Εφτά ονόματα στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού…

Εφτά ονόματα στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για εφτά ονόματα που απασχολούν τη μεταγραφική επικαιρότητα του Ολυμπιακού, στο έλα και στο φύγε.

Μία κουβέντα για κάθε ένα από εφτά ονόματα που υπάρχουν στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού…

Μπάρτρα. Μπορεί ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ να δήλωσε ότι δεν έχει πρόταση για τον Μπάρτρα και τον Μάξι Γκόμες, αλλά για τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό θα άφηνα ένα παράθυρο ανοικτό. Μικρό προς το παρόν, αλλά θα άφηνα, γιατί ο παίκτης ψάχνεται να φύγει κι ακόμη δεν έχει βρει στην Ισπανία αυτό που θα ήθελε.

Κανός. Μικρό παράθυρο, αλλά επίσης ανοικτό θα άφηνα και για τον Ισπανό εξτρέμ της Μπρέντφορντ. Μικρό γιατί πράγματι ο παίκτης, που άφησε καλές εντυπώσεις στον Ολυμπιακό από το μίνι δανεισμό του στο δίμηνο Φλεβάρη-Μάρτη (αφού αρχές Απρίλη τραυματίστηκε), όντως έχει «κολλήσει» να γυρίσει στο πατρικό του, παίζοντας στη Βαλένθια, η οποία όμως δίνει μηδέν Ευρώ στους Άγγλους.

Μάρκος Αντρέ. Δεν λέω ντε και καλά ότι είναι πρώτος στη λίστα του Μαρτίνεθ, ωστόσο πραγματικά αρέσει. Όχι άδικα. Είναι σέντερ φορ με ποιότητα, που όμως αγχώθηκε πολύ στη Βαλένθια κι έχασε την ψυχολογία του στο γκολ. Ο τύπος του κυνηγού που ξέρει και μπάλα και του λείπει ένα κλικ για να κάνει τη διαφορά.

Ακουόκου. Ο Αφρικανός αμυντικός χαφ της Μπέτις, πιο γνωστός ως Πολ, έχει προταθεί στον Κορδόν και έχει εξεταστεί η περίπτωση του. Με όλο το σεβασμό στον παίκτη, για τον οποίο ακούγονται και οι Χετάφε, Κάδιθ, αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτή θα είναι η επιλογή του Μαρτίνεθ για το Νο 6, μία θέση κομβική, στην οποία ήταν για μία τριετία ολόκληρος Εμβιλά. Μπορεί να ρισκάρω πρόβλεψη, όμως όπως τον βλέπω δεν…

elarabi

Ελ Αράμπι. Μαροκινός μάνατζερ τον πρότεινε στη Γουϊντάντ Αθλέτικ Φούτμπολ, που αμέσως εξέφρασε ενδιαφέρον, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν δίνει χρήματα στον Ολυμπιακό, με τον οποίο ο Μαροκινός έχει ακόμη συμβόλαιο για ένα χρόνο. Διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται, αλλά με εντελώς απρόβλεπτη έκβαση λόγω του πολύ υψηλού συμβολαίου του έμπειρου άσου.

Σισέ. Η καλύτερη πρόταση που έχει έρθει είναι από αραβικό σύλλογο, με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ να είναι κι αυτή στο κόλπο, όμως με 1,5-2 εκ. Ευρώ πάρα πολύ δύσκολα να μπορέσει αυτή να τον πάρει. Ακόμη δεν έχει φτάσει από Γαλλία αυτό που περιμένει ο Σενεγαλέζος στόπερ.

Ντε Φρούτος. Αυτή την στιγμή η τιμή του έχει ξεφύγει, με τη Ράγιο να μην συζητάει ούτε στα 7 εκ. Ευρώ.
Γενικά, δεν θα αργήσουν πολύ τα νέα...
Άσχετο: μάλλον δεν είναι τυχαίο που συμπίπτουν οι μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι, με την παρουσία του Παπαδημητρίου (επί χρόνια συνεργάτη του Λουτσέσκου στην Ξάνθη) ως τεχνικού διευθυντή στους «πράσινους». Προς το παρόν το σκορ είναι 1-1, με τον Παναθηναϊκό να αναδεικνύεται νικητής στη μεταγραφή του Τζούρισιτς, τον οποίο λέγεται ότι έχασε ο ΠΑΟΚ γιατί πήγε να τον κλείσει χωρίς τον μάνατζερ του, και τον ΠΑΟΚ να κερδίζει στη μεταγραφή του Τροστ Εγκόνγκ.

Η φωτογραφία της ημέρας. Στην Τσάμπιονσιπ (Κάρντιφ) έφτασε λοιπόν στα 29 του ο Γούτας, μετά από δύο «γεμάτα» χρόνια στην τούρκικη Σίβασπορ, με την οποία οποία έφτασε έως τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Διεθνής πιά (3 φορές, την περσινή σεζόν) ο πανύψηλος στόπερ κι αφού είχε δοθεί από τον Ολυμπιακό δανεικός δύο σεζόν στο Βέλγιο (Κορτράικ, Σεντ Τρούιντεν) και μία στην Πολωνία (Λεχ). Χωρίς να του δοθεί ποτέ η ευκαιρία να φορέσει την «ερυθρόλευκη» σε επίσημο παιχνίδι. Δεν θα έπρεπε; Άλλη μία περίπτωση που επιτείνει την ανάγκη για σωστότερη αξιολόγηση του λεγόμενου ευρύτερου ρόστερ του Ολυμπιακού.

hasan_goutas

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.