Πάντα υπάρχει μία ευχάριστη έκπληξη στην προετοιμασία του Ολυμπιακού…

Πάντα υπάρχει μία ευχάριστη έκπληξη στην προετοιμασία του Ολυμπιακού…

Πάντα υπάρχει μία ευχάριστη έκπληξη στην προετοιμασία του Ολυμπιακού…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο Gazzetta να βρει ποιος θα είναι φέτος η ευχάριστη έκπληξη στον Ολυμπιακό.

Αντί προλόγου: καλά, το πιο «ωραίο» θα είναι, την θέση του 39χρονου Ματιέ Βαλμπουενά στο ρόστερ του Ολυμπιακού να πάρει ο 39χρονος Σάντι Καθόρλα!

Η πείρα με έχει διδάξει ότι σε κάθε προετοιμασία του Ολυμπιακού υπάρχει ένας παίκτης-έκπληξη. Ένας παίκτης που κανείς δεν τον υπολόγιζε ότι μπορεί να σταθεί ως βασικός η, τέλος πάντων να είναι μέσα στους 13-14 βασικούς κι όμως αυτός τα κατάφερε κι έπεισε τον προπονητή.

Υπό αυτή την έννοια πιστεύω ότι και φέτος θα έχουμε ένα τέτοιο παράδειγμα. Για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά θα ήθελα να είναι ο Ρέτσος η, ο Βρουσάι-ιδανικά κι οι δύο. Ελληνόπουλα, σε ώριμη πια ηλικία για να παίξουν, παιδιά της Ακαδημίας και προπάντων με αξία. Βεβαίως, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η επιθυμία μου θα γίνει πραγματικότητα, γιατί πολύ απλά γιατί την απερχόμενη σεζόν δεν πήραν λίγες ευκαιρίες, δεν τις εκμεταλλεύθηκαν ωστόσο όπως έπρεπε.

Ο Ρέτσος ήταν βασικός σε δέκα ματς και αλλαγή σε άλλα τέσσερα κι ο Βρουσάι σε 12 ματς βασικός και σε άλλα 16 αλλαγή. Κι αυτό που μας έμεινε, ατυχώς, ήταν ότι από γκάφα του Ρέτσου ξεκίνησε η καταστροφική ισοπαλία με τον Άρη που έβγαλε τον Ολυμπιακό από την τροχιά του τίτλου κι ότι ο Βρουσάι είχε μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ, αφού τη μοναδική φορά που σκόραρε, στο 90’ του 0-0 με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη υποδείχθηκε οφσάιντ ο Ελ Αράμπι.

 

ΒΡΟΥΣΑΙΑ

Προσωπικά δεν χάνω την πίστη μου! Χάρηκα που είδα βασικό στο πρώτο φιλικό τον Βρουσάι και τον Ρέτσο να παίζει ένα ημίχρονο, όμως περίμενα περισσότερα κι από τους δύο, ειδικά τον Βρουσάι που έπαιξε 65 λεπτά, και στα δύο άκρα της επίθεσης. Αλλά, ρεαλιστικά, απ΄ όσα είδαμε κόντρα στους Τσέχους ο Καρβάλιο ήταν που έδωσε την πιο μεγάλη υπόσχεση, χωρίς όμως να έχουμε κι εμπιστοσύνη για το τι θα δούμε στη συνέχεια από τον Πορτογάλο, καθότι τον θυμόμαστε και από την περσινή σεζόν, πώς ήταν μία έτσι και μία αλλιώς.

Παρεμπιπτόντως, τον Μπιτίκι τελικά μάλλον δεν θα τον δούμε ουσιαστικά ποτέ! Θα φύγει από τον Ολυμπιακό και δεν θα τον έχουμε δει, έτσι όπως πάει το πράγμα. Προχθές έπαιξε 25 λεπτά, δείγμα προφανώς του πόσο λίγο τον υπολογίζει ο προπονητής. Το κυνήγησε ο Μπιτίκι, έβγαλε μία σέντρα φαρμακερή, άλλαξε καλά μία άλλη φορά πλευρά, γύρισε και πίσω, αλλά τι να δεις σε 25 λεπτά. Ο Μπαγκαλιάνης ήταν σε θέση μάχης, αλλά είναι προφανές ότι πρέπει να βελτιώσει την τοποθέτηση του σε κάποια μαρκαρίσματα και την πάσα του. Κι ο Πέπε αδιάφορος δεν ήταν, έκοψε, κράτησε λίγο μπάλα, αλλά όταν παίζει κάποιος τόσο λίγο, τι να δεις και τι να πεις.

Τέλος πάντων, θα έλεγα ότι σε αυτό το πρώτο τεστ ήταν πολύ χαμηλών τόνων η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού. Ο Ρέαμπτσιουκ δεν είχε την δραστηριότητα που θα έπρεπε με τον Βρουσάι στο α΄ ημίχρονο, ενώ στο β΄ ο Ραμόν μόνο στο τέλος βγήκε και μπούκαρε δύο φορές με όντως απειλητικές σέντρες, παίζοντας αρχικά με τον Μασούρα μπροστά του και στη συνέχεια με τον Ζίνκερναγκελ, θα έλεγα ο μοναδικός που έβγαλε εικόνα ερωτηματικού ως προς τη διάθεση να παίξει...

Π

Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν πιο επικίνδυνος από δεξιά, με Ρόντινεϊ-Μπιέλ, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα που δούλεψε από εκεί πολύ καλά. Στο β΄ ο Ανδρούτσος πίσω με τον Βρουσάι αρχικά και τον Μπιτίκι μετά δεν είχαν ανάλογη συμμετοχή επιθετικά. Ο Ανδρούτσος είχε με το που μπήκε ένα πολύ κακό πεντάλεπτο (με αδυναμία να διώξει στη φάση του γκολ, με φάουλ και κάρτα, με λάθος πάσα), αλλά τουλάχιστον συνήλθε γρήγορα. Όπως τους είδαμε, πάντως, τους τέσσερις μπακ της ομάδας, δεν κριτικάρω τον προπονητή που ζήτησε και πήρε άλλον μπακ, αυτό τον Κίνι.

Κατά τα άλλα, ο Μπουχαλάκης σε ρόλο Νο 6 δεν ήταν στα καλύτερα του, όμως όταν άρχισε να βρίσκει συνεργασία με τον Καρβάλιο και τον Μπιέλ ρόλαρε καλύτερα η ομάδα στην ανάπτυξη…Ο Μασούρας (20 λεπτά εξτρέμ και 25 φορ) δεν πολυφάνηκε…Ο δε Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο γκολ, ενώ τα χρειάστηκε σε μία δύσκολη σέντρα, την οποία έβγαλε…

Αυτό που εν τέλει άρεσε περισσότερο ήταν η γρήγορη ανάπτυξη μέσα από πάσες παικτών που μπορούν να το κάνουν με την μπάλα στο χορτάρι, από τον Μπουχαλάκη και τον Καρβάλιο, μέχρι τον Φορτούνη και τον Μπιέλ και τον Ελ Αράμπι.

Άσχετο: Ρώτησα, «μπορεί να πάρει η Άντερλεχτ τον Κανός και δεν μπορούμε εμείς;». Η απάντηση ήταν, «πριν 10 ημέρες που ρωτήσαμε την Μπρέντφορντ, μας ζήτησε 9 εκ. Ευρώ. Κι ο Μαρτίνεθ δεν είναι ότι κάνει και σαν...τρελός για τον παίκτη».

Η φωτογραφία της ημέρας. Πριν πάει ο Ολυμπιακός στην Αυστρία, είχα καταγράψει από εδώ ότι ο Ελ Αράμπι στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αθήνα, έδειξε μια χαρά. Μία διαπίστωση που έγινε από κάποιους αντικείμενο ειρωνείας. Τώρα βέβαια, που στο πρώτο φιλικό παιχνίδι ο Αράμπι ήταν μια χαρά, οι ειρωνείες μαζεύτηκαν.

ΑΡΑΜΠΙΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.