O «έρωτας» του Μαρτίνεθ και η προέκταση στο θέμα των μεταγραφών φορ στον Ολυμπιακό

O «έρωτας» του Μαρτίνεθ και η προέκταση στο θέμα των μεταγραφών φορ στον Ολυμπιακό

O «έρωτας» του Μαρτίνεθ και η προέκταση στο θέμα των μεταγραφών φορ στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta κάτι από τα ενδότερα του Ολυμπιακού, συνδυάζοντας το με τις μεταγραφές των Ράφα Μιρ και Μάρκος Αντρέ.

Αντί προλόγου: Αναρωτιούνται πολλοί, αν ο Ολυμπιακός εμπλακεί εκ νέου στη μεταγραφή του Μπακαμπού, τώρα που ακούγεται ότι για οικογενειακούς λόγους θέλει να φύγει από το Ντουμπάι, παρότι έχει υπογράψει στην Αλ Νασρ. Ρώτησα και μου απάντησαν ξερά, «όχι». Αυτό μου είπαν, αυτό σας λέω. Βέβαια, θα έχει ενδιαφέρον και τι θα κάνει η ΑΕΚ, που έδινε το Μάιο γη και ύδωρ για τον Κονγκολέζο!

Μία τελική είχε σε 78 λεπτά παρουσίας του στο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού χθες με τη Νόρτζελαντ ο Ελ Αράμπι και το έκανε το γκολ-πολύ εύκολο φυσικά γκολ, μία κεφαλιά εξ επαφής με τον γκολκίπερ εξουδετερωμένο. Αλλά το γκολ είναι πάντα γκολ. Όπως επίσης, πάντα μετράει πολύ για τον φορ, να είσαι εκεί που πρέπει, την στιγμή που πρέπει για να κάνει το λεγόμενο εύκολο γκολ.

Να ξέρετε ότι ο έμπειρος επιθετικός είναι πλέον ένας «έρωτας» του Μαρτίνεθ! Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού έχει εκτιμήσει πολύ την όλη εικόνα του Αράμπι σε όλη την προετοιμασία μέχρι στιγμής. Τα τρία γκολ στα δύο φιλικά απλά είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό που βλέπει ο Μαρτίνεθ είναι ότι έχει στο ρόστερ του έναν ολοκληρωμένο σέντερ φορ, που έστω στα 36 χρόνια του μπορεί, όπως τουλάχιστον δείχνει μέχρι στιγμής, να βοηθήσει πολύ την ομάδα.

Εικάζω ότι ο προπονητής θα έχει τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο θα μπορέσει να αντέξει ο Αράμπι σε ένα καλό ρυθμό. Αυτό, όμως, που βλέπει τώρα μπροστά του, του αρέσει πολύ. Γιατί ο Αράμπι είναι πραγματικά ένας ολοκληρωμένος επιθετικός. Δεν είναι απλά στράικερ που θα κάνει με ευκολία το γκολ-κάνει όλες τις δουλειές.

Χθες κόντρα στη δευτεραθλήτρια Δανίας ήταν φανερό ότι δεν έλαμψε. Και πώς να λάμψει ένας σέντερ φορ, όταν παίρνει σε 78 λεπτά μόνο πιά πάσα για τελική, αυτή του Μασούρα στο μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού. Στο προηγούμενο φιλικό ο Μαροκινός είχε πάνω από πέντε φάσεις για γκολ, άσχετα αν εν τέλει έκανε δύο, πολύ απλά γιατί έπαιρνε πάσες: από τον Φορτούνη, τον Μπιέλ, τον Ρόντινεϊ. Χθες, όμως, ο Φορτούνης κι ο Μπιέλ σε δύο περιπτώσεις που έπρεπε να του βγάλουν πάσα για γκολ, επέλεξαν να βγάλουν τον κακό, εγωπαθή εαυτό τους, και να σουτάρουν οι ίδιοι-και δη με τελικές τραγικές. Εύκολα και χθες ο Αράμπι θα μπορούσε να κάνει χατ τρικ, όπως μπορούσε να κάνει και στο πρώτο φιλικό. Αλλά οι δύο συμπαίκτες του κινήθηκαν απαράδεκτα, και σίγουρα όχι με τρόπο που παραπέμπει στο «να γίνουμε ομάδα», που λέει συνεχώς ο Κορδόν…

elarabi

Τέλος πάντων, να το συνεχίσω γιατί συγχύζομαι με αυτά, δεν τα μπορώ: ο Αράμπι δεν έλαμψε χθες εκτελεστικά, όμως ήταν και πάλι ένας ολοκληρωμένος σέντερ φορ. Συνεχώς έφευγε από τη θέση του και γυρνούσε πίσω για να συμμετέχει στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας και κάποιες φορές το έκανε πραγματικά υπέροχα, πασάροντας με τη μία και με ακρίβεια, όπως και συνδυάστηκε υπέροχα με τον Μασούρα πριν σκοράρει. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Μαροκινού με τον Μπακαμπού: ο Μπακαμπού, πραγματικά καλός εκτελεστής, σπάνια θα λειτουργήσει για την ομάδα ως ένα γρανάζι της μηχανής, απλά θα κοιτάξει να πιέσει μπροστά και να κλέψει την μπάλα η, θα περιμένει την ευκαιρία για το γκολ. Ο Αράμπι θα πάει δεξιά, αριστερά, θα γυρίσει πίσω, ακόμη και να κάνει άμυνα, όπως τον είδαμε κι έκανε χθες, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη.

Σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν το καλύτερο του (π.χ. έχασε εύκολα την μπάλα δύο φορές και δεν συνεργάστηκε καλά ούτε με τον Φορτούνη, ούτε με τον Μπιέλ σε δύο στιγμές), ο Αράμπι ήταν «εκεί». Κι αυτό ακριβώς αρέσει στον προπονητή, ότι είναι ένας θετικός πρωταγωνιστής. Τώρα, για να το πάω ένα βήμα πιο πέρα, δεν ξέρω αν η εικόνα του Αράμπι στην προετοιμασία επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τον Μαρτίνεθ που τον κάνει να αλλάξει πλάνο.

Τι εννοώ: ο σχεδιασμός του Μαρτίνεθ με τον Κορδόν προβλέπει την απόκτηση δύο σέντερ φορ. Ιδανικά του Ράφα Μιρ από τη Σεβίλλη και του Μάρκος Αντρέ από τη Βαλένθια. Το ερώτημα τώρα είναι, αν ο Μαρτίνεθ επιμείνει σε αυτό το σχέδιο η, πει στον Κορδόν π.χ. «με τον Ράφα Μιρ και τον Αράμπι είμαστε εντάξει». Είναι κάτι που αυτή την στιγμή, πάντως, δεν το ξέρουν ούτε καν στον Ολυμπιακό. Μπορεί να ισχύει το αρχικό πλάνο κι ο Μαρτίνεθ να πει, «θέλω και τον Αράμπι, να έχω τρεις σέντερ φορ, γιατί μπορεί σε κάποια παιχνίδια να θέλω να παίξω με δύο». Είναι κι αυτή μία εκδοχή. Λίγο…ακριβή βέβαια γιατί μιλάμε για τρεις παίκτες με πολύ βαριά συμβόλαια, ακόμη κι ο Μάρκος Αντρέ.

Ελαραμπι2

Έχω, όμως, την αίσθηση ότι ένα κατ΄ αρχάς ενδεχόμενο, «να πάρουμε ένα φορ τώρα, να μείνει ο Αράμπι έως τέλη Αυγούστου και να πάρουμε τότε και ένα δεύτερο φορ», είναι πλέον υπό αίρεση.

Άσχετο: τον πιτσιρικά (ούτε 19 ετών ακόμη) Νίκο Λώλη ο Ολυμπιακός δεν θα τον πάρει από τον ΠΑΣ αυτό το καλοκαίρι. Η συμφωνία λέει ότι ο 18χρονος κεντρικός χαφ θα μείνει στα Γιάννινα τη σεζόν 2023-24, αφού τον υπολογίζουν στον ΠΑΣ και θέλουν να του δώσουν χρόνο συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός δεν είχε λόγο να μη συμφωνήσει, αφού τον ενδιαφέρει η εξέλιξη του παίκτη, που μπορεί να έρθει μέσα από παιχνίδια και δη επιπέδου Α΄Εθνικής.

Η φωτογραφία της ημέρας. Ο Μαντί Καμαρά δεν πήγε λοιπόν στην Αυστρία, αντίθετα απ΄ ότι έχει λεχθεί.

Σύμφωνα με πηγή του Ολυμπιακού το πρόβλημα είναι συνδυαστικό: αφενός ότι αρχικά δεν μπορούσε να προπονηθεί λόγω του…περιβόητου (προ ενάμιση μήνα…) τραυματισμού του στη Ρόμα και αφετέρου το διαβατήριο του με τη βίζα κλπ.

Υποτίθεται ότι τώρα που θα γυρίσει η ομάδα στο Ρέντη, θα ξεκινήσει κανονικά προπονήσεις και με τα χαρτιά του πια έτοιμα θα ταξιδέψει στη Βρετανία και θα παίξει στα φιλικά με τη Ρέιντζερς και τη Νόριτς.

Αν θέλετε την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός βλέποντας την όλη διάθεση του Μαντί, θα τον πουλήσει, αρκεί φυσικά να πάρει τα λεφτά που θέλει-μίνιμουμ 8 εκ. Ευρώ. Αν δεν τα πάρει, θα κοιτάξει να τον κρατήσει, να του κάνει νέο συμβόλαιο κλπ. Τι θα κάνει ο Μαντί, ουδείς το ξέρει. Άλλωστε, δεν είναι και τόσο…προβλέψιμος.

Καμαρά

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.