 350.000 ευρώ και τον παραχώρησε 1.65 εκατ. ευρώ στη Σπάρτα Πράγας στην οποία αγωνίστηκε έως και τον Γενάρη του 2022 όταν αποφάσισε να αλλάξει ολοκληρωτικά περιβάλλον μετακομίζοντας στην Ιαπωνία. Η Ουράβα τον απέκτησε με ποσό της τάξεως του 1.000.000 ευρώ.

Με τη Νόρκεπινγκ έκανε εξαιρετικά παιχνίδια, 86 στον αριθμό, με 22 γκολ και 15 ασίστ, ομοίως και με τη Σλάβια Πράγας (96 αγώνες, 26 γκολ, 22 ασίστ). Στην ιαπωνική Ουράβα έχει αγωνιστεί σε 46 αγώνες, σημείωσε 13 γκολ (εκ των οποίων τα οκτώ στη σεζόν που πέρασε).

Ο Κάρλσον έχει περάσει απ’ όλες τις εθνικές ομάδες της Σουηδίας (U17, U18, U19, U21) κι έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα τον Γενάρη του 2017 σε φιλικό παιχνίδι με την Ακτή Ελεφαντοστού για να ακολουθήσει η εντυπωσιακή εμφάνισή του απέναντι στη Σλοβακία όπου για πρώτη φορά είχε φανέλα βασικού σημειώνοντας ένα γκολ και μοιράζοντας δύο ασίστ. Η 3η και τελευταία του συμμετοχή ήταν τον Νοέμβριο του 2018 σε αγώνα με τη Δανία για τα Playoffs της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα